Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2300.36
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tapuda inanılmaz oyun!

Dolandırıcılar şimdi de gayrimenkullere dadandı. Tapudaki eski usulü fırsat bilen dolandırıcılar sahte vekaletnameler ile can yakıyor.
Tapuda inanılmaz oyun!
20 Şubat 2015 12:05:00
Dolandırıcılar şimdi de gayrimenkullere dadandı. Tapudaki eski usulü fırsat bilen dolandırıcılar sahte vekaletnameler ile can yakıyor.
Kenan Biter'in haberi
Gayrimenkulü olanlar tapuda son durumunu kontrol ettirsin. Çünkü bir zamanlar yatırım olsun diye aldığınız ve değerlensin diye üzerinde bu zamana kadar hiçbir tasarrufta bulunmadığınız gayrimenkulünüz sizden habersiz bir şekilde satılmış olabilir.
Benzer bir durum İstanbul'da yaşayan İşadamı Mahmut Dikmen'in başına geldi. İki farklı arsa için 1 milyon 150 bin TL para ödeyerek tapudan ayrılan Dikmen, aldığı arsaların gerçek sahiplerinin bu durumdan haberi olmadığını öğrenince soluğu savcılıkta aldı. Dikmen'e pahalıya patlyan olay sonrasında tapuda vekaletnamelerin teyidi noktasında kullanılan yöntemin de dolandıcıların ekmeğine yağ sürdüğü görüldü.
Organize bir dolandırıcılık olayının mağduru olan Dikmen'in başından geçenler şöyle geliştiu2026
1 MİLYON 150 BİN TL KAPTIRDI
İşadamı Mahmut Dikmen, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru Beylikdüzü'nde satışta olan iki adet arsanın alımı için emlakçısı aracılığıyla arsa sahipleriyle pazarlık etmeye başladı. Yapılan pazarlıklar sonrasında 1.150.000 TL karşılığında arsaların alımı konusunda anlaşan Dikmen, satın alınan arsaların 26 bin 433 TL'lik harçlarını yatırıp söz konusu bedeli de şahıslara ödeyerek iki adet tapu senedi ile tapu müdürlüğünde ayrıldı.
10 GÜN SONRA KUŞKULANDIRAN GELİŞME
Tapuyu aldıktan yaklaşık 10 gün sonra satın aldığı arsalar ile ilgili inşaat ruhsatının alındığı ve inşaata başlanacağını duyması üzerine arsayı satan kişilere telefonla ulaşmaya çalışan Dikmen, söz konusu kişilere ulaşamayınca işlerin ters gittiğini anlayarak durumu avukatı ile paylaştı.
DOLANDIRILDIĞINI NOTERDE ANLADI
Avukatının tapuda işlem yapılan vekaletname ile noterdeki vekaletnamenin aslının karşılaştırılmasını istemesi üzerine bu seferde hiç vakit kaybetmeden vekaletin düzenlendiği Kartal'daki 9. Notere giden Dikmen, burada yapılan karşılaştırma sonrasında resmen dolandırıldığını anladı.
SAHTE VEKu00c2LETNAME!
Noterde yapılan karşılaştırmada tapuya verilen vekaletname fotokopisi ile mevcut vekaletname arasında resim ve imza farklılığı olduğu ortaya çıkarken yapılan incelemede
sahte nüfus cüzdanıyla sahte vekaletname hazırlatıldığı tespit edildi.
ASIL SAHİPLERİ YURTDIŞINDAN GELDİ
Olayın ortaya çıkması sonrasında Noter yetkilileri arsaların yurtdışında yaşayan gerçek sahiplerine ulaştı. Sahte vekaletnameyle tapuda arsalarının satıldığını öğrenen hak sahipleri ise ilk uçakla Türkiye'ye geldi.
SAVCILIĞA ŞİKu00c2YETTE BULUNDULAR
Arsanın gerçek sahipleri Gezide Temel ve eşi İbrahim Temel ile birlikte dolandırılan İşadamı Mahmut Dikmen yaşananlar üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.
ŞAŞIRTAN DETAY!
Organize bir şekilde hareket eden 5 kişilik çetenin arsa sahibinin kimlik bilgilerini ve tapu fotoğraflarını ele geçirmenin yanı sıra yurtdışında yaşadığı evin adresini, telefonunu, hatta arsa sahibinin okuryazar olmadığı gibi kişisel bilgilerini de biliyor olması ve şaşkınlık yaratırken, şebekenin kurumlarla bağlantılı olma ihtimalini de gündeme getirdi.
DOLANDIRICININ EKMEĞİNE YAĞ SÜREN YÖNTEM
Yaşanan dolandırıcılık olayı sonrasında tapu müdürlüğünde vekaletname teyit işleminde kullanılan yöntemin de dolandırıcıların ekmeğine yağ sürdüğü görüldü. Satışa konu vekaletnamenin gerçek olup olmadığının Noter'den teyidi tapu yetkilileri tarafından eski usulle yani telefonla bir takım sorular yöneltilerek yapılıyor. (Kenan Biter / Haber7)
Oysa bu işlem faks, email vs... gibi evrakın görülebileceği yöntemlerle teyit edilmiş olsaydı dolandırıcılar tapuda kıskıvrak yakalanabilirdi.
Kaynak : Haber7
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan