Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.71
Gram Altın
2508.98
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Teknoloji devinin kupasını kazandı

Dünya teknoloji devi Microsoft'un, her yıl 112 ülke arasında düzenlediği 'Yılın Ülkesi' yarışmasını üçüncü kez Microsoft Türkiye kazandı.
Teknoloji devinin kupasını kazandı
23 Temmuz 2013 00:00:00
Dünya teknoloji devi Microsoft'un, her yıl 112 ülke arasında düzenlediği 'Yılın Ülkesi' yarışmasını üçüncü kez Microsoft Türkiye kazandı.

Microsoft'un bulunduğu ülkelerdeki müşteri memnuniyet endekslerinin yükselmesi, hızlı büyüme oranları, geliştirilen etkin stratejiler, çalışan memnuniyeti ve ülke ekonomisinin gelişimine yaptığı katkılar gibi kriterler baz alınarak değerlendirildiği yarışmada, Microsoft Türkiye son dört yıl içerisinde 3'üncü kez 'Yılın Ülkesi' unvanını kazanarak bir ilki gerçekleştirdi. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, 'Yılın Ülkesi' ödülünü temsil eden 'Şampiyonluk Kupası'nı Microsoft CEO'su Steve Ballmer'ın elinden aldı. Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya gibi yüksek ekonomik büyüme oranlarına sahip ülkelerdeki Microsoft şirketlerini geride bırakan Microsoft Türkiye, şampiyonluk kupasının daimi sahibi oldu. ABD'nin Atlanta kentinde gerçekleştirilen ve 16 binden fazla Microsoft çalışanının katıldığı ödül töreninde, Microsoft CEO'su Ballmer, Microsoft Türkiye'nin göstermiş olduğu üstün performansla her geçen yıl daha da öne çıktığını söyledi.

Ballmer, "Microsoft Türkiye şampiyonluğa alıştı. 400 çalışanı ve 11 bini aşkın iş ortağıyla Microsoft Türkiye gerçek bir başarı öyküsü yazıyor. Türkiye, dinamik ve yüksek girişimcilik ruhuyla küresel ekonomik büyüme liginde Çin, Brezilya, Meksika, Rusya ile yarışan bir ülke." dedi. Ballmer, yüksek müşteri ve çalışan memnuniyeti, özellikle Türk ekonomisinin lokomotif gücü olan KOBİ'lere erişim, gerek kamuda gerekse özel sektörde yüksek nitelikli danışmanlık servisleri ve tüketici pazarındaki yeniliklerin Microsoft Türkiye'nin bu ödülü bir kez daha almasının başlıca sebepleri olduğunu ifade etti. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen de, tören sonrasında yaptığı değerlendirmede aldıkları ödülün Türkiye'nin başarısı olduğunu söyledi. Microsoft dünyası içinde ilk 20 ülke arasına giren ve 'Yılın Ülkesi' seçilen Microsoft Türkiye, teknoloji devinin Türkiye'ye daha fazla kaynak ayırmasını ve yatırım yapmasını da sağlıyor.