Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2323.55
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Tevhidin olmadığı yerde adalet olmaz

Kur'an'a Davet Platformu'nun, "Kur'an ve Adil Toplum" konulu panelinde konuşan Milat yazarı Hamza Er, Tevhid'in olmadığı yerde adaletin de olamayacağını, adaletin olmadığı yerde de tevhidin olmadığını söyledi. Er, "Müslümanlar Kur'an ile hükmettiğinde adalet hissedilecektir" dedi.
Tevhidin olmadığı yerde adalet olmaz
24 Haziran 2013 00:00:00
Kur'an'a Davet Platformu'nun, "Kur'an ve Adil Toplum" konulu panelinde konuşan Milat yazarı Hamza Er, Tevhid'in olmadığı yerde adaletin de olamayacağını, adaletin olmadığı yerde de tevhidin olmadığını söyledi. Er, "Müslümanlar Kur'an ile hükmettiğinde adalet hissedilecektir" dedi.

Birçok vakıf ve derneği bünyesinde barındıran Kur'an'a Davet Platformu'nun ülke çapında tertip ettiği, "Kur'an'a Davet Panelleri"nin ikincisi dün İstanbul Ümraniye Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. "Kur'an ve Adil Toplum" konulu panel, Yüksel Yılmaz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Asım Şensaltık'ın oturum başkanlığı yaptığı panelde, İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) Genel Başkanı Mehmet Pamak ve Gazeteci Yazar Hamza Er konuşmacı olarak katıldı.

KALKAN: BÜTÜN PROBLEMLERİN BAŞINDA KUR'AN'I HAYATA GEÇİRMEMEMİZ YATIYOR

Kalemder İstişare Kurulu Başkanı Ahmed Kalkan açılış konuşması gerçekleştirdi. Ahmet Kalkan, Taksim Gezi Parkı'ndaki işgale değinerek, "İşgal sadece 15 günlük Taksim işgali ile bitmiyor. Evlerimiz, sokaklarımız, gönüllerimiz, zihinlerimiz hemen her şeyimiz işgal altındadır. Kur'an'ı yaşamadığımızın cezasını çekiyoruz. Bireysel sosyal hukuki her alanda yaşamamamız dünyada bile ağır ceza kesiyor. Bütün problemlerin başında Kur'an'ı hayata geçirmediğimiz, hakim kılmadığımız esası yatıyor. Kur'an'ı anlama ile birlikte doğru dürüst yaşayıp, nasıl yaşayacağımızı anlatan programların tertip edilmesi boynumuza borçtur" dedi.

ER: TEVHİD'İN OLMADIĞI YERDE ADALET OLMAZ

Gazeteci Yazar Hamza Er, "Kur'an'a göre Tevhid ve Adalet" konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Şirkin en büyük zulüm olduğunu ifade eden Er, "Tevhid nasıl ki adalet ise Allah'a şirk koşmanın sevgi, muhabbet ve kabul edilebilir olması insanın doğasına, tabiatına aykırıdır ve işte bu zulümdür" dedi. Tevhid'in olmadığı yerde adaletin de olamayacağını, adaletin olmadığı yerde de tevhidin olmadığını ifade eden Er, Müslümanların Kur'an ile hükmedildiğinde adaleti hissedeceğini belirtti. İslam'ın adaleti tatbik edildiğinde ve uygulandığında, bu durumun Müslüman olmayanlara da adaletle hükmedilmesinin teminatı olacağını vurgulayan Er, "Kur'an'a dayanan adalet kişilere, konjektöre, tarihe göre değişen bir adalet değil, objektif ve evrensel değerlere dayanan adalettir. Bu adalet insanların üzerinde tartışmayacağı, teslim olacağı bir adalettir" dedi.

PAMAK, KUR'AN'SIZ ADALET ARAYIŞLARI VE GÜNCEL YANSIMALARI'NI ANLATTI

İLKAV Genel Başkanı Mehmet Pamak "Kur'an'sız Adalet arayışları ve Güncel yansımaları" konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Arap ülkelerinde yaşanan ayaklanmalara değinen Başkan Pamak; "Suudi Arabistan ve Amerika birlikte Yemen'i boğdular. Orada yardımcısını getirip, işi örtbas ettiler. Bahreyn'de aynı şekilde ayaklanmayı bastırdılar. Ürdün'e bakın, yaprak kıpırdatmıyorlar. Suudi Arabistan, körfez ülkeleri, krallık, sultanlıklar onlar çok mu iyi? Orada bir yaprak kımıldamıyor. Neden? Mısır'dan ve Tunus'tan emin olmak istiyorlar. Bakalım oradan ne çıkacak? diyeu2026 Daha sonra onları da demokratikleştirirler" dedi.

AMERİKA, AKP GİBİ ILIMLI İSLAMCI BİR PARTİYİ ÖRNEK GÖRÜYOR

Amerika'nın, farklı ülkelerdeki Müslümanların AKP gibi liberal, demokrat ve laik bir hükümet olmalarını istediğini ifade eden Pamak, "Amerika, AKP gibi ılımlı İslamcı bir partiyi örnek görüyor. Hamas için en büyük tehlike AKP'lileştirilmektir. Erdoğan, Başbakan olduğundan beri 'din bireye aittir' sözünü tekrarlıyor. Dinin bireye ait olması tevhid ile bağdaşır mı? 'Bir zamanlar iktidara geldiğinde faizi kaldırabileceğini düşünenler vardı. Buna aklınız yatıyor mu bu dünyanın gerçeği değil. Paranın dini, imanı olmaz' diyor. Paranın dini İslam ilahi Allah değilse, Allah bunun hudutlarına dikkat etmiyorsa o ekonominin ilahı kapitalizmdir, piyasadır. BOP'da Eşbaşkan, Medeniyetler arası uzlaşmada Eşbaşkan ve en son Tunus'a, Mısır'a laiklik teklif edecek kadar ileri gidiyor. Tepki alıyor. 'Ya neyse bi ağzımdan kaçırdım bari susim' demiyor. Ne diyor, cevap veriyor. 'Laiklik ve İslam bağdaşır, aksini iddia eden varsa çıksın beni ikna etsin' diyor. Gerçekten laikliğin İslam ile bağdaşacağına inanmış. Laiklik İslam ile bağdaşmaz" şeklinde konuştu.

PAMAK, İHSAN ELİAÇIK'A "AHMAK ADAM" DEDİ

İhsan Eliaçık'ı ismini vermeden abdestli sosyalist diye eleştiren Mehmet Pamak, "ahmaklar peşinden sürüklenip, Gezi Parkı'na gidip, gayri müslimlerle beraber Cuma namazını kılıyorlar" şeklinde konuştu. Pamak İhsan Eliaçık ile ilgili sözlerinin devamında şunları söyledi: " 'Adalet devleti resmi dini olmayan saf adalete dayanan devlettir' diyor, dinsiz adalet nasıl olacak? Sen orada hangi devleti kurarsan kur, bi adalet uygulayacaksan o adalet ve hukuka dayanır. O hukukun referansı, kaynağı neyse ilahı da odur. Ahmak sen nasıl böyle bir şey söyleyebilirsin. Müslüman solcuların üstadı, 'Kur'an, toplumu alttakiler ve üsttekiler diye sınıflandırır' diyor. Allah'tan kork. Kur'an'da böyle bir sınıflandırma var mı? 'Bu ayrımda ise temel saik din ve itikat değil, mülk ile kurduğu ilişkidir' diyor. Bu kadar tahrifat ve ifsad Kur'an adına ifade ediliyor. Soruyorum; 'Peki mülk sahibi olan Hz. Ebu Bekir ile kendisinin mülkü olmadığı gibi kendisi mülk olan, köle olan Bilal-i Habeşi'yi kardeş yapan neydi? Bunlar nasıl oluyor da kardeş oluyor? İşte bu tevhid akidesi onları kardeşleştiriyor ve ondan sonra da o mülk sahibi olan kişi, mülkün Allah'a ait olduğunu, tasarruf yetkisinin kendisine verildiğinin bilinciyle infak etme sorumluluğunu hatırlayarak, o mülkünü o kardeşini kölelikten kurtarmak için sarf ediyor. İşte önemli olan burasıdır."

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan