Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.55
BIST 100
9122.54
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Toplumsal uzlaşı ve çalışma barışını sağladık'

Türkiye'nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu dönemde imzalanan Toplu Sözleşmenin toplumsal uzlaşıya ve çalışma barışına önemli katkıları olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu Sözleşme ile sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar elde ettik" dedi.
'Toplumsal uzlaşı ve çalışma barışını sağladık'
25 Ağustos 2015 11:42:00
Türkiye'nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu dönemde imzalanan Toplu Sözleşmenin toplumsal uzlaşıya ve çalışma barışına önemli katkıları olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Toplu Sözleşme ile sadece mali, sosyal ve özlük hakları alanında değil toplumsal alanda da kazanımlar elde ettik" dedi.

EZGİ ÇELİKANKARA

Toplu Sözleşmeye damga vuran Memur-Sen masada 213 kazanım elde ederek memurların yüzünü güldürdü. Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3. Dönem Toplu Sözleşmede Memur-Sen'in elde ettiği kazanımlar hakkında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına yaşanan terör olaylarını lanetleyerek başlayan Yalçın, Diyarbakır ve Hakkari'de şehit düşen askerlere Allah'tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Memur-Sen ailesi olarak terörün her zaman karşısında olduklarını vurgulayan Yalçın, hain terör saldırılarına karşı verilecek en büyük cevabın ortak bir tavır sergilemek olduğunu dile getirdi. Ayrıca Yalçın, toplantıda KESK ve KAMU-SEN'in eleştirilerine de yanıt verdi.

KAMU GÖREVLİLERİ İÇİN TARİHİ BİR BAŞARI

Toplu Sözleşmeye ilişkin basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Yalçın, Memur-Sen'in kazanımlarını anlattı. 3. Dönem Toplu Sözleşme metninin içeriği, zenginliği, sözleşmeden yararlanacak kamu görevlisi sayısı ve alınan miktar bakımından tarihi bir sözleşme olduğunu dile getiren Yalçın, ülkemiz için hayırlı olmasını diledi. Türkiye'nin en çok birlik ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde imzalanan toplu sözleşmenin hem toplumsal uzlaşıya hem de çalışma barışına çok önemli katkıları olduğuna dikkat çekti.

KONFEDERASYONLARIN KARALAMALARINA ŞAŞIRMAYIZ

Kamu görevlileri için tarihi bir başarı olan Toplu Sözleşme kazanımlarının tembel konfederasyonlar tarafından karalanmasına şaşırmadıklarını dile getiren Yalçın, vakitlerini meyve veren ağacı taşlayarak geçirdiklerini söyledi. Yalçın, "Enflasyonu ezen kazanımlarımıza çamur atan sözde rakip konfederasyonların ekonomiyi de bilmediği bir kez daha ortaya çıkmış oldu" dedi.

SOSYO-EKONOMİK İYİLEŞTİRMELER GELİYOR

Toplu sözleşmeyle, memur maaşlarına 2016 yılı birinci altı ay için yüzde 6, ikinci ay için yüzde 5, 2017 yılı birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 4 zam gelecek. Bunun yanında kamu görevlilerinin büyük bir çoğunluğunu etkileyen sosyo-ekonomik iyileştirmelerde geliyor. Konuşmasını şu sözlerle sürdüren Yalçın, "Bu zam hedeflenen enflasyon rakamlarının 6 puan üstünde, gerçekleşen enflasyon rakamlarının ise 3-4 puan üzerinde gerçekleşmiştir. Bu rakamlarda göstermektedir ki, kamu görevlileri 3. Dönem Toplu Sözleşmeleriyle enflasyonu canavarını güreş jargonuyla tuş, boks diliyle nakavt etmiştir" diye konuştu.

MEMUR MAAŞLARI SİGORTALANMIŞTIR

2016 ve 2017 yıllarını kapsayan enflasyon farkının ortaya konarak memur maaşlarının ekonomik risklere karşı sigortalandığını söyleyen Yalçın, "Sermayeye, 'ekonomik teşvik paketleri verildi, bu toplu sözleşme de 'kamu görevlilerine yönelik 'sosyal teşvik paketi' olmalı demiştik. Genel toplu sözleşme de alınan 43, hizmet kolu toplu sözleşmelerinde kazanılan 170 olmak üzere toplam 213 kazanım üretilmiştir.Bu toplu sözleşme, kamu görevlileri için 'sosyal teşvik paketi', dar ve orta gelir grubunda yer alan kamu görevlilerinin alış veriş yaptığı küçük ve orta ölçekli esnaflar için ise 'cansuyu paketi' olmuştur" diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan