Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2493.11
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türk dağcı yurda döndü

Pakistan'da 11 dağcının hayatını kaybettiği saldırı sırasında Nanga Parbat dağında bulunan milli dağcı Tunç Fındık, yaşadıklarını anlattı.
Türk dağcı yurda döndü
25 Haziran 2013 13:49:00
Pakistan'da 11 dağcının hayatını kaybettiği saldırı sırasında Nanga Parbat dağında bulunan milli dağcı Tunç Fındık, yaşadıklarını anlattı.
Pakistan'da dağcıların uğradığı saldırı sırasında Nanga Parbat dağında bulunan milli dağcı Tunç Fındık, "Bu saldırı elimizde olmayan, tahmin edemediğimiz bir durumdu. Dolayısıyla yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu" dedi.
Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Pakistan'ın başkenti İslamabad'tan yurda dönen milli dağcı, Atatürk Havalimanı'nda eşi Nurcan Fındık tarafından karşılandı.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fındık, tırmanmak için gittikleri dağın 4 bin metre yüksekliğinde bulunan ana kampa yapılan saldırıda, 11 dağcının hayatını kaybettiğini bildirdi.
Olay sırasında, dağın altı bin metresinde yer alan başka bir kampta bulunduğu için saldırıdan kurtulduğunu ifade eden Fındık, "Yüksek kamplarda 30 kişi kadar vardık. Toplam 60 kişilik bir ekip mevcuttu. Bunların çoğunluğu dağdaydı. Ancak bir kısmı ana kamptaydı. Onlar hayatını kaybetti. Bu saldırı elimizde olmayan, tahmin edemediğimiz bir durumdu. Dolayısıyla yapabileceğimiz hiçbir şey yoktu. Doğrusunu isterseniz hayatta kalmaktan dolayı çok mutluyum ve şanslı olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.
Pakistan'a tekrar gideceğim
Tunç Fındık, olayların yatışmasının ardından tekrar Pakistan'a gideceğini belirterek, "Olayda bizim ekimizdeki Çinliler'den 4'ü ve bir Nepalli hayatını kaybetti. Toplamda değişik ülkelerden 11 kişi yaşamını yitirdi. Çok trajik. Pakistan'ın tırmanış tarihinde ilk defa rastlanan bir olay. Ekibimizden 4 kişi ölmesine rağmen bir aşçımız kurtuldu. Birinci kampa giderek, oradakilere 'Aşağı inmeyin tehlike var, öldürüyorlar' diye haber verdi" dedi.
Nurcan Fındık da saldırının ardından 22 Haziran'da saat 04.00'te eşiyle uydu telefonundan görüşebildiklerini anlatarak, "Çok mutluyum. Hep iyi haberlerini bekledim" diye konuştu.