Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2291.98
BIST 100
9051.28
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye katliama sessiz kalmadı

Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında göstericilere müdahalesi Ankara'da ve İstanbul'da protesto edildi.
Türkiye katliama sessiz kalmadı
15 Ağustos 2013 09:53:00
Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında göstericilere müdahalesi Ankara'da ve İstanbul'da protesto edildi.
Akabe Derneği, Gençbirikim, İlkav, Umran Hareketi ve Vahdet Vakfının da aralarında bulunduğu çeşitli STK'lardan oluşan "Müslümanlarla Dayanışma Platformu", Mısır'da güvenlik kuvvetlerinin, Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı gösteri yapanlara müdahale ederek katliam gerçekleştirmelerini protesto etti.
"Şehitler ümmetin onurudur" ve "Yaşasın küresel intifada" pankartları açan gruptakiler, "Dik dur eğilme, Müslümanlar seninle", "Yaşasın Mısır direnişimiz" ve "Mursi üzülme Allah bizimle" sloganları attı, tekbir getirdi.
Platform adına açıklama yapan Ali Kaçar, Mısır'da yaşanan olayların Müslüman Kardeşler'e yönelik olduğunu ve yüzlerce masum insanın katledildiğini, binlerce insanın yaralandığını söyledi.
Kaçar, Mısır'da ordunun, baltacıların ve keskin nişancıların insanlık dışı saldırılarına devam ettiğini belirterek, "Bizler burada olayları lanetlerken, Mısır'da kardeşlerimiz katledilmekte, insanlarımız öldürülmektedir. Kardeşlerimizin, bacılarımızın insanlarımızın kanları akıyor. Mısır'da sadece insanlarımız değil bütün insanlık katlediliyor" dedi.
Mısır'da dökülen her damla kanda insanlıktan nasibini almamış güçlerin destekleri, dolarları ve riyalleri olduğunu ifade eden Kaçar, şunları kaydetti:
"Henüz bütünüyle vicdanları dumura uğramamış, azıcık da olsa vicdan sahibi olan dünya insanlığına çağrıda bulunuyoruz. Mısır'da Adeviyye, Nahda ve diğer kentlerde çocuklar, kadınlar, kısacası masum sivil insanlar katledilmektedir. Buna karşı çıkmak, buna dur demek azıcık da olsa vicdan sahibi olan, ben de insanım diyen herkesin görevidir."
"ABD yönetimi de sorumlu"
Gazeteci Adem Özköse de Mısır'da sadece özgürlük isteyenlerin üzerine ateş açıldığını belirterek, "Mısır'daki katliamdan en az Sisi kadar ABD yönetimi de sorumludur. Bu darbeye bir türlü darbe demeyerek, Mısır ordusunu ve Sisi'yi böyle bir darbe için cesaretlendirmiştir" dedi.
Açıklamaya, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Günay Kaya ve bağlı sendikaların genel başkanları, İHH üyeleri, Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
"Ey Müslümanlar, Mısır katliamına sessiz kalanlar dilsiz şeytandır" pankartıyla daha sonra ABD Büyükelçiliği'ne yürüyen grup, burada sloganlar attı.
Açıklamanın ardından İslam aleminin birlik ve beraberliğiyle Mısır'da hayatını kaybedenler için dua edildi.
Güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesi İstanbul'da protesto edildi
Mısır'da güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında göstericilere müdahalesi İstanbul'da protesto edildi.
Katliamı protesto etmek üzere İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde Fatih Camisi avlusunda bir araya gelen vatandaşlar, "Darbeye sessiz kalanlar bu katliamın suç ortaklarıdır" ve "Zorbalık ve hukuksuzluk yenilecek, İslami direniş kazanacak" yazılı pankartlar açtı.
Ellerinde Mısır bayrakları ve Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıyan grup, sık sık tekbir getirdi, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "İstanbul'dan Mısır'a direnişe bin selam", "Kahrolsun işbirlikçi hainler" şeklinde çeşitli sloganlar attı.
Protestoya Özgür-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Anadolu Platformu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verdi.
"Oğlumun kanı hiçbir şekilde boşa gitmeyecek"
Katliamda bir oğlunu kaybeden Ebu Mervan, "Allah'ın, zalimlerin yaptıklarından habersiz olduğunu zannetme. Allah'ın yiğit erleri vardır. Bazıları canlarını verdiler, bazıları da sıralarını bekler" dedi.
İki oğlundan birisinin 3 hafta önceki saldırılarda ağır yaralandığını, diğerinin ise bu sabah Allah'a kavuştuğunu dile getiren Mervan, oğlunun kanının hiçbir şekilde boşa gitmeyeceğini söyledi.
Mervan, Sisi'ye bir mesajı olduğunu belirterek, "Allah'a yemin olsun ki benim çocuklarımın kanları hiçbir şekilde boşa gitmeyecektir ama er ama geç sen bunun karşılığını kesinlikle alacaksın. İslam'a kendilerini feda edecek nice yiğit erler vardır. Senin kurşunların bizi korkutamaz. Azmetmemize azimet katacak ve bu davamıza bizi daha da bağlayacaktır. Tufan geliyor, büyük dalgalar geliyor ey Sisi" diye konuştu.
Mervan'ın konuşması sırasında alanda bulunan bazı vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı.
"Acı bir gün"
İHH İnsani Vakfı Başkan Yardımcısı Osman Atalay, İslam dünyasının bugün çok acı bir güne şahitlik ettiğini, Mısır'da 45 gündür Adeviyye ve Nahda meydanlarında ramazan boyunca iftar ve sahurlarla direnişe devam edildiğini anlattı.
Atalay, 45 gündür insanların Adeviyye Meydanı'nda oylarıyla cumhurbaşkanı seçtikleri liderleri Muhammed Mursi'nin serbest bırakılması için sivil direnişte bulunduğunu ifade ederek, bu direniş boyunca hiç kimsenin elinde taş, sopa veya silah bulunmadığını söyledi.
Mısır ordusunun bu süre içerisinde havadan ve karadan silahlarla 3 defa katliam gerçekleştirdiğini aktaran Atalay, bu süreçte AB üst düzey yetkilileri ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin bu olaylar için sadece "Mısır ordusu demokrasiyi inşa etmeye çalışıyor" cümlesini kullandığını dile getirdi.
Mısır ordusunun demokrasiyi nasıl inşa ettiklerinin sabaha karşı yaptıkları katliamdan belli olduğunu ifade eden Atalay, ordunun Mısır'da elektrikleri kestiğini, iletişimi ve mobil bağlantıları engellediğini, direnişçilerin ekmek ve su gibi temel gıdalara erişimini zorlaştırmak için elinden geleni yaptığını anlattı.
Osman Atalay, İslam dünyasında Mısır ordusunun kendi halkını katlederken İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği'nin sessiz kalmasının tarihin sayfalarına kazınacağını vurguladı.
"5 arkadaşımın vefat haberini aldım"
"Mısır Darbe Karşıtı Gençler" oluşumunun sözcüsü Erva Tavel, Adeviyye Meydanı'nda bu sabah binlerce kişinin şehit olduğunu ifade ederek, orada şehit olanların her gün annelerini, çocuklarını ve eşlerini arkalarında bırakarak Adeviyye Meydanı'na gittiklerini ve sadece Allah'ın birliğine inanıp, O'na güvendiklerini söyledi.
Bugün, daha bir kaç ay öncesine kadar oturup konuştuğu 5 arkadaşının vefat haberini aldığını dile getiren Tavel, şöyle devam etti:
"Arkadaşlarımız hedef alınarak öldürüldü. Onlar, 'Allah büyüktür' dedikleri için suçsuz günahsız kadınları öldürdüler. Allah, o öldürenden çok daha büyüktür. Onlar, çocuklara, kadınlara, gençlere, yaşlılara hiçbir şekilde hürmet etmediler. Gözlerini kırpmadan onları öldürdüler. Göstericilerin hiçbir şekilde silahı yoktu. Bu yöndeki iddialar asılsızdır. Onların silahları olsaydı 4 saatte 2 bin insan nasıl öldü? Neden bu insanlardan bir tanesi bile silahıyla çıkıp savunma yapmadı. Demokrasiden bahseden o büyük ülkeler şimdi neredeler? Sakın bu sorumdan onlardan destek istediğimi zannetmeyin. Biz onların ne olduğunu biliyoruz ve asla destek istemiyoruz. Biz desteğimizi büyük olan Allah'tan istemeye devam edeceğiz."
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyelerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Galatasaray Lisesi önünde toplandı.
Gruptakiler, "Darbeye sessiz kalanlar bu katliamın suç ortaklarıdır", "Zorbalık ve hukuksuzluk yenilecek, İslami direniş kazanacak" ve "Mısır'da darbenin karşısında Müslüman kardeşlerimizin yanındayız" yazılı pankartlar açtı.
AK Parti, Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği, İHH, Özgür-Der ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı bu ülkenin ve ABD'nin Ankara büyükelçilikleri önünde yaptıkları eylemle protesto etti. Bir grup, Mısır'da hayatını kaybedenler için ABD Büyükelçiliği önünde cenaze namazı kıldı.
Bursa
Bursa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi öncülüğünde Orhangazi Parkı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye vatandaşlar, Mısır'da katliam yapan ordu mensupları aleyhine dövizler taşıyıp slogan attı.
Grup adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, Mısır'da sabah saatlerinde sivil ve hiçbir suç işlememiş halkın toplu katliamına başlandığını söyledi.
Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda toplanan milyonlarca sivil insanın, güvenlik güçlerinin saldırısına uğradığını vurgulayan Kaptan, gerçek mermiler kullanıldığını ve tamamen öldürme amaçlı ateş açıldığını anlattı.
Kaptan, yaralılar için tıbbi müdahale sağlanamadığını ve onların hastanelere gitmesi, tedavi görmesinin engellendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Ölü sayısı her geçen saat daha da artmaktadır. Bu, hiçbir insani ve vicdani kaygı taşıyanın kabullenmemesi gereken bir saldırıdır. Bu, haysiyetli, şerefli, namuslu herkesin karşısında yer alması gereken bir katliamdır. Sadece seçilmiş liderlerini desteklemek ve özgürlükleri haklarına sahip çıkmak için haftalardır meydanlardan ayrılmayan göstericiler her türlü zorbalığa karşı direneceklerini dünyaya haykırmaktadır. Biz Türkiyeli Müslümanları da yakından ilginlendiren bu hassas durum karşısında tepkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz ve Mısırlı Müslümanların yanında olduğumuzu, yalnız ve terk edilmiş olmadıklarını ifade etmeyi her zeminde haykıracağız."
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İl Başkanı Numan Şeker de dünyada oluk oluk Müslüman kanı akarken kendilerinin rahat olamadığını, buna tepki verdiklerini belirtti.
Konya
Konya'da İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, cami önünde protesto için toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, Mısır'da askeri darbenin tekrar kanlı bir saldırı gerçekleştirdiğini söyledi.
Ramazan ayının son haftasında Mısır'a giderek Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda toplanan halkın yanında olduklarını anlatan Erdim, şunları kaydetti:
"Darbe karşıtı Mısır halkı, savundukları davanın son derece şuurunda... Onlar, silahların gölgesi altında çocukları ve eşleriyle çağımızda yeni destanlar yazıyor. Meydandakiler, direnişin Firavun ve askerlerine karşı Musa peygamber ve dostlarının duruşu olduğunu, bu duruşlarını da asla bozmayacaklarını söylüyor. Tüm duygumuzla hissettik ki Mısır'da eli silahlı katillere karşı göğsünü siper eden Müslüman halk kazanmıştır. Cumhuriyet Karargahı, Adeviyye Meydanı ve Nahda'daki katliamlar, Müslüman Mısır halkının direnişini kıramayacak. Buradan, Tel Aviv merkezli dünya medyasına sesleniyoruz; adetiniz olduğu gibi Mısır'daki bu katliamları hep görmezden geldiniz. İngiliz kraliyet ailesi için aynı gün 200 dakika canlı yayın yapan malum medya, geçtiğimiz günlerde 200 kişinin katledildiği Adeviyye Meydanı'na 20 dakika zaman ayırdı. Bu ve birçok olay gösteriyor ki Mısır'da yaşanan olaylar, doğudan batıya dünyayı kana bulayan siyonist ve emperyalist çevrelerle onların yerli işbirlikçileri tarafından yapılıyor."
Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de Mısır halkına karşı silahını doğrultmaktan çekinmeyenMısır katillerine tavırlarını ortaya koymak için bir araya geldiklerini söyledi.
Konya'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi. Pazar günü evlenecek gençler ise damatlıklarını yakarak katliamı protesto etti.
Bartın
Bartın'da, Saadet Partisi, Anadolu Gençlik Derneği ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı üyeleri, Hükümet Caddesi Arap Camisi önünde toplanarak, açtıkları döviz ve pankartlarla Mısır'da darbe karşıtlarına yapılan katliama tepki gösterdi.
Şanlıurfa
Şanlıurfa'da çok sayıda sivil toplum kuruluşu, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı kınadı.
Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi öncülüğünde Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ve saldırıyı kınayan dövizler taşıyarak, darbeciler aleyhine slogan attı.
Grup adına basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Işıklar, yapılan müdahaleyi ve buna destek olan herkesi şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.
Memur-Sen İl Temsilciliğince organize edilen ve aralarında bir çok sivil toplum kuruluşunun temsilcisinin bulunduğu grup da Karakoyun İş Merkezi'nde toplandı.
Burada tekbir getiren ve Mısır'daki darbe karşıtları lehine slogan atan grup, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.
Denizli
Denizli'de 37 derneğin oluşturduğu Denizli-Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Mısır'daki katliamı protesto etti.
Delikliçınar Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, katliamı kınamak amacıyla bir araya geldi. Dayanışma Platformu sözcüsü Doğan Çetin, Mısır'da insan kanı dökmeye alışkanlık haline getirenlerin, masum insanları katletmeye devam ettiğini belirterek, Mısır'daki Müslümanların yanında olduklarını bildirdi.
Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Başkanı Ahmet Sert, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamın giderek arttığını, insan hakları savunucusu olduğunu söyleyen batı ülkelerinin katliamı seyrettiğini dile getirdi.
Diyarbakır
Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Kurucu Başkanı Bülent Serdar Yılmaz, Mısır müdahalesinin Ortadoğu bütünü içerisinde değerlendirilmesi gereken bir müdahale olduğunu, müdahalenin ortaklarının Ortadoğu devrimlerini tasviye eden küresel emperyalizm olduğunu söyledi.
"Şu an itibariyle rakamlar maalesef kesin olarak bilinmiyor ama yüzlerle muhtemelen binlerle ifade edilebilecek bir katliamdan bahsediyoruz. Bu katliama seyirci kalan batı devletleri var. Maalesef uluslararası toplum tıpkı Çeçenistan ve Suriye'de olduğu gibi Mısır'daki katliamlara sessiz kalarak desteğini sunuyor" diyen Yılmaz, bütün Türkiye halkını Mısır halkı ile dayanışmaya çağırdıklarını belirtti.
Diyarbakır'da Sanat Sokağı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Diyarbakır Mısır'la Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Mısır'da katliam yapan ordu mensupları aleyhine dövizler taşıyıp, slogan attı.
AK Parti İl Teşkilatınca Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Ulu Cami'de kılınan gıyabi cenaze namazının ardından AK Parti'nin 12. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kürtçe mevlit okutuldu.
İzmir
İzmir Şubesi ile Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) İzmir Şubelerinden yapılan açıklamalarla Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam kınandı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı İzmir Şube Başkanı Rasim Çağlar, Mısır'da alenen masum ve mazlum halkın üzerine ateş açıldığını belirtti.
Özgür-Der İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük de her geçen saat Mısır'dan gelen acı haberlerin sayısının arttığını bunun katliamın giderek büyüdüğünü gösterdiğini söyledi. Adeviye Meydanı'ndaki katliamın Mısır'ın diğer şehirlerine de sıçradığını belirten Büyük, bu katliama Türkiye dışındaki devletlerin sessiz kalmasının üzüntü verici olduğunu belirtti.
Antalya
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani YardımVakfı Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Ağlamaz, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamın kabul edilemez olduğunu söyledi.
"Mısır'da yaşananlar bizi ilgilendirmez" diyemeyeceklerini dile getiren Ağlamaz, şöyle devam etti:
"Müslümanların katliama dikkati çekmek istiyoruz. Ülkemizin her bölgesinden tepkiler var. Biz de bunu göstermek istiyoruz. Mısır'da özgürlük ve demokrasi isteyenler katledilirken yaşananlar 'bizi ilgilendirmez' diyemiyoruz. Katliama sessiz kalamayız. Müslümanlar olarak oradaki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermeliyiz."
Antalya Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu adına bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Muratpaşa Camisi önünde Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Zonguldak
Zonguldak Gönül Teşekkülleri Mısır Platformu Sözcüsü Mevlüt Kesin, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik yapılan katliamı kınadıklarını bildirdi.
Eskişehir
Eskişehir'de sivil topluö kuruluşu üyeleri tarafından Mısır'daki katliam protesto edildi, olayda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Eskişehir şubeleri öncülüğünde Reşadiye Camisi bahçesinde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, Mısır'daki katliam dolayısıyla dövizler taşıyıp slogan attı.
Zonguldak
Zonguldak'ta ikindi namazının ardından kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyleri, Mısır'da katliam yapan darbeciler aleyhine dövizler taşıyıp slogan attı.
Platform üyesi Fatih Altuntaş, yaptığı basın açıklamasında, Mısır'ın halk iradesiyle seçilen ilk ve tek Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'yi görevden uzaklaştıran ordu güçlerinin, kendi halkının direnişini kırmak için gerçekleştirdiği katliamlara bir yenisinin daha eklendiğini söyledi.
Edirne
Edirne'de Eski Cami önünde ikindi namazı sonrası toplanan bir grup, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi" , "Müslümanlar kardeştir" sloganları attı.
Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Mısır'da silah zoruyla yönetime el koyan darbecilerin yeni bir katliam yaptıklarını söyledi.
Darbe yönetiminin keskin nişancıları da kullanarak binlerce insanı şehit edereken, on binlerce insanı da yaraladığını belirten İriş, Adevviye Meydanı'ndaki bu kanlı katliamın daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleştiğini ifade etti.
Van
Van'da gerçekleştirilen Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliama tepki amaçlı gösteride, vatandaşlar gözyaşları içerisinde cenaze namazı kılıp, dualar okudu.
Müslüman Kardeşler ile Dayanışma İnsiyatifi öncülüğünde Hz. Ömer Cami avlusunda düzenlenen katilama tepki gösterisinde avluya toplanan vatandaşlar, Mısır'da katliam yapan ordu mensupları aleyhine dövizler taşıyıp slogan attı.
Erzurum
Erzurum'da Lala Paşa Cami bahçesinde ikindi namazı sonrası toplanan, sivil toplum örgütleri ile sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu grup katliamı attıkları sloganlarla kınadı.
Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Zafer Fatih Ergat, masum insanlara ateş açılarak katledilmesinin, insanlık suçu olduğunu söyledi.
Manisa
Manisa'da Hatuniye Camisi'nde ikindi namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılan bir grup vatandaş daha sonra cami avlusunda katliamı protesto etti.
Grup adına basın açıklaması yapan Memur- Sen Manisa İl Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, başta ABD olmak üzere, batı dünyasını darbe karşısındaki tutumu nedeniyle kınadı.
Protestoya, İHH, Memur-Sen, Manader, İlim Yayma, Enser Vakfı, Yiğitpaşa Veli Vakfı, Hayret Vakfı, Katre Derneği, İbrahim Paşa Derneği temsilcileri katıldı.
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde İmaret Cami bahçesinde toplanan grup, katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Afyonkarahisar Sivil Toplum Örgütleri adına açıklama yapan Reşat Başer, dünya mazlumları ve Müslümanlar'ı olarak her gün farklı bir vahşete, zulme uyandıklarını söyledi.
Kütahya
Kütahya'da ikindi namazının ardından Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan Karagöz Camisi'nde toplanan grup Mısır'daki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Ardından cami önünde toplanan grup, pankart ve dövizler açıp, çeşitli sloganlarla katliamı protesto etti.
Bingöl
Bingöl'de ikindi namazının ardından Genç Caddesinde bir araya gelen Bingöl-Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri darbeye karşı direnen halka destek sloganı attı.
Platform üyeleri ve vatandaşlar burada Mısır'daki katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Platform adına konuşan Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, Mısır'daki katliamı kınadıklarını belirtti.
Giresun
Eynesil ilçesinde bir grup vatandaş ikindi namazının ardından Yeni Cami önünde toplanarak Mısır'da hayatını kaybedeneler için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından darbe karşıtı sloganlar attı.
Sakarya
Sakarya'da İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı , Gönüleli Derneği, Eğitim Bir-Sen Şubesi ve Özgür-Der Şubesi üyelerinden oluşan, "Mursi yanlız değilsin, Allah'ın laneti darbeci katillerin üzerine olsun, zulme sessiz kalmayın ve Müslüman Kardeşler'in yanındayız" yazılı dövizler taşıyan 500 kişilik grup, Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde basın açıklaması yaptı.
İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şube Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'daki darbe yönetiminin "çocuk, kadın yaşlı" demeden katlettiğini, çadırlarda yaşayan insanların canlı canlı ateşe verildiğini söyledi.
Adana
Adana'da bazı sivil toplum kuruluşları, ABD Konsolosluğu önünde Mısır'daki katliamı protesto etti.
Bazı siyasi partilerin de desteklediği grup, ADB'nin Adana Konsolosluğu önünde toplandı. Polisin önceden kurduğu barikatın dışanda toplanan gruptakiler, "Yaşasın Mursi, kahrolsun Sisi", "İslami hareket engellenemez", "Musri'ye selam direnişe devam", "Demokrasi öldü" yazılı pankartlar açtı.
Kocaeli
Kocaeli'de bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu "Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu", Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.
Sivil toplum kuruluşu üyeleri, Fevziye Camisi önünde katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Platform üyeleri, Mısır'da katliam yapan ordu mensupları aleyhine dövizler taşıyıp slogan atarak, Hürriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.
Sivas
Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamda hayatını kaybedenler için Sivas'ta gıyabi cenaze namazı kılındı.
Kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, Mısır'da Rabiatül Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbe karşıtı gösteri yapanlara yönelik katliamı kınadı.
Çorum
Çorum'da Mısır Müslümanlarıyla Dayanışma Platformu üyesi grup, Mısır'daki darbe karşıtlarına yönelik katliamı kınadı.
Özgür-Der Çorum Şubesi, İHH Çorum Şubesi, Eğitim Bir-Sen Çorum Şubesi ve İlke-Der tarafından oluşturulan ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da desteklediği platform üyeleri, Hürriyet Meydanı'nda toplandı.
Uşak
Uşak'ta bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliamı protesto etti.
Akşam saatlerinde Tiritoğlu Parkı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Uşak Şube Başkanı Ferit Gülhan, Mısır'da yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi.
Kahramanmaraş
Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliam, çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca Kahramanmaraş'ta protesto edildi.
Atatürk Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Ulu Cami önünde basın açıklaması yaptı, gıyabi cenaze namazı kıldı. Mısır ordusu aleyhine slogan atan vatandaşlar, İsrail ve ABD bayraklarını yaktı.
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan