Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2491.58
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkiye'de üretilecek yollara düşecek

Yeni Isuzu D-Max, yeni 1.9 lt'lik dizel motor, 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman tercihleriyle selefiyle aynı gücü üretirken, daha düşük yakıt tüketimi, sessiz bir kabin ve konforlu bir sürüş sunuyor. D-Max'in, baz ve donanımlı özelliklere sahip 4x2 ve 4x4 versiyonları ise 2018 yılıyla birlikte Anadolu Isuzu tarafından Türkiye'de üretilip satışa sunulacak.
Türkiye'de üretilecek  yollara düşecek
26 Aralık 2017 11:24:00
Yeni Isuzu D-Max, yeni 1.9 lt'lik dizel motor, 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman tercihleriyle selefiyle aynı gücü üretirken, daha düşük yakıt tüketimi, sessiz bir kabin ve konforlu bir sürüş sunuyor. D-Max'in, baz ve donanımlı özelliklere sahip 4x2 ve 4x4 versiyonları ise 2018 yılıyla birlikte Anadolu Isuzu tarafından Türkiye'de üretilip satışa sunulacak.

FIRAT İPEK

Yeni Isuzu D-Max'teki en büyük yenilikler, baz modelden itibaren tüm versiyonlarda standart olarak sunulmaya başlanan Led gündüz farları, yokuş kalkış ve iniş desteği, elektrikli-ısıtmalı yan aynalar, uzaktan kumandalı kilit ve kadranlarda vites değişim göstergesi olarak dikkat çekiyor. Tüm versiyonlarda sunulan yepyeni 1.9 litrelik turbo dizel motor selefinde kullanılan 2.5 lt'lik çift turbolu motorla aynı güç oranını sunarak 164 PS ve 360 Nm tork üretiyor.

D-Max'ın çalışkan karakterinin üzerinde inşa edilen motor, 3,5 ton çekme ve 1 ton yük taşıma kapasitesiyle kullanıcısının her ihtiyacını karşılayabiliyor.

V şeklinde tasarlanan yeni ön burun tasarımıyla ve yüksek oturuş pozisyonuyla sınıfının en iyi sürücü görüş açısını sunan Yeni D-Max, arka koltuktaki yolcular için de hem diz hem de baş mesafesinde sınıfının en geniş alanlarından birini sunuyor.

4x4 çekiş, 6 ileri otomatik vites

Anadolu Isuzu Kamyon ve Pick-up İş Birimi Direktörü Yusuf Teoman, "Yedinci nesil yeni İsuzu D-Max, vergi avantajı sağlayan yeni 1.9 lt'lik motoru, 4x4 çekiş özelliği, 6 ileri yeni otomatik vitesi ve premium donanımlara sahip V-Cross donanım seviyesiyle Türkiye'de satışa sunuldu. 2018 yılı içinde bu aracımızın satışlarında büyüme ön görüyoruz" dedi.

Özgüveni DNA'sında

Anadolu Isuzu Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Selda Çelik, "Isuzu'nun kamyon DNA'sına sahip yeni pick-up'ı D-Max'i, Özgüveni DNA'sında mottosuyla satışa sunuyoruz. 2018 yılı boyunca aracın tüm iletişim çalışmaları için Ozan Güven ile çalışacağız" diye konuştu.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ile 2018'i hızlı yaşayacaksınız

510 beygirlik motoru ile 'Dünyanın en hızlı SUV'u ünvanının sahibi Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio, 2018 yılında Türkiye'de satışa sunulacak. Yeni yıl, Alfa Romeo tutkunları için hızlı geçeceğe benziyor.

Tofaş çatısı altında temsil edilen Alfa Romeo, yeni SUV'u Stelvio'nun en hızlı versiyonunu gelecek yıl içinde Türkiye pazarında satışa sunacak.

Alfa Romeo tarihindeki ilk SUV modeli konumunda olan Alfa Romeo Stelvio'nun ateşli Quadrifoglio versiyonu, 50:50 ağırlık dağılımı, kompozit karbon fiber malzemelerle üretilen hafif karoseri ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle dikkat çekiyor. Ferrari'nin teknoloji ve mühendislik deneyimi ile geliştirilen Stelvio Quadrifoglio'da, 2.9 litre, Twin-Turbo V6 motor görev alırken, tam 510 HP'lik güç üretiyor. Stelvio Quadrifoglio 0'dan 100'e hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlayarak olağanüstü bir performans ortaya koyuyor.

Sinan Saip Bel: Şimdiden sipariş almaya başladık

Alfa Romeo Marka Direktörü Sinan Saip Bel, kasım ayı içinde satışa sundukları 2.0 litre benzinli motorlu ve 4 tekerlekten çekişli Stelvio modelinin müşterilerden çok olumlu tepki aldığını; gelecek yılın ikinci yarısında satışa sunacakları 510 HP'lik Stelvio Quardofoglio için sipariş almaya başladıklarını da belirtti.

Honda tutkunlarını Insight heyecanı sardı

Honda, 15 Ocak 2018'de kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı (NAIAS) 2018'de yeni nesil D segmenti temsilcisi hakkında önemli ipuçları veren Honda Insight Prototype modelinin dünya tanıtımını gerçekleştirecek. Kompakt sınıf sedan modeli Civic'in üzerinde konumlandırılacak olan Honda Insight Prototype, Honda'nın dinamik tasarımlı yeni beş kişilik sedan modeli Insight'ın habercisi olma özelliğini taşıyor. Honda'nın en güncel iki motorlu hibrit sistemiyle donatılacak olan yeni Honda Insight'ın, 2018 yılının yaz aylarında seri üretim hali ile tanıtılması hedefleniyor.

Yeni Honda Insight, geleneksel araç kullanıcılarının arzuladığı stil, detay, üstün özellikler ve performansı yerine getiren bir hibrit araç olarak öne çıkıyor.

Pirelli'nin İzmit'ten pistlere uzanan başarı hikayesi

Pirelli'nin 1960 yılında İzmit'te kurduğu fabrika, Türkiye'deki ilk lastik üretim tesisiydi. Fabrika, 2007'den bu yana motor sporları için lastik üretiyor ve bu rakam her yıl 403 farklı türde yarış lastiğine ulaşıyor. Fabrikanın 20.000 mu00b2 büyüklüğündeki ek tesisinde 250'den fazla çalışan sadece yarış lastikleri üretiminde görev yapıyor.

Pirelli, 2017 yılında iki ve dört çeker araçlara yönelik 460 şampiyonanın tedarikçiliğini üstlendi. Yılda yaklaşık 1200 yarışı kapsayan bu 460 şampiyonanın 157 pist serisi ve 69 ralli serisi olarak toplam 226'sı otomobillerle koşuluyor.

Her sene yeni seriler eklemeye devam eden Pirelli bir süre önce yaptığı bir açıklamayla 2018 yılında yeniden Dünya Ralli Şampiyonası'na döneceğini duyurdu. Şampiyonanın ilk kez başladığı 1973 yılından itibaren lastik sağlayan Pirelli, yıllar içinde 25 şampiyonluk unvanı ve 181 ralli kazandı.

Mercedes G serisi, Grabber ATu00b2 lastikleriyle gücünü paylaştı

Continental bünyesinde yer alan, General Tire markası, Grabber ATu00b2 lastikleri, Mercedes G Serisi'yle birleşerek gücünü zirveye taşıyor. Yüksek kavravam gücüne ve güvenli yol tutuşuna sahip Grabber ATu00b2 Mercedes bayilerinden de sipariş edilebiliyor.

Toyota ile güvenli sürüş, düşük sigorta

Toyota, Aioi Nissay Dowa Sigorta şirketiyle birlikte bir yeniliğe imza attı. Sürücünün davranışlarını kaydeden ve bunu bir merkeze göndererek değerlendirme yapan bu yeni sistem sayesinde, her ay sürücünün kullanım performansına göre sigorta primleri belirlenecek. Böylece yüzde 80'e varan oranlarda indirim sağlanmış olacak. Uygulama ilk olarak 15 Ocak 2018'den itibaren Japonya'da satışa sunulacak.

Doğuş Otomotiv'de görev değişikliği

Doğuş Otomotiv A.Ş'nin 22.12.2017 tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantıları'nda şirket üst yönetimlerinde yeniden yapılanmaya gidildi.

1- Volkswagen Binek Araç Marka Genel Müdürlüğü görevine; Giovanni Atilla Gino Bottaro,

2- Audi, Bentley, Lamborghini ve Bugatti markaları Genel Müdürlüğü görevine; Kerem Güven,

3- Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürlüğü görevine; Tolga Senyücel,

4- Bağlı ortaklığımız Doğuş Oto Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılan Hasan Hüsnü Güzelöz'ün yerine, Vedat Uygun,

5- Bağlı ortaklığımız Doğuş Oto Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine; Osman Yelkenci,

6- İştirakimiz Yüce Auto Motorlu Araçlar Ticaret A.Ş. (Skoda) Genel Müdürlüğü görevine; Zafer Başar,

7- Dijital Dönüşüm ve Kurumsal İletişim Genel Müdürlüğü görevine; 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere, Koray Bebekoğlu getirildi.

Sadece size özel Skoda Fabia

Skoda, markanın motorsporları tarihindeki en başarılı yılını, 1.300 adet üreteceği özel bir Fabia ile kutluyor. 125 HP üretebilen 1.4 lt TSI benzinli motor ve DSG otomatik vites kutusuyla donatılmış bu özel Fabia, 203 km/s maksimum hıza ulaşabilirken, 0-100 km/s hızlanmasını da 8.8 saniyede tamamlıyor.

Fiat Doblo Cargo'dan 3'lük

Fiat Professional Ailesi'nin, Tofaş'ta üretilerek dünyanın pek çok ülkesine ihraç edilen modeli Fiat Doblo Cargo, İngiltere'de gerçekleştirilen "What Van?" ödülleri kapsamında, üst üste üçüncü defa, "Yılın Hafif Ticari Vanı" ünvanını kazanarak iddiasını ortaya koydu.