Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2485.07
BIST 100
9559.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Türkmenleri silahlandırmak şarttır

MİT tırları olayının açığa çıkmasından sonra yardımların kesildiğini belirtten Türkmen Cephesi eski Başkanı Samir Hafez: 'Türkmenleri silahlandırmak şarttır' dedi.
Türkmenleri silahlandırmak şarttır
16 Haziran 2015 16:11:00
MİT tırları olayının açığa çıkmasından sonra yardımların kesildiğini belirtten Türkmen Cephesi eski Başkanı Samir Hafez: 'Türkmenleri silahlandırmak şarttır' dedi.

KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara'nın yayınında soruları yanıtlayan Hafez, "Türkmenleri silahlandırmak şarttır" ifadesini kullandı. Hafez ayrıca MİT tırları olayının açığa çıkmasından sonra yardımların kesildiğini belirtti. İşte Hafez'in dikkat çeken açıklamaları:

SURİYE'DE KÜRT DEVLETİ KURULUYOR

"Türkmenlerin yaşadığı Tel Abyad ve diğer bölgelerde, Suriye hava kuvvetleri bombardıman yapıyor, IŞİD oradan çekiliyor, boşalan bölgeye PYD ve Kürt birlikleri yerleşiyor. Bu demek oluyorki Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt bölgesi hazırlığı var. Bu sinsi oyunda istenilen Türkmenler'in Türkiye'ye geçmeleri. Onun için Türkmenler'in Suriye'den tamamen uzaklaştırılması için bu oyun oynanıyor"

MİT TIRLARI AÇIĞA ÇIKTI BİZE SİLAH GELMEZ OLDU

"TIR olayları nedeniyle bize silah gelmez oldu, adamakıllı kendimizi savunacak durumda değiliz, ya teslim olacağız ya göç edeceğiz. Bir devlet kuruluyor kuzeyde, Bayırbucak'a gelirlerse sahil kesimi var böylelikle Kürtler denize de açılacak amaçları bu. PKK'da bunun arkasında, hem Suriye hem de Türkiye için büyük tehlike.

IŞİD KÜRTLERİN ÖNÜNDEN ÇEKİLECEK KÜRTLER DEVLET KURACAK

"Bağımsız Kürt devleti için işaret verildi. IŞİD Kürtlerin önünden çekilecek, onlar da bu oyunun içinde."

TEK KALAN KALEMİZ BAYIRBUCAK SİLAHLANDIRMAK ŞARTTIR

"Silahlandırmak şarttır, tek kalan kalemiz Bayırbucak. Bu son kaledir, korumamız lazım. Bayırbucak Türkmenlerinin sayısı 375 bin civarında. Orada kalanların bir çoğu ormanda çadırlarda yaşıyor. Bayırbucak'ta göç olursa tamamen elimizden gidecek. Kürtlerden önce IŞİD Bayırbucak'a gelebilir. Bundan korkuyoruz. Kürtlerden önce IŞİD'e karşı hücuma başlayan Türkmenlerdir. Daha önce püskürttük onları."

MİT TIRLARI AÇIĞA ÇIKMASAYDI SİLAHLAR GELECEK VE IŞİD'İ BİTİRECEKTİK

"TIR olaylarından sonra azalan destek gerektiği kadar gelseydi, ne Kürtler ilerleyebilirdi ne de IŞİD, çünkü onları daha önce biz püskürttük. Herşey bitmiş değil, şimdiden sonra Bayırbucak'a çok önem vermek gerekiyor. Artık Batı'nın değil, Türkmen halkının dediğini dinlemek lazım. Acil olarak bize mazot lazım. Gıdadan daha fazla destek gerekiyor. Bize herşey lazım. Türkiye çok iyi biliyor nelere ihtiyacımız olduğunu. Ümit ediyorum kamuoyu anlar bizi."

GÜVENLİ BÖLGE KURULURSA SURİYE'DE SAVAŞ BİTER

"Cumhurbaşkanımız açık şekilde güvenli bölgenin olması gerektiğini söyledi. Güvenli bölge olduğu zaman bütün problemler çözülür. Bir an önce istediğimiz güvenli bölge gerçekleşmeli."