Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ümmetin namusu Mescid-i Aksa işgal altında!

Binlerce yıldır Filistinlilerin ata yurdu, 14 asırdır İslam'ın Haremi, Müslümanların izzet ve şerefinin nişanesi olan ve içinde Mescid-i Aksa'yı da barındıran üç Harem-i Şerifinden birinin de yer aldığı Kudüs-ü Şerif; Mısır, Ürdün, Arabistan, Suriye gibi batının kuklası rejimlerin ihanetleri yüzünden tam 50 yıldır, Yahudi ve Yahudilerin kölesi (goyim) diye ayıran Siyonist ismiyle meşhur olmuş, satanist teröristlerin işgali altında.
Ümmetin namusu Mescid-i Aksa işgal altında!
20 Temmuz 2017 14:14:00
Binlerce yıldır Filistinlilerin ata yurdu, 14 asırdır İslam'ın Haremi, Müslümanların izzet ve şerefinin nişanesi olan ve içinde Mescid-i Aksa'yı da barındıran üç Harem-i Şerifinden birinin de yer aldığı Kudüs-ü Şerif; Mısır, Ürdün, Arabistan, Suriye gibi batının kuklası rejimlerin ihanetleri yüzünden tam 50 yıldır, Yahudi ve Yahudilerin kölesi (goyim) diye ayıran Siyonist ismiyle meşhur olmuş, satanist teröristlerin işgali altında.

Namusuza göz diken bu alçak teröristler, 15 Temmuz'un sene-i devriyesinde Mescid-i Aksa'ya ve Müslümanlara saldırdı. Onlar girişleri engellemek için şeytanlığın bin bir türünü sahnelemeye çalışırken, Kudüslü Müslümanlar ise direnmeye devam ediyor. Filistin Devlet Başkanlığı koltuğunu işgal eden kukla Abbas ise dut yemiş bülbüllük görevini icra etmeye devam ediyor.

KUDÜS, 15 TEMMUZ'DA İŞGAL EDİLDİ

Bizans'ın elinde esir olan Filistin şehri Kudüs, 637 yılında Hz Ömer (r.a.) tarafından İslam'la şereflendirilmişti. Yecüc ve Mecüc kavmi Haçlılar, Büyük Selçukluların Hanedan kavgaları sırasında Şii/İsmau00eeli Fatımu00eelerin eline geçen Kudüs'ü 15 Temmuz 1099'da işgal etti. Şehirde neredeyse gövde üstünde baş bırakmadılar. Selahaddin-i Eyyübu00ee 88 yıllık işgale son verdi. İngilizlerin 1917'deki işgaline kadar hep Müslümanların şehri olarak kalmaya devam eden şerefli Kudüs, batının kuklası durumundaki Arap rejimlerinin ihanetleri yüzünden 1967'de Siyonist işgaline uğradı. Necati Cumalı'nın 'Yakubun koyunları' dediği, satanist soytarılar 50 yıldır şehri talan etti. Tarihi tecrübe bize Kudüs'ün tümüyle işgalden temizlenmesi için sayılı günlerin kaldığına işaret ediyor.

15 TEMMUZ HEZİMETİNİN ÖCÜNÜ ALIYORLAR

İslam'ı tahrif için görevlendirilen; NATO, AB ve İsrail'in Gülen adlı satanist beslemesi, Kudüs'ün işgalinin sene-i devriyesinde 15 Temmuz hezimeti yaşarken, 50 yıllık emeğinin heba olduğunu düşünen ve gelecek endişesine kapılan Siyonistler, 15 Temmuz'a bir gün kala, her zaman ürettikleri yalanlardan biri üzerinden Mescid-i Haram'ı kana buladı. Üç Filistinli Müslüman'ı katlettikten sonra Mescid-i Aksa'yı ibadete kapattı. Önceki gün Müslümanların mabedine dedektör yerleştirmeye kalkıştı, Müslümanlar protesto edince dün Kudüs eski müftüsü, Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri'yi yaraladı.

GÜYA KUDÜS'Ü KORUMAK İÇİN KURULMUŞTU

İslam İşbirliği teşkilatı adlı, varlığı Müslümanlara yük bir kurum var. Bu sözde teşkilat, güya Kudüs'ü kurtarmak için kurulmuştu. Ancak o gün bugündür Vahhabilerin oyuncağı olmaktan bir türlü kurtulamadı. Türkiye'nin ayrılmak için neyi beklediği bilinmeyen, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) adlı kukla teşkilat ile mason Arapların elindeki Arap Birliği ise Mescid-i Aksa konusunda her zaman olduğu gibi kılını bile kıpırdatmıyor. Halkımız ise Recep Tayyip Erdoğan'dan İİT'den ayrılıp, İslam Birleşmiş Milletlerini kurmasını bekliyor.

İKRİME SABRİ'DEN MÜSLÜMANLARA ÇAĞRI

Önceki gün işgalci itlerin yaraladığı Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, "Kudüslüler Mescid-i Aksa'yı korumak için ısrarcı olmaya devam edecek. İşgal gücünün her türlü egemenlik çabalarını reddediyoruz" dedi ve ekledi: Filistinlilerin İsrail'in Mescid-i Aksa'nın statüsünü "metal arama dedektörleriyle" hedef almasını kabul etmez. Bu cihazlar kaldırılana kadar Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda vakit namazlarını eda edecekler. Çünkü bu cihazlar, Mescid-i Aksa'ya ciddi bir saldırı anlamı taşıyor. İsrail işgal gücünün her türlü egemenlik çabalarını reddediyoruz. Biz Arap dünyasının Mescid-i Aksa'ya yönelik suskunluğundan dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Çünkü çok açık bir meydan okuma ile karşı karşıyayız. Bütün Arap ve İslam dünyasına sorumluluğunu üstlenme çağrısı yapıyoruz. Çünkü Aksa sadece Filistinlilerin değil bizatihi tüm Müslümanlarındır. En az Mekke ve Medine kadar mukaddestir. Sorumluluğu çok ağırdır. Arap ve Müslümanların burayı görmezden gelmesi caiz değildir. Mescid-i Aksa'ya önem veren Müslümanların İsrail işgal gücüne baskı yapması ve uygulamalarından vazgeçirmesi gerekir."

'FİTNE ATEŞİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

AK Parti Grubunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "İsrail'in Mescid-i Aksa'yı kapatmasının hiç manası yok. Çeşitli güvenlik uygulamaları ve aramadan geçirerek adeta bir yıldırma politikası uygulanıyor. Ortadoğu'da tutuşturulmaya çalışılan fitne fitiline kimsenin ateş tutmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'MESCİD-İ AKSA SALDIRISINI KINIYORUM'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, " İnanıyorum ki aklıselim, sağduyu, itidal ve barış taraftarları Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz. Yusuf'u bağrında barındıran El-Halil Camisinin başına gelenlerin Mescid-i Aksa'nın başına gelmesine izin vermeyeceklerdir. El-Halil'in, içinde bulunan büyük Peygamberlerle birlikte yıllardır bir hapishaneye dönüştüğünü hiçbir mümin unutmuş değildir. Mescid-i Aksa'nın barış elçisi, eski Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa'nın hatibi İkrime Sabri'nin İsrail askerlerince saldırıya uğramasını şiddetle kınıyorum" dedi.

SON FİRAVUN'DAN İSRAİL'E SÖZDE UYARI

15 Temmuz günü, Gazze'deki tünelde bir Filistinliyi şehid edip, üstüne çıkarak resim çeken ve bunu servis eden son Firavun Sisi'nin işgali altındaki Mısır'dan İsrial'e bir tepki geldi. Firavun yönetimi, kardeşi İsrail'e şiddete son vermesi ve ibadet özgürlüğüne saygı göstermesi çağrısı yaparak, Mescid-i Aksa'da çıkacak gerginliğin sonuçları konusunda uyarıda bulundu. Filistin halkının dini vecibelerini özgür ve güvenli bir şekilde yerine getirmek hakkıdır' denilen açıklamada, ileri gidersen 'önü alınamaz sonuçlara neden olabilir' diye nazikçe akıl verdi.

FAS'TAN SONRA İSTANBUL AYAĞA KALKIYOR

Dün Fas'ta, İsrail güçlerinin ihlallerine maruz kalan Mescid-i Aksa'ya destek gösterisi gerçekleştirildi. Fas'ın Tatvan şehrinde düzenlenen protestoya çok sayıda Faslı Müslüman destek verdi. 21 Temmuz Cuma günü, Cuma namazını müteakip, Beyazıt meydanında işgalci Siyonistleri telin ve 'Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma' nümayiş düzenleyecek. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs'ün de aralarında bulunduğu askeri grup temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Açıklamada Gazze'deki Filistinli grupların askeri kanatları ise İsrail'in Mescid-i Aksa ve Kudüs halkına karşı yaptığı ihlallere gereken cevabın verileceğini bildirdi. Yeni Söz