Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.85
Gram Altın
2432.82
BIST 100
9805.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ümmetin Renkleri Türkiye'de

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan "Ümmetin Renkleri" adlı program bu yıl Sakarya, Trabzon ve İstanbul'da düzenlenecek.
Ümmetin Renkleri  Türkiye'de
04 Nisan 2016 15:22:00
İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan "Ümmetin Renkleri" adlı program bu yıl Sakarya, Trabzon ve İstanbul'da düzenlenecek.

Enes Babacan / İstanbul

İstanbul'da Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan İDDEF Genel Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu, "İnsana ve insanlığa değer veren hizmet anlayışıyla tüm coğrafyalarda eğitim, irşad, insani yardım ve kalkınma faaliyetlerinde bulunan İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) yurt dışındaki medreselerinden davet ettiği hoca ve öğrencilerini 3'üncü kez Türkiye'de siz değerli halkımızla buluşturmaktan onur ve mutluluk duymaktadır" dedi.

3 Kıta 28 ülke katılıyor

Üç kıtada, 28 ülkede faaliyet gösterdiklerini söyleyen Ustaosmanoğlu, "İDDEF olarak Kazakistan'dan Gine'ye, Pakistan'dan Bosna'ya Asya, Avrupa ve Afrika'daki 28 ülkede bulunan 41 medresesinde 256 hoca ve 6205 talebe ile eğitim ve irşad faaliyetlerine devam ederken diğer taraftan su kuyuları, sağlık hizmetleri, insani yardım ve kalkınma türü projelerle bölge halklarının ihtiyaçlarını giderme çabası içerisindeyiz" diye konuştu.

3 farklı şehirde

İDDEF tarafından Sakarya, Trabzon ve İstanbul'da gerçekleştirilecek olan "Ümmetin Renkleri" adlı program kapsamında yurtdışından gelen hoca ve talebeleri; Kur'an tilaveti, ilahi ve kasideler seslendirecekler. Ümmetin Renkleri etkinlikleri; 10 Nisan Pazar günü saat 17.00'da Sakarya Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda, 16 Nisan Cumartesi günü saat 16.00'da Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda, 23 Nisan Cumartesi günü saat 17.00'da İstanbul Fatih Karagümrük Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

İDDEF nedir?

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF) Kazakistan'dan Gine'ye, Pakistan'dan Bosna'ya, Asya, Avrupa ve Afrika'daki 28 ülkede bulunan 41 medresesinde 256 hoca ve 6205 talebe ile eğitim ve irşad faaliyetleri gerçekleştiriyor. Ayrıca ihtiyaç duyulan ülke ve bölgelerde su kuyuları, sağlık hizmetleri, insani yardım ve kalkınma projeleri gerçekleştiriyor.