Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2498.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ünlü iş adamına '4 yıl hapis' istemi

Ünlü iş adamı ve 9 kişi hakkında "basın yoluyla iftira" suçundan 4'er yıla kadar hapis istendi.
Ünlü iş adamına '4 yıl hapis' istemi
15 Aralık 2017 12:12:00
Ünlü iş adamı ve 9 kişi hakkında "basın yoluyla iftira" suçundan 4'er yıla kadar hapis istendi.

İş adamı Güngör Çepni aleyhine bazı internet sitelerinde haber yapılmasına ilişkin iş adamı Emrullah Turanlı'nın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında "basın yoluyla iftira" suçundan 4'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İş adamı Güngör Çepni aleyhine bazı internet sitelerinde haber yapılmasına ilişkin ünlü bir inşaat şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Emrullah Turanlı'nın da aralarında bulunduğu 10 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Güngör Çepni ile şüpheli Emrullah Turanlı arasında ticari anlaşmazlıklar bulunduğu anlatıldı. İddianamede, şüpheli Emrullah Turanlı'nın şirket ortağı Mustafa E.'yi azmettirmesi üzerine müşteki Çepni hakkında gerçek dışı haberler yaptırdığı belirtilerek, söz konusu haberlerde şüphelinin FETÖ üyesi olduğu, bir numaralı paralelci olduğu, Pensilvanya'ya gittiği gibi hukuka aykırı isnatlarda bulunulduğu kaydedildi.

Şüpheli Emrullah Turanlı'nın söz konusu gerçek dışı haberleri yaptırarak basın yoluyla yayınlattığı için şüpheli H.A'ya 15 bin lira, diğer şüpheli G.T'ye de 70 bin lira gönderdiği iddia edildi. İddianamede, müşteki aleyhindeki haberlerin şüpheli Turanlı'nın azmettirmesi ve para vermesi ile diğer şüpheli M.E. tarafından şüpheli F. G.'ye hazırlattırıldığı ve şüpheli H.A'ya gönderildiği, H.A'nın da içeriği itibariyle gerçek dışı yazıyı çeşitli basın organlarına göndererek haber yapılmasını sağladığı ileri sürüldü. Şüphelilerin yaptırdığı asılsız haberlerde bulunan isnatların müşteki Güngör Çepni'nin yasa dışı işlerle uğraşan, terör örgütüne üye ve yardım eden bir kişi olarak kamuoyuna lanse edildiğinin kaydedildiği iddianamede, internet haber sitelerinin yetkilileri olan şüphelilerin de söz konusu haberlerin kaynağını belirtmeden, doğru olup olmadığı yönünde araştırma yapmadan ve haberlerin görünüşte gerçeklik ilkesine uygun olması yönündeki yükümlülüklerini ihlal ederek yayınladıkları belirtildi.

Şüpheliler Emrullah Turanlı, E.K., F.G., G.T.,İ.V.S., M.D., M.E., S.A., Z.G. hakkında "basın yoluyla iftira" suçundan 1'er yıldan 4'er yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi. Şüphelilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.