Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ünlü şarkıcıdan Gezi itirafı!

İsrail asıllı caz sanatçısı Gilad Atzmon, Gezi olayları Arap Baharı ve Ukrayna'la ilgili ilginç bir itirafta bulundu.
Ünlü şarkıcıdan Gezi itirafı!
26 Nisan 2014 13:20:00
İsrail asıllı caz sanatçısı Gilad Atzmon, Gezi olayları Arap Baharı ve Ukrayna'la ilgili ilginç bir itirafta bulundu.

İsrail asıllı caz sanatçısı Gilad Atzmon, "İsrailliler sömürmekten çok Filistinlilerin gitmelerini istiyor. İsrail, etnik temizleme sistemidir. Diğer bir deyişle İsrail, Nazi Almanyası'ndan hiç farklı değildir" dedi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) İstanbul Şubesi tarafından şubenin Vefa'daki merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Atzmon, çatışmalara dair yaklaşımının politik değil, teorik bir tarz olduğunu söyledi.

SİYONİZM TEHLİKELİ BİR OLGU

"Siyonist Yahudiliğin tehlikeli bir olgu olduğunu ve bunun mahiyetinin sorgulanmasına izin verilmediğini" dile getiren Atzmon, şunları kaydetti: "Problem sadece Filistin'de değil. Aynı zamanda Türkiye'de de hükümet üzerinde baskı kuran Yahudi lobileri var. İkinci Irak savaşı bu lobiler tarafından hazırlandı. Filistin'den bahsederken sömürgecilikten bahsetmek gerekir.

İSRAİL BİR ETNİK TEMİZLEME SİSTEMİ

Yahudiler kendileri Fransızlara, Almanlara benzetir. Ancak şunu unutuyorlar; siyonizm başka hiç bir şeye benzemez. İsrailliler sömürmekten çok Filistinlilerin gitmelerini istiyor. İsrail, etnik temizleme sistemidir. Diğer bir deyişle İsrail, Nazi Almanyası'ndan hiç farklı değildir."

SOROS GEZİ PARKI EYLEMCİLERİNİ DESTEKLEDİ

Atzmon, yatırımcı George Soros'un, Gezi Parkı olayları sırasında eylemcileri desteklediğini ileri sürerek, "Soros adındaki bir Yahudi'nin bu grupları desteklediğini göreceksiniz. İran'da da Mısır'da da başardı. Arap Baharı'nı kışa çevirdi. Şu anda Ukrayna'da çalışıyor" dedi.

SADECE FİLİSTİN'İ ÖZLÜYORUM

Bir gazetecinin "İsrail'e gidebiliyor musunuz " sorusuna Atzmon, şu cevabı verdi:

İsrail'e gitmiyorum. İsrail'i, Filistin olduğu zaman ziyaret edeceğim. Şunu anladım ki orada özlediğim tek şey; Filistin."