Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Utanmadan yalan söylüyorsun'

Fenerbahçe'de söz alan son isim Aydınlar oldu! Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın ardından basın toplantısı yapan Mehmet Ali Aydınlar, öncelikle Yıldırım'a yönelik eleştiriler ve kendi projeleri üzerinde durdu. Aydınlar son olarak ise kendisine sorular yönelten Yıldırım'a yüklendi ve 'Utanmadan yalan söylüyorsun' dedi.
'Utanmadan yalan söylüyorsun'
01 Kasım 2013 20:00:00
Fenerbahçe'de söz alan son isim Aydınlar oldu! Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın ardından basın toplantısı yapan Mehmet Ali Aydınlar, öncelikle Yıldırım'a yönelik eleştiriler ve kendi projeleri üzerinde durdu. Aydınlar son olarak ise kendisine sorular yönelten Yıldırım'a yüklendi ve 'Utanmadan yalan söylüyorsun' dedi.

Fenerbahçe'de 3 basın toplantılı günün basın karşısına çıkan son ismi Başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar'dı.

Bu gidişe birilerinin son vermesi gerektiğini düşündüm ve aday oldum. Bunu hepimiz kabul etmek zorundayız ki, Fenerbahçe sadece bir kulüp değil. ülke sporunun gerçek lokomotifi. Burada kongre üyelerimizin üzerine çok büyük sorumluluk düşüyor. Fenerbahçe, bu ülke için bir kulüpten daha fazladır. Biz örnek olmalıyız, öncü olmalıyız, yenilikçi olmalıyız, ilk olmalıyız. Birinci amacım; arka planda bırakılmak istenen sorunlara çözümler getirmek olacak. Fenerbahçe kavgayı, kısır çekişmeleri hak etmiyor. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın eleştiri oklarının ardından medyanın karşısına çıkan Aydınlar, yanıt vermekten çok projelerini anlatmayı tercih etti. Gündüz saatlerindeki basın toplantılarını izlemediğini sadece kendisine bazı notlar iletildiğini ifade eden Aydınlar, sonlara doğru Aziz Yıldırım'a sert yanıtlar verdi. Yıldırım'ın icraatlarını eleştiren ve hedeflerini açıklayan Aydınlar, kendisine yönelik eleştirileri içinse Yıldırım'a "Utanmadan yalan söylüyorsun. Koskoca Fenerbahçe Başkanı sadece o koltukta oturmak için yalan söylüyor" diye çıkıştı. Sarı-lacivertli taraftarların gurur duyacağı bir takım yaratacağını ifade eden Aydınlar, 5 yıldızlı Fenerbahçe sözü verdi ve bu 5 yıldızı tek tek açıkladı.. AYDINLAR'IN LİSTESİ Mehmet Ali Aydınlar, oluşturduğu listenin 9 kişilik bölümünü de açıkladı. Aydınlar kalan isimleri ise pazar günü duyuracağını belirtti. Daha önce Aziz Yıldırım yönetiminde de görev alan Hamdi Akın'ın en dikkat çeken isim olduğu listenin açıklanın kısmı şöyle: Hamdi Akın, Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Recep Tanrıverdi, Nuri Tuna, Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun, Tankut Turnaoğlu İŞTE AYDINLAR'IN SÖZLERİ... İşte Mehmet Ali Aydınlar'ın basın toplantısında söyledikleri:

Bildiğiniz gibi 18 Eylül'de başkan adayı olmayacağımı açıklamıştım. Fakat bu zihniyet devam ettiği için başkanlığa aday oldum. Fenerbahçe sadece umudu değişimi ve gelişimi hak ediyor. Fenerbahçe, verilen başarı sözleri ve yaşanan başarısızlıklar arasında kısır bir döngüye girmiş durumda. Fenerbahçe acı gerçeklerin saklanmasını haketmiyor. Fenerbahçe sadece umudu, gelişimi ve değişimi hakediyor.

DENETİMSİZLİK VE HESAPSIZLIK Kulübümüzün içinde bulunduğu yönetim anlayışı mali konuları gizlemeye çalışıyor. Denetim hiçe sayılıyor. Hatta iç denetim için özel birim kuruluyor, sonra görevden uzaklaştırılıyor. Sorunlar erteleniyor. Kulübün borcu 1 milyarı aştığı konuşuluyor.

Aziz Yıldırım bugün FenerBank kuracağım diyor. Fenerbahçe'nin borçları sürdürülebilir mi önce buna bakmak lazım.

1998'de sayın Aziz Yıldırım bankadan kredi almaya çahlıştı. Ben karşı çıktım.

5 milyon 700 bin tl idi Fenerbahçe'yi teslim edeceğim demişti, pazar günü seçimi kaybedersen Fenerbahçe'yi 5 milyon 700 bin borçla teslim edecek misin, etmeyecek misin?

Fenerbahçe diğerlerine benzemez, başkalarının yanlışları da Fenerbahçe'yi alakadar etmez.

Bu kadar büyük bir güç, bu kadar büyük bir katılım arzusu neden niçin engellenir, bunu anlamak gerçekten güç?

Kulübün transfer politikası her yıl tek bir kişiye göre şekilleniyor. Şampiyonluk yaşayan teknik adamlar kulüpte en fazla 1 yıl kalabiliyor. Altyapılardan çıkan yeteneklere sahip çıkılmıyor.

Hep ertelenen hayali projelerle camia oyalanıyor. Fenerbahçe'de hiçbir başarı cezasız kalmıyor.

"BAŞKAN DA TEKNİK ADAM DA AYNI KİŞİ" Fenerbahçe'de mali durumdaki belirsizlik, anti demokratik sistemin bir enstrumanı olarak kullanılıyor. Fenerbahçe'ye hizmet etmek isteyen çok sayıda iş adamı var ama engelleniyorlar. Bunun nedeni tek adam hegemonyası. Bu kulübün başkanı da, teknik adamı da, televizyon yöneticisi de hep aynı kişi.

"FENERBAHÇELİLER AYNI FİLMİ TEKRAR İZLİYOR" Fenerbahçe teknik direktörüne takım kurma ve devre arasında taktik verme görevinin tekrar geri verilmesi gerekiyor. Her sene Şampiyonlar Ligi Ön elemesinde elenip buna rağmen neden transfer yapılıyor? Fenerbahçe'de tüm organizasyon, sınırsız yetkilere sahip tek bir kişi üzerinden yürütülüyor. Fenerbahçeli aynı filmi tekrar tekrar izlemekten bıktı. Efsanelerin kulüpten uzaklaştırılmasını istemiyor, deneyimlerini altyapılara aktarmalarını bekliyor.

"BU KADAR EZELİ RAKİP BAŞARISI GÖREN VAR MI?" Tarihimizde bu kadar ezeli rakip başarısı görmüş bir başkan var mı? Tüm bu karamsar tablo Fenerbahçelileri korkutmasın. Fenerbahçe'nin olduğu yerde her zaman umut vardır. Yeter ki bu kulübün tüm bileşenleri birlikte çözüm üretmek için bir araya gelsin. Yeter ki Fenerbahçe'ye kavga ve gerilim kültürü değil, çözüm ve sinerji kültürü hakim olsun.

"BEŞ YILDIZLI FENERBAHÇE" Her anlamda 5 yıldızlı bir kulüp olmak en büyük amacımız.

1. yıldız: Finansal yapı

Yapacağımız ilk iş, kulübün içinde bulunduğu durumun fotoğrafını çıkarmak.

2. yıldız: Organizasyonel yapı

Fenerbahçemizden yetişen her değere sahip çıkacağız. Hayali hedefler koymayacağız. Projemizi doğru isimlerden oluşturacağız. Uzun vadeli projelerimizin startını verip biz burada olmasak da bunların devamını sağlayacağız. Öyle bir sistem kuracağız ki bizden sonra gelenler kurulu bu sistemle çalışarak daha fazla katkıda bulanabilecekler. Fenerbahçe spor kulübünde başkanlık maksimum 3 dönem yapılabilecek. Bu amaçla ilk değişiklik, tüzük değişikliğine gitmek olacak. Demokratik bir tüzük haline getireceğiz.

3. yıldız: Sportif başarı

Avrupa'nın sayılı altyapılarından biri olacağız. Futbolda en gelişmiş scout sistemlerinden birini kuracağız. Net söylüyorum; bu yönetimin hedefi özellikle ülkenin öne çıkan branşları olan futbol, basketbol ve voleybolla her zaman avrupada başarılı olan takımlar oluşturacağız. Takımlarımız her yıl avrupada şampiyonlar ligi kategorilerinde her yıl çeyrek, en az yarı final oynayacak kapasitede olacak.

4. yıldız: Sosyal yapılanma

Kendi içimizdeki sosyal barışı sağlayacağız. İhraç olan tüm üyelerimizi yeniden kulübümüze kazandıracağız. İç barışı yeniden tesis edeceğiz. Öncelikle Türk futbolunun gelişimi için neler yapacağımızı programımıza sokacağız? Digital medyada her konuda bir numara olmaya çalışacağız. Bu yeni dünyada en ileride Fenerbahçe olmak zorunda. Fenerbahçe sevgisini büyütmek için sosyal kampanyalar organize edeceğiz. Kimse merak etmesin; çocuklarımızın ileride gurur duyacağı bir Fenerbahçe yaratacağız. Çubuklu formayı terleten tüm futbolcularımız sosyal projelere katılacak

5. yıldız: Uluslararası hedefler

Avrupa'nın ilk 5 kulubünden biri olmaya çalışacağız. Hulusi Belgü'ye teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe'nin en zor günlerinde cesaret göstererek kulübümüzün sorunlarını dile getirdi. Seçildiğimiz taktirde kendisinin de projelerinden yararlanacağımızı buradan söylemek isterim.

Şeffaf ve hesap verebilir bir kulüp taahhüt ediyorum. Alex'e itibarını iade etmeyi ve kabul ettiği taktirde ömür boyu Türkiye'de yaşayacağı bir görev vaadediyorum. Sevgi, barış ve huzur dolu bir Fenerbahçe yaratıp gelecekte çocuklarımızın gurur duyacağı çok büyük bir kulüp vaadediyorum.

"AZİZ YILDIRIM YALAN SÖYLÜYOR" Aydınlar, Ali Koç ile Aziz Yıldırım'ın basın toplantılarına da değindi. Aydınlar konuyla ilgili, "Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın basın toplantılarını izlemedim. Fakat elime bazı notlar geldi, bunlara cevap vereceğim. Bizdeki grupları Fenerbahçe'nin siyasi partileridir, demokrasinin göstergesidir. Fenerbahçe başkan olduktan sonra sadece kendi gruplarını kurmuştur.Aziz Yıldırım, utanmadan yalan söylüyorsun. Koskoca Fenerbahçe Başkanı sadece o koltukta oturmak için yalan söylüyor. Hayatımda İbrahim Akın'ı ne gördüm, ne konuştum? Fenerbahçelilerle TUSIAD diye dalga geçiyorsun. Bu noktaya gelmiş olmandan üzüntü duyuyorum.Bu kulübe yaşattıklarının cevabını pazar günü Fenerbahçeliler verecek" ifadelerini kulllandı.

"O KUPA ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELALDİR" 2010-11 şampiyonluğu sahada ter döken futbolcuların, teknik kadronun analarının ak sütü gibi hakettiği bir kupadır. Bu kupanın hala kulüpte kalıp kalmayacağı konuşuluyorsa, sebebi Yıldırım'dır.

KAYNAK: NTVSPOR