Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.90
Gram Altın
2307.88
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Uyum Projesi'nin lansmanı Gaziantep'te gerçekleşti

​Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından meslek liselerini yenilemek amacıyla yürütülen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin (SEUP)" bilgilendirme toplantısı Gaziantep'te gerçekleşti.
Uyum Projesi'nin lansmanı Gaziantep'te gerçekleşti
12 Kasım 2021 14:07:33
​Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından meslek liselerini yenilemek amacıyla yürütülen "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi'nin (SEUP)" bilgilendirme toplantısı Gaziantep'te gerçekleşti.

Kentteki bir otelde yapılan toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yalçın, projenin birçok öğrenciyi istihdama kazandırdığını ifade etti. SEUP’un geçici koruma altındaki Suriyelilerin, Türkiye’deki ev sahibi toplulukların sosyal ve ekonomik uyumunu, istihdam edilebilirliklerini ve yeterliliklerini iyileştirerek, gençleri mesleki eğitime teşvik etmek için yürütüldüğünü ifade eden Yalçın, proje kapsamında çalışmaların sürdüğünü belirtti.

VERİMLERİNİ ALIYORUZ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yürütücüsü olduğu, Türkiye çapında 55, Gaziantep’te 7 mesleki ve teknik eğitim okulunu kapsayan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi’nin toplantısı yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Osman Yalçın, “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi, gençlere kaliteli ve erişebilir bir mesleki teknik eğitim sağlanmasını, eğitim ortamlarının iyileştirilmesini, devamı arttıracak desteklerin verilmesi farkındalığın arttırılması amaçlanmaktadır. Eğitim ortamlarının yapısı bu ortamlarda verilen eğitimin niteliği açısından çok önemlidir. Daha donanımlı çağdaş bir alt yapıya ulaşmış okulların eğitimin verimini arttırabilmektedir” dedi.

SURİYELİLER İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE

SEUP'un Türkiye'de misafir edilen geçici koruma altındaki Suriyeliler açısından da çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Yalçın, “SEUP projesi, yaparak öğrenmeyi temel alan yenilenme ve geliştirme çabalarına destek sağlıyor. Proje 8 ilde 55 pilot okulda yürütülüyor. Bu 55 okulda, 21 mesleki alanda toplamda bin 187 atölyeye donatım iyileştirme ve altyapı hizmeti veriliyor. Özellikle öğrencilerimiz için güzel öğrenme ortamları oluşturulmaya çalışılıyor.” dedi.

TEPE: SÜREKLİ BURS VERMEYE DEVAM EDİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, Mesleki ve teknik eğitim ile ilgili olarak daha önce satın alma yoluyla yaptıkları birçok hizmeti artık meslek liseleri eliyle üretir hale geldiklerine dikkat çekti. Tepe, “Örneğin sadece bu yıl faaliyete koyduğumuz yiyecek hizmetleri alanında 2 tane okulumuz var. Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehit Karayılan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde taşımalı eğitim gören öğrencilerimize bin 500 kişilik sıcak yemek üretiyoruz. Yanı sıra maske, dezenfektan, sıvı sabun, çamaşır suyu ve benzeri hijyen üretimleri yapılıyor. Bu ürünler hem ilimizin ihtiyacını hem de bölgemizdeki civar illerimizdeki okullardan talep olması durumunda, bu illerimizin de ihtiyaçlarını karşılar hale geldik.” ifadelerini kullandı. Bu üretimler sayesinde okullar bazında yapılan üretim sıralamasında Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin üretimde Türkiye'de en çok üretim yapan ve gelir sağlayan ikinci okul olduğunu bildirdi.

Bu başarının Gaziantep için çok gurur verici bir sonuç olduğunu ifade eden Tepe, meslek liselerinde eğitim gören öğrencilere sürekli olarak burs desteği verdiklerini belirtti.

8 PİLOT İLDE YAPILIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında İstanbul, Bursa, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mersin, Adana, Hatay olmak üzere 8 pilot ilde 55 mesleki ve teknik lisesinde yaklaşık bin 287 atölye yenileniyor.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan