Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vali Yerlikaya'dan Engelliler Günü'nde Anlamlı Paylaşım

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir farkındalık paylaşımında bulundu.
Vali Yerlikaya'dan Engelliler Günü'nde Anlamlı Paylaşım
03 Aralık 2022 13:56:09
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir farkındalık paylaşımında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada bir milyardan fazla insanın engelli olduğu tahmin edilirken, bu istatistik küresel nüfusun yüzde 15’i anlamına geliyor.

Bu konuda toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kutlanıyor.

İstanbul Valiliği de bu özel günde 9 yaşında geçirdiği bir kaza sonucu omurilik felci olmasına rağmen ortaya koyduğu mücadele ile Avrupa Şampiyonu olan Paralimpik atlet Hamide Doğangün ile özel bir röportaja imza attı.

Uluslararası alanda büyük başarılar kazanan Bağcılar Belediyesi sporcusu Hamide Doğangün, spor ile engelleri aşarken birçok engelliye de rol model oluyor. Azim dolu mücadelesini anlatan Milli atlet Doğangün, “9 yaşında geçirdiğim trafik kazası sonucu omurilik felci oldum ve o tarihten beri tekerlekli sandalye kullanıyorum. Tedavi sürecimde Bağcılar Belediyesi’nin bu branşı açtığı duydum. Annem hiç evde durmamı istemiyordu, sosyalleşmemi dışarıya çıkmamı istiyordu. Bu sayede spora başladım. Tekerlekli sandalyeyi unutmamın en büyük nedeni spor oldu. Spora yönelmem engelimi de unutturdu. En büyük destekçim ailem oldu. Benim gibi arkadaşlarım için en büyük rolü aileler üstleniyor’’ dedi.

‘Olimpiyat Madalyamı Bebeğime Hediye Etmek İstiyorum’

2008 yılından beri atletizmle ilgilendiğini söyleyen Doğangün: ‘’100, 400, 800 metre koşuyorum. Avrupa şampiyonluğu ve dünya derecelerim var. Spora engel yok, bize fırsat verildiğinde en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Şimdiki hedefim dünya şampiyonluğu ve 2024 Paris Olimpiyatları. Orada alacağım madalyayı bebeğime armağan etmek istiyorum” dedi.