Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.58
Gram Altın
2480.77
BIST 100
9547.44
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

'Vatansız kalmamak için babasız kaldık'

15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin şehit ettiği Celalettin İbiş'in oğlu Yasin İbiş: Biz vatansız kalmamak için babasız kaldık. Babam hiç düşünmeden 'vatan bir tarafa, aile bir tarafa' dedi. Bu şeref bir ömür yeter
'Vatansız kalmamak için babasız kaldık'
14 Temmuz 2021 01:00:00
15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin şehit ettiği Celalettin İbiş'in oğlu Yasin İbiş: Biz vatansız kalmamak için babasız kaldık. Babam hiç düşünmeden 'vatan bir tarafa, aile bir tarafa' dedi. Bu şeref bir ömür yeter

Ezgi ÇelikAnkara

Celalettin İbiş, 53 yaşındaydı. Evli ve 4 çocuğu vardı. 15 Temmuz gecesi çocuklarına ve torunlarına özgür bir vatan bırakmak için sokağa çıktı. Altındağ Belediyesi çalışanı olan ve aynı zamanda AK Parti ilçe yönetiminde görev yapan İbiş, partideki arkadaşlarıyla beraber Genelkurmay Başkanlığı önüne gitti. Fetöcülerin millete dönen silahları Celalettin İbiş’i de hedef aldı. İhanet çetesi İbiş’i sırtından vurdu. Şehidin oğlu Yasin İbiş, 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişiminin yıldönümünde o gece yaşananları ve hissettiklerini Milat’a anlattı. “Vatansız kalmamak için babasız kaldık” diyen İbiş, “15 Temmuz’da babam şehit olduğunda bu cümleyi kurduk. Bu sayede teselli bulduk. Bizim için vatan her şeyden önce gelir. Babam da ‘aile bir tarafa vatan bir tarafa’ dedi. 15 Temmuz gecesi de bunun için sokağa çıktı” ifadelerini kullandı.

1_69b1cf984ba0edb41e6ff3b567720eb6.jpg

“Tek sevdası vatan ve Erdoğan’dı”

15 Temmuz günü yaşananları anlatan Yasin İbiş, “Sabah rutin kahvaltımızı yaptık ve ben işe gittim. Akşam saatlerinde uçakların geçmesiyle birlikte babamı aradım ve ‘Baba bir hareketlilik var. Ne oluyor?’ diye sordum. Bana dönüş yapacağını söyledi. Daha sonra durumun haberlere yansımasıyla tekrar konuştuk. ‘Baba darbe yapmaya çalışıyorlarmış’ dedim. ‘Evet oğlum biz şimdi sokağa çıkacağız’ dedi. Babam ve arkadaşları Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısından önce sokağa çıkmıştı. Ardından ben sürekli babamı aramaya başladım. Bana Ulus’ta olduklarını söyledi ve ‘Cumhurbaşkanımızdan bir haber var mı?’ diye sordu. Bende Cumhurbaşkanımızın televizyonda tüm vatandaşları sokağa davet ettiğini söyledim. Buna karşılık bana ‘Cumhurbaşkanımız çıktıysa vatan kurtulmuş demektir. Biz ölsek bile gözümüz arkada kalmaz’ dedi. Babamın tek sevdası vatan ve Erdoğan’dı” diye konuştu.

“Bu şeref bir ömür yeter”

Yasin İbiş, babasıyla son telefon konuşmasını şu sözlerle anlattı: “Gece saat 02.00’da Genelkurmay Başkanlığı önünde olduklarını söyledi. Saat 02.30’da tekrar konuştum ve bana ‘Biz iyiyiz oğlum’ dedi. Ama saat 02.45 civarında vurulmuş. 15 dakika sonra aradığımda telefonu yabancı biri açtı ve babamın yaralandığını söyledi. Ben apar topar oraya nasıl gittiğimi bilmiyorum. Çatışmalar hala sürüyordu. Yerlerde yaralı, kolu ve bacağı kopmuş insanlar vardı. Ardından babamı bir kez daha aradım. Bir hemşire hastaneye götürüldüğünün bilgisini verdi. Ben hastaneye gittiğimde babamın şehit olduğunu öğrendim. Sırtından vurulmuş ve vurulduğu yerde şehit olmuş. Yaşananlar dün gibi aklımızda. Ben cenazeyi kardeşimle beraber yıkadım. Vücudundaki yaraları görmesem sağ derdim. Çünkü yüzündeki o tebessümü, güleçliği hala aynı şekilde duruyordu. Acımız çok büyük ama bu gurur ve şeref bize bir ömür boyu yeter” dedi.

2_8a8d81f37dd9a8bd2fbf80085eac1128.jpg

“Canımızı vermeye hazırız”

Tek isteklerinin 15 Temmuz’un unutulmaması olduğunu vurgulayan İbiş, “Allah bir daha o günleri yaşatmasın. Yaşatsa bile biz dört kardeşiz ve dördümüz de babamız gibi vatan için can vermeye hazırız. 5 yıl geçti üstünden ama 50 yıl geçse dahi biz 15 Temmuz gecesini unutturmayacağız. 15 Temmuz ciddi bir vatan savaşıydı. Şu an rahat bir ortamda yaşıyorsak babam gibi cesur ve yürekli insanlar sayesinde. Ayrıca bir şehit ailesi olarak Cumhurbaşkanımızın her zaman arkasındayız. Bu geçen beş sene içerisinde bizi bir an olsun yalnız bırakmadılar. Allah Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı.