Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vezir Alemşah tarihte yok!

Kuruluş Osman'a iki bölüm önce gelen Vezir Alemşah, son bölümdeki icraatlarıyla Sadettin Köpek'i hatırlattı.
Vezir Alemşah tarihte yok!
16 Aralık 2021 09:29:40
Kuruluş Osman'a iki bölüm önce gelen Vezir Alemşah, son bölümdeki icraatlarıyla Sadettin Köpek'i hatırlattı.

Süleyman Karkulluk

Ekranların en çok izlenen dizisi unvanını elinde bulunduran Diriliş Ertuğrul’un devamı Kuruluş Osman’a, iki bölüm önce gelen Vezir Alemşah, son bölümdeki icraatlarıyla Sadettin Köpek’i hatırlattı.

Dizinin sıkı takipçileri, Vezir Alemşah’ın yaptıklarını görünce, “İkinci bir Sadrettin Köpek geldi” demekten kendilerini alamadılar.

Tarihte kaydı yok?

Öncelikle şunu belirteyim ki Vezir Alemşah’ın, Sadettin Köpek gibi tarihte karşılığı ve kaydı yok. Anadolu Selçuklu Vezirleri arasında, Alemşah adında bir vezir bulunmuyor. Osmanlının kuruluş döneminde Anadolu Selçuklu padişahı Mesud’un veziri “Sahip Ata Fahrettin Ali” idi. Sahip Ata, görevi döneminde Anadolu’da hayli etkili olan bir vezirdi. Ancak, Sadettin Köpek gibi hainlikler yaptığına dair resmi bilgi mevcut değil. Bu sebeple dizide izlediğimiz Vezir Alemşah, senaristlerin yazdığı bir karakterdir bunu bilesiniz.

Ne yaptın Gündüz Bey?

Dizinin son bölümü Gündüz Bey’in, Vezir Alemşah’ın planına ortak olmasıyla sona erdi. Gündüz Bey, Turgut Bey’in evlenmeye hazırlandığı Mari’yi Kayı obasından kaçırdı. Mari, kaçırma esnasında kafese konurken, kendisini Bizanslılara teslim eden kişinin Gündüz Bey olduğunu gördü. Bu detay ilerleyen bölümlerde mutlaka karşımıza çıkacaktır emin olun.

Osman bey ağır yaralı

Osman Bey ise Selçuklu Veziri Alemşah’ın, Sultan Mesud’dan böyle bir emir gelmediği halde tutuklanma kararıyla yüz yüze geldi. Osman Bey, kendisini Konya’ya götüren Selçuklu askerlerinden kurtuldu kurtulmasına ama ağır bir şekilde yaralandı. Fragmanda gördüğümüz kadarıyla Osman Bey’i Selçuklu askerleri bulamamış.

Boran sırt mı çevirdi?

Öte yandan Osman Bey’in en has adamlarından biri olan Boran, Alemşah’ın, “Tahta oturacaksın” dediği Gündüz Bey’e, “Bundan sonra sizin emrinizdeyim” diyerek biat etti.

Bakalım önümüzdeki hafta dizi severleri nasıl bir sürpriz bekliyor.