Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2428.80
BIST 100
9669.95
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Vicdan Hareketi: 'Yüreklerimiz Buz Tutmasın'

Vicdan   Hareketi: 'Yüreklerimiz Buz Tutmasın'
27 Kasım 2014 16:35:00
Zeynep ÇAKMAK
Bir iftar yemeğinde başlayıp sonrasında onlarca aileye ve birçok farklı projeye uzanan bir yolculuk onun ki. Vicdan Hareketi kurucusu Gökçe Değirmen'den bahsediyorum. Değirmen, bundan yaklaşık 2 yıl önce katıldığı bir iftar yemeği vesilesi ile sokakta çalışan çocuklar ile tanışır. Bu tanışma onun için yepyeni bir başlangıç olur. Tanıştığı çocuklar için bir şeyler yapmak arayışına giren Değirmen, öncelikle sosyal medya üzerinden bir etkinlik başlatır. 'Bu Bayram Yoksul Bir Çocuk Giydirmek İster misiniz?' isimli etkinlik ile sokakta çalışan çocuklara, ihtiyaç sahibi ailelere bayramlık hediyesi ulaştırmak hedeflenir ve proje epey ilgi görür.Kısa sürede yüzlerce yepyeni bayramlıklar ulaşır.Başlatılan etkinlik sonrası birçok ihtiyaç sahibi aile ile tanışır Değirmen.Tanıştığı aileler ile sürekli irtibatta kalan Değirmen sosyal medya üzerinden gönüllülerin desteği ile birçok çalışmalar gerçekleştirir.Yapılan etkinlikler vesilesiyle gönüllüler halka halka büyürken tohumları bir iftar yemeğinde atılan Vicdan Hareketi oluşumu yapılanır. Gökçe Değirmen gönüllüler ile Vicdan Hareketi'ni oluşturur.
Ulaştıkları ailelerin hem sevinçlerini hem üzüntülerini paylaşan Vicdan Hareketi gönüllüleri onlar ile adeta bir aile gibiler. Ailelere sadece bir seferlik yardımda bulunmayan gönüllüler onlarla sürekli irtibat halindeler .Çocukların eğitimlerinden maddi anlamda yardıma kadar her türlü desteği sağlıyorlar.
Vicdan Hareketi şimdilerde kış boyu sürecek, "1 Çocuğa 1 Battaniye" isimli yeni bir çalışma daha başlattı. Havalar buz tutmaya başladı;yüreklerimiz buz tutmasın, diyen Vicdan Hareketi ihtiyaç sahibi her bir çocuğa battaniye ulaştırıyor. Vicdan Hareketinde bir 'vicdan' da ben olayım diyen herkes sosyal medya üzerinden Vicdan Hareketi ile iletişime geçebilir.