Dolar (USD)
32.36
Euro (EUR)
34.96
Gram Altın
2324.22
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yaptığı açıklama yine sinirleri bozacak!

İsrail askerleri, Gazze'de hastaneleri bile hedef alarak 66'sı çocuk 28'i kadın toplam 297 Filistinliyi katletti.
Yaptığı açıklama yine sinirleri bozacak!
19 Temmuz 2014 10:58:00
İsrail askerleri, Gazze'de hastaneleri bile hedef alarak 66'sı çocuk 28'i kadın toplam 297 Filistinliyi katletti.
İsrail Başbakanı Netanyahu ise, "Ordumuzdünyanın en ahlaklı askerlerinden oluşuyor" dedi

İsrail'in, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Temmuz'dan bu yana havadan ve denizden sürdürdüğü saldırılarına kara harekatını dahil etmesi yaşanan vahşeti katladı.

ÖLÜ SAYISI 297'YE ULAŞTI

Önceki gece binlerce İsrail askeriyle başlayan kara harekatında 39 Filistinli öldü, 400'den fazla kişi yaralandı. Ölen ve yaralananlar arasında yine çocuklar ve çoğunlukla siviller yer aldı. 12 gündür süren saldırılarda öldürülen toplam Filistinli sayısı 297'ye, yaralı sayısı da 2 bin 230'a yükseldi.

Filistinli yetkililer, hayatını kaybedenler arasında 66 çocuk ve 28 kadının bulunduğunu açıkladı. Dünkü saldırılarda annesinin karnında bir bebek ile 2'si kardeş 5 çocuk da öldürüldü. Kara harekatı sırasında İsrail ordusu da ilk kaybını verdi ve bir askeri öldü.

Gazze'nin neredeyse tamamını elektriksiz ve susuz bırakan kara harekatı sırasında Vefa Hastanesi'nin de vurulması sonucu yaralananlar olduğu bildirildi. Şimdiye kadar Gazze'de 2 binden fazla hedefi vuran İsrail ordusunun kara harekatında da 100 noktayı hedef aldığı belirtildi. Gazze'de evlerini terk edenlerin sayısı da 30 bini geçti. 65 BİN YEDEK ASKER GÖREVE

İsrail, 7 Temmuz'dan bu yana toplam 65 bin yedek askeri göreve çağırdı. Kara harekatı ile amaçlarının Hamas'a ait tünelleri yok etmek olduğunu söyleyen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Operasyonu ciddi ölçüde genişletmeye hazırız" dedi.

''İSRAİL ORDUSU EN AHLAKLI ASKERLERDEN OLUŞUR''

Netanyahu yaşanan tüm çocuk ve kadın ölümlerine rağmen ise "İsrail ordusu dünyanın en ahlaklı askerlerinden oluşur. Tek bir sivile zarar vermek istemiyoruz. Ölümlerden biz sorumlu değiliz, Hamas sorumlu" şeklinde konuştu.

MERKEL'DEN İSRAİL'E DESTEK

Netanyahu ile telefonla görüşen ABD Başkanı Barack Obama, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısında sivil kayıpları en aza indirgemek için çalışacağını umduğunu söyledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de "Almanya olarak İsrail'in tarafındayız" açıklamasını yaptı.

Hamas sözcüsü Fehmi Berhum ise "İsrail, Gazze'ye yönelik kara harekatının bedelini ağır öder" diye konuştu. 'ZEHİRLİ GAZ KULLANILDI'

İsrail'in, Gazze'nin kuzeyi ve Refah kentinin Eş-Şevke bölgesine düzenlediği saldırıda, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği bildirildi.

Gazze'deki görevini yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el- Kudra, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "İsrail topçu birliklerinin zehirli gazlarla düzenlediği saldırıdan, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi etkilendi. Yaralı Filistinliler hastanelere sevk edildi" dedi.

Yoğun bombardıman nedeniyle ilk yardım ekipleri ve ambulansların saldırı düzenlenen bölgelere ulaşamadığı kaydedildi. CNN MUHABİRİNİ TEHDİT ETTİLER

İsrail'de bulunan CNN muhabiri Diana Magnay, Gazze'ye atılan bombaları canlı yayına taşıdı. Yayına bombalara alkışla tempo tutan İsraillilerin sesi yansıdı.

Magney, Twitter'da "Sderot'taki tepelerde İsrailliler Gazze'ye düşen bombaları kutluyorlar. Yanlış bir şey söylersem bizi arabamızı parçalamakla tehdit ediyorlar. İğrenç" diye yazdı. Ancak Magnay, bu tepkisinin ardından Moskova'ya gönderildi. DOĞMADAN ÖLDÜRDÜLER İsrail'in öldürdüğü kurbanlar arasına henüz annesinin rahminde bombaların hedefi olan 9 aylık Abdurrahman da eklendi. Annesi ile birlikte hayatını kaybeden Abdurrahman, daha tek bir gün yaşayamadan annesinin rahminden alınarak mezara koyuldu. ''CANLI YAYIN BİNAMIZI VURDULAR''

İsrail askerleri önceki gece Gazze'deki 3 farklı noktadan kara harekatına başlamadan yarım saat önce bölgedeki yabancı gazetecilere "Otellerinizi yarım saat içinde terk ederek, Gazze'nin iç kesimlerine gidin" uyarsı yaptı.

Biz de 5 Türk gazeteciyle birlikte Türklerin yaşadığı bir eve sığındık. Dışişleri Bakanlığımıza kaldığımız binanın koordinatlarını verdik. Onlar da İsrail ordusuna ulaştırdı. Binanın dışına Türk bayrağı astık. İsrail insansız hava araçları sürekli Gazze semalarında uçtuğu için her durumdan haberleri oluyor.

İsrail ordusu gece boyu Gazze'nin içlerine doğru operasyonlar düzenledi. Saldırılarda canlı yayınlar yaptığımız El Vataniye televizyonuna ait bina 3 roketle vuruldu. İsrail askerleri gündüz geri çekildi. Ancak karanlık çökünce daha büyük bir operasyon yapacakları endişesi hakim.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan