Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2511.36
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yardım'dan Feshane'de Sohbet ve İmza Günü

Mustafa Demirci (Sanatalemi.net)
Yardım'dan Feshane'de Sohbet ve İmza Günü
01 Eylül 2013 00:00:00
Mustafa Demirci (Sanatalemi.net)

Edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım, Siirt Valiliği tarafından düzenlenen "Siirt Günleri" çerçevesinde Feshanene'de 1 Eylül Pazar günü, saat 14.00'ten itibaren okuyucularıyla sohbet edecek ve kitaplarını imzalayacak.

Perşembe günü başlayan ve dört gün planlanan Siirt Günleri'nde sona gelindi. İstanbul'da vatandaşlardan büyük ilgi gören Günler, 1 Eylül Pazar günü sona eriyor. Mehmet Nuri Yardım, son günde hemşehrileriyle buluşacak ve onlarla sohbet edecek, ardından kitaplarını imzalayıp okuyucuların sorularına cevap verecek. Özellikle Siirt'te 1970'li yıllarda yaşadığı çocukluk yıllarını anlattığı Sefertası, Halim Selim Efendi ve Yıldızlarla Uyumak isimli kitaplarıyla tanınan Mehmet Nuri Yardım'ın yayımlanmış kitapları arasında Edebiyatımızın Güleryüzü, Edebiyatçılarımızın Çocukluk Hatıraları, Tarihimizin Güleryüzü, Mizahın İzahı, Romancılar Konuşuyor, Dersimiz Edebiyat, Aşina Çehreler, Türk Şiirinden Portreler, Edebiyatımızda Hüzün, Kayıp İstasyon, Safiye Erol, Ziya Osman Saba Sevgisi, Unutulmayan Edebiyatçılar da bulunuyor.

Öte yandan Feshane'de konuşmalar, tanıtımlar, paneller, sohbetler ve konserler devam ediyor. 16 yazarın okuyucularıyla sohbet edip kitaplarını imzaladığı faaliyetler kapsamında Botan Efsanesi, İstanbullulara unutulmaz bir gösteri sunacak. Dört gün boyunca Siirt'te yetişmiş mutasavvıflar, alimler, fikir adamları, şairler ve yazarlar ile sanatkarlar, Feshane'yi gezen vatandaşlara tanıtılıyor. Bir kültür şölenine dönüşen Siirt Günleri'ne büyük ilgi gözleniyor.