Dolar (USD)
32.32
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2300.55
BIST 100
9067.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yeniden adaylığa yeşil ışık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkanlığa aday olmaya yeşil ışık yaktı. Büyükşehir Başkanlığına Cemil Çiçek'in aday olacağı iddiaları hatırlatılması üzerine Gökçek, "Eğer Cemil Çiçek aday olursa bundan mutluluk duyarım" dedi.
Yeniden adaylığa yeşil ışık
10 May 2013 00:00:00
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, başkanlığa aday olmaya yeşil ışık yaktı. Büyükşehir Başkanlığına Cemil Çiçek'in aday olacağı iddiaları hatırlatılması üzerine Gökçek, "Eğer Cemil Çiçek aday olursa bundan mutluluk duyarım" dedi.

KENAN ADEM KIZILAĞIL/ ANKARA

Ensar Vakfı'nda her hafta düzenlenen 'Ensar Buluşmalarının' bu haftaki konuğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. Düzenlen konferansta konuşan Gökçek, Ankara'ya yapılması planlanan projeleri anlattı. Büyükşehir Belediyesi için yeniden aday olmaya yeşil ışık yakan Gökçek, "Projelerimiz hazır, gelecek döneme yönelik çalışmalarımız başladı. Sizleri bambaşka bir Ankara bekliyor. Yeni dönemde eğer Cemil Çiçek aday olursa bundan da mutluluk duyarım" diye konuştu.

Projeler yolda

Hayvanat Bahçesi'ne 'Dinozor Parkı' yapılacağını ifade eden Başkan Gökçek, fuardaki dinozor maketlerinin çok gerçekçi olduğunu da ifade ederek, "Gezdiğim fuarda gördüm. 200 çeşit hayvanı tanıtmışlar. Çok gerçekçiydi. Bizim Hayvanat Bahçesi'ndeki parkın bir bölümünü Dinozor Park yapmıştık zaten. 200'e yakın dinozor daha gelecek muhtemelen oraya" dedi.

Projeler Ankara'yı uçuracak

"Kentsel Dönüşüm Projeleri konusunda tartışmasız Türkiye'de bir numarayız" diyen Gökçek, şunları söyledi: "Şu anda Kuzey Ankara ve Ulus Tarihi Kent Merkezi, Hacı Bayram başta olmak üzere devam ediyor. Mamak'ta kentsal dönüşüm çalışmaları sürüyor. 902 parsel diye hemen TRT'nin arkasında 6 bin konutluk kentsel dönüşüm alanı var, Simpaş yapıyor orayı. Türkiye'nin tartışmasız bir numaralı projesi. Ankara'nın demiyorum, Türkiye'nin bir numaralı projesi. Gölbaşında Büyük oto galeri projesi hazır, teleferik projesi hayata geçecek. Kızılay u2013 Çayyolu metro hattını Ulaştırma Bakanlığı yürütüyor, o projede 2014'te tamamlanmış olacak. Kızılay'da bulunan binaların dış cephe çalışmaları yapılacak. Gölbaşı viyadükü yapılacak, hava limanı yolu üzerinde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. Estetik bir görüntü kazanması için çalışıyoruz. Hacı Bayram Veli Camii çevre düzenlenmesi yapıldı. Eski görüntüsünden eser yok farklı estetik bir görüntü kazandırdık."

"AŞTİ'yi taşımak istiyoruz"

AŞTİ'nin Nata Vega'ya taşınmasının planlandığını, ancak bunun için bir talip bulunamadığını açıklayan Gökçek, "Eğer bunu yapabilecek bir talip çıkarsa taşımayı planlıyoruz. Ancak şu an elimizde geçerli olan bir proje yoktur" dedi.

Galeriler Gölbaşı'na taşınıyor

Şehir içerisindeki bütün oto galerilerinin Gölbaşı'na taşınacağını da açıklayan Gökçek, "Şehir içersinde bulunan bütün galerileri gölbaşına taşıyarak şehre rahat bir nefes aldıracağız. Bunun için yürütülen projeler devam ediyor. En yakın zamanda bu proje de hayata geçirilecek" şeklinde konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan