Dolar (USD)
32.60
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2493.46
BIST 100
9464.69
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yenidünya Kasım sayısında 'eğitim' konusunu ele alıyor

Ekim 2017 sayısıyla çeyrek asrı geride bırakan Yenidünya Dergisi, bu ay günümüzün en önemli meselelerinden birisi olan eğitim konusunu kapak dosyasına taşıyor.
Yenidünya Kasım sayısında 'eğitim' konusunu ele alıyor
03 Kasım 2017 11:40:00
Ekim 2017 sayısıyla çeyrek asrı geride bırakan Yenidünya Dergisi, bu ay günümüzün en önemli meselelerinden birisi olan eğitim konusunu kapak dosyasına taşıyor.

Kasım sayısında "Kaliteli Eğitim Ama Nasıl?" başlığıyla çıkan Yenidünya, geçmişten günümüze eğitim konusunu enine boyuna inceliyor.

Dosya çerçevesinde, derginin başyazarı Alemdar özellikle Osmanlı eğitim sisteminden örneklerle eğitimde kalite konusunu ele alıyor. Din Eğitimi'nin duayenlerinden Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın değerler eğitiminin amacını "Eğitim Sistemimizde Değerler Eğitimi" başlıklı yazısıyla kapak dosyada yerini alıyor. Yazar Handan Yalvaç Arıcı, "Dünya tarihinin en özel kişisi, insanlığın en güzel modeli olan Hz. Peygamber'in hayatının çocukların duygu dünyalarında yer bulabilmesi, onların güzel kalplerine dokunulabilmesi için bu çağın çocuklarının diline güncellenmiş kitaplar, oyunlar, dramalar ve teknolojik imkanlar üretilmeli ve kullanılmalıdır." diyerek günümüz çocuklarına Peygamber Efendimiz'i (sav) nasıl anlatmalıyız konusu detaylı bir şekilde aktarıyor.

İmam Hatip Liseleri ve Eğitim Kalitesi

Millu00ee Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü - Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül: "İmam Hatip Liseleri ve Eğitim Kalitesi" başlıklı yazısında merhum Celal Hoca'nın "İmam Hatip talebesi; asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğuyu ve Batıyı bilen münevver, aydın desinler diye dinden taviz vermeyen, dindar desinler diye de dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakar bir gençliktir." ifadesiyle İmam Hatip liselerinin önemine değiniyor.

Halihazır Koşullarda Eğitimde Kaliteyi Yakalayabilir miyiz?

Derginin 25 yıldır ara vermeden yazan ender yazarlarından usta kalem Rasim Özdenören, eğitimde kaliteyi yakalayabilmek içinMilli Eğitim Bakanlığı'na bir takım tespit ve tavsiyelerde bulunuyor. Özdenören, "Tedrisat programı yasa ile belirlendiğinden onu günün koşullarına göre değiştirme imkanı her zaman elde edilemiyor. Böyle olunca piyasanın talep ettiği insan gücünün niteliği ile okulların mezun ettiği eleman arasında uçurumlar oluşuyor. Bu uçurum her kademe okul için söz konusu..." diyor.

Dergi her sayı ülkemizin önde gelen ilim, fikir ve aktüel adamlarıyla söyleşi yapmaya, dosya kapsamında veya müstakil olarak onların düşüncelerini yansıtmaya devam ediyor.

Bu sayıda Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile bir söyleşi gerçekleştiren Yenidünya, ülkemizin meselelerine dair söyleşide güncel konuları etraflıca ele alıyor."Anadolu Küresel Güç Mücadelesinin Anavatanıdır" diyen Karagül, bunun izahını da yapıyor."Türkiye kaybederse bütün Müslüman coğrafya kaybeder. I. Dünya Savaşı'nı biz kaybettik, bütün Müslüman coğrafya kaybetti. Moğol dönemi, Haçlı dönemi hepsinde yükselişAnadolu'dan başlamıştır. Anadolu küresel güç mücadelesinin anavatanıdır. Yine Anadolu'dan bir mücadele başlıyor. Dolayısıyla bu mücadelede yer alan herkes aslında kutsal bir şey yapıyor, tarihu00ee bir misyon üstleniyor. Geleceğin tarihi bu şekilde yazılacak." diyor. Yine Karagül, Türkiye'nin millu00eeleşmesine, yerlileşmesine, bağımsızlaşmasına, kendini yeniden kurmasına, o yükseliş dönemini hızlandırmasına yönelik bütün girişimlere çok büyük destek vermemiz" gerektiğini belirterekkimsenin sessiz sakin kalma, tembellik yapma lüksü olmadığının altını çiziyor.

"Gönül dünyanıza açılan kapı" şiarıyla yayınlanan Yenidünya Dergisi aktüelden irfanu00ee meselelere kadar derinlikli ve geniş yazılarıyla okunmayı hep hak ediyor.