Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.65
Gram Altın
2497.76
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Yine Hava Sahasını İhlal Ettiler

Rus uçakları dün akşam Karadeniz'de Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Romanya kıyılarına paralel olarak uluslararası hava sahasında uçuş gerçekleştirdi.
Yine Hava Sahasını İhlal Ettiler
25 Ekim 2013 15:02:00
Rus uçakları dün akşam Karadeniz'de Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Romanya kıyılarına paralel olarak uluslararası hava sahasında uçuş gerçekleştirdi.

Rusya Federasyonu'na ait bir İL-20 tipi askeri uçak Karadeniz'de Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Romanya kıyılarına paralel olarak uluslararası hava sahasında uçuş gerçekleştirdi. Benzer bir olayın 22 Ekim Salı günü de yaşandığı Genelkurmay açıklamasıyla ortaya çıkmıştı.

İKİ TÜRK UÇAĞI DEVRİYE ATTI

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Rusya Federasyonu (RF)'na ait bir İL-20 tipi askeri uçak, 24 Ekim 2013 tarihinde, 16.36-18.42 saatleri arasında,Karadeniz'de; Gürcistan-Türkiye-Bulgaristan-Romanya kıyılarına paralel olarak ve uluslararası hava sahasında uçuş icra etti. RF'na ait söz konusu uçağın,Karadeniz sahil şeridi boyunca, uluslararası hava sahasında uçuşu esnasında,Merzifon'dan kalkış yapan iki adet F-16 uçağı, Türk hava sahası içerisinde devriye uçuşu gerçekleştirdi.

BENZEN BİR OLAY 22 EKİM'DE DE YAŞANMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri 22 Ekim Salı günü de Rusya Federasyonu (RF)'na ait bir İL-20 tipi bir askeri uçağın, 16.37-19.05 arasında, Karadeniz'de Türkiye-Gürcistan hudut bölgesinden, Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesine kadar, uluslararası hava sahasında, Türk kıyılarına paralel olacak şekilde doğudan batıya doğru uçuş icra ettiğini, uçağı önleme yapıldığını açıklamıştı.

"ALARM" GÖREVİ VERİLDİ

TSK söz konusu Rus uçağının Karadeniz'in uluslararası hava sahasında ve Hopa/Artvin açıklarında Ankara FIR'ına girişi ile birlikte, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek amacıya, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Merzifon'da konuşlu iki F-16 uçağına "alarm" görevi verildiğini bildirmişti.

HUDUDA KADAR İZLENDİ

Merzifon'dan kalkan Türk uçaklarının, saat 17.14'de Rusya Federasyonu uçağını,Ordu açıklarında önleme yaptığı ve Türk Hava Sahasında seyrederek, Rus uçağını Türkiye-Bulgaristan hududuna kadar izlediği belirtilmişti.

KAYNAK: HABERLER.COM