Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.99
Gram Altın
2324.89
BIST 100
9138.71
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zekât potansiyelimiz 55 milyar dolar

Türkiye''nin zekat kapasitesinin 55 milyar dolar olduğu bilgisini veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, İslam dünyasının zekat potansiyelinin 10 trilyon dolar olduğunu aktardı.
Zekât potansiyelimiz 55 milyar dolar
29 May 2019 00:01:00
Türkiye''nin zekat kapasitesinin 55 milyar dolar olduğu bilgisini veren Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, İslam dünyasının zekat potansiyelinin 10 trilyon dolar olduğunu aktardı.

Ezgi ÇelikAnkara

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, TDV Genel Merkezi’nde düzenlenen iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. TDV’nin faaliyet alanları hakkında bilgi veren Genel Müdür Polat, sosyal ve hayri hizmetler kapsamında insani yardım, Ramazan ayı çalışmaları, kurban bağışı ve kriz bölgelerine yönelik çalışmalar yapıldığını dile getirdi. En büyük çalışma alanlarından birinin eğitim olduğunu kaydeden Polat vakfın dünyanın 111 ülkesinden gelen öğrencilere Türkiye'de eğitim imkânı sunduğunu söyledi.

14 ülkede 24 okul açıldı

Vakıf olarak 22 ilde 35 yurtları olduğu bilgisini veren Polat, TDV’nin 14 ülkede açtığı okul sayısının da 24 olduğunu açıkladı. Polat, “Biz öğrencilerimizi hem yurtlarımızda barındırıyoruz hem de akademik destek veriyoruz. Hafızlık belgesine sahip olmak isteyenlere 10 ay boyunca eğitim veriyoruz” dedi.

Dini duygularımız sömürüldü

Zekâtın öneminden bahseden Polat, “Zekât, toplumumuzun en çok sömürülen değerlerinden bir tanesidir. Özellikle FETÖ gibi yapılar Türkiye’de insanların hem dini duygularını hem de maddi güçlerini sömürdüler. Zekâtın düzgün dağıtıldığı toplumlarda fakirliğin olması mümkün değil” diye konuştu.

Katılım Bankaları Birliğinin rakamlarına göre, Türkiye'nin zekât potansiyelinin 55 milyar dolar olduğunu kaydeden Polat, SESRİC'in tespitine göre, İslam dünyasının zekat potansiyelinin de 10 trilyon dolar olduğunu dile getirdi. Polat, “Bu kapasitelerin karşısında verilen zekât miktarı çok düşük. 'Zekat nedir, kime ne kadar verilir, nasıl hesaplanır, nereden tespit edilir' kısmını halkımıza anlatmak ve duyurmak için 'zekat hesaplama modülü' oluşturduk. Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerimizin de desteğiyle zekat hesaplama web sitesi oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Bayrağımızı dalgalandırıyor

1975'te kurulan TDV’nin 1001 şubesiyle 145 ülkede faaliyet gösterdiğini belirten Polat, vakfın din, dil, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin mazlumlara, mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine yardım götürdüğünü dile getirdi. Yemen, Arakan ve Gazze'ye yönelik devam eden yardım kampanyalarına değinen Polat, "Dünyanın 145 ülkesinde faaliyet yürüten bir teşkilat olarak milletimizin adını, bayrağını oralarda temsil ediyoruz, insanlara gösteriyoruz” diye konuştu.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan