Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2309.17
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Zeybekci'den Merkez Bankası'na önemli tavsiye

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Piyasa şu anda faizi aşağıya doğru algılıyor. Merkez Bankamız piyasayı arkadan takip etmesin, piyasanın önüne düşsün. Aşağıya doğru gidişi tahrik etsin' dedi.
Zeybekci'den Merkez Bankası'na önemli tavsiye
06 Haziran 2014 10:15:00
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Piyasa şu anda faizi aşağıya doğru algılıyor. Merkez Bankamız piyasayı arkadan takip etmesin, piyasanın önüne düşsün. Aşağıya doğru gidişi tahrik etsin' dedi.

Zeybekci, Ekonomi Kulübü üyesi iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Türkiye'deki sivil toplum kuruluşu sayısının birçok Avrupa Birliği ülkesinden geride olduğunu, bu konuda gelişilmesi gerektiğini vurgulayan Zeybekci, Ekonomi Kulübü'nün kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda konuşan Zeybekci, Türkiye'nin IMF'e olan borçlarını ödediğini, hatta borç veren ülkeler arasına girdiğini, kapatılması veya satılması konusunda baskı yapılan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıflar Bankasının değerlerinin aradan geçen sürede dünya ölçeğinde büyüdüğünü vurgulayan Zeybekci;

İstanbul'a üçüncü köprü, Marmaray, üçüncü havalimanı gibi dev projelerin ardından ortaya çıkan Gezi Parkı olayları ve 17 Aralık sürecinin "Bu, Tayyip Erdoğan ve ya Ak Parti meselesi değil, doğrudan milleti, Türkiye'yi hedefleyen bir operasyondur" dedi.

"ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN BU MEMLEKETİN ARTIK SAHİPLERİ VAR"

Türkiye'nin son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle bir yıldır ağır bir maliyet ödediğini belirten Zeybekci, "Türkiye'de, hem kim bu memlekette bu milletin en ufak hakkına gözünü uzattı, elini uzattı, o el kırıla, hukuki hesabı sonuna kadar sorulsun. Köküne kezzap suyu dökülsün, bir daha çıkmasın. Ama bu memlekette hukuk var, mahkeme var. Niye bekledin, niye suç üstü yapmadın, niye derdest etmedin? Nerede kullanacaktın onu eğer doğruysa" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, "Allah'a şükürler olsun bu memleketin artık sahipleri var. Bu memleketin artık yırtık donlu Nihat'ı Ekonomi Bakanı. O oyunlar tutmayacak, onlar artık o kadar basit, kolay değil" dedi.

"ÇOK ÜZÜLECEKLER, KAHROLACAKLAR"

Zeybekci, "İlla diyorlar ki Türkiye yüzde iki büyüyecek. Onların bir hesabı varsa Rabbimin de bir hesabı var" dedi.

Önümüzdeki hafta Salı günü Türkiye'nin birinci çeyrek büyüme rakamlarının açıklanacağını ifade eden Zeybekci, "Maalesef çok üzülecekler, çok üzgünüm. Çok üzülecekler, kahrolacaklar, ne yapalım. Türkiye yüzde 4 ve ya 4,5'in de üzerinde büyüyecek. Bu rezervle Türkiye ikinci çeyrekte de hemen hemen aynı suçu işleyecek. Onlar da temmuz ağustos gibi, biliyorum 10 Ağustos'tan önce yapmazlar, Türkiye'nin büyümeyle ilgili beklentilerini yukarı yönde revize edecekler"

Konuşmasının ardından katılımcılar arasından gelen "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde partinizin politikası ne olacak?" sorusuna Zeybekci, "30 Mart seçimlerinde bu millet güzel bir mektup yazdı, sandığa attı, o mektubun içerisinde her şeyin cevabı var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin politikasının ne olacağını o millet söyledi. O millet çok büyük bir yetki, çok büyük bir ruhsat verdi. Onun için ben cumhurbaşkanlığı adayının da bu yöntemin de cumhurbaşkanlığından sonra gelecek süreçle ilgili her şeyin orada çok açık seçik belli olduğunun altını çizeyim. Takdir büyüklerimizindir" cevabını verdi.

Başka bir soru üzerine Zeybekci, "Perakende Yasası gündemde, sonbahar döneminde çıkacak" dedi.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan