Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2430.73
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Ağustos 2018

ABD büyüsü bozuldu

Mesnevide bir olay anlatılır.

Katil cami olayı...

Anlatayım; "Bir camiye akşamdan giren kişi sabah ölmüş olarak bulunurmuş. Yıllarca hep böyle sürüp gitmiş. Kimse korkudan camiye girmez olmuş. Gel zaman git zaman... Korkusuz ve cüretkar, haksızlık karşısında boyun eğmeyen birisi tüm engellemelere ve uyarılara rağmen kimseyi dinlememiş ve camiye girmiş. Geceye yarısına doğru korkunç ve öd patlatan bir ses duyulmuş. Bu ses adamı tehdit eder ve,

"Seni öldüreceğim" der.

Adam kararlı ve sağlam bir duruşla;

'Senden korkmuyorum, bana hiç bir şey yapamazsın ben seni öldüreceğim' diye karşı koyar.

Tehdit eden ses şöyle der;

'Benim büyüm korkutmaktı, korku üzerine kurulu idi benim düzenim. Yıllarca düzenimi hep böyle sürdürdüm. Ey korkusuz adam sen benim büyümü bozdun" diye çıkışır ve ses kaybolur.

Korkuya kafa tutan o adam elini kolunu sallaya sallaya katil camiden çıkıp gider.

ABD'nin dünyaya korku salması da böyle bir şeyu2026

Bu büyüyü kim bozmuştur?

Sayın Erdoğan bozmuştur.

Sayın Erdoğan başından beri haksızlığa, adaletsizliğe, her şeye rağmen küresel sisteme kafa tutup sürekli meydan okuma cüretkarlığını sürdürmektedir.

"One Minute" olayı ilk ve en yüksek perdeden meydan okumaktı ABD'ye, ve dünya düzensizliğine karşıu2026

Zalimin, zulmün yüzene atılan en okkalı Osmanlı tokatı idi 'One Minute' olayı.

Ardından "Dünya beşten büyüktür" çıkışı geldi. Bu çıkış şu ana kadar dünyanın gördüğü ve duyduğu en büyük başkaldırıdır sömürgeye ve sömürgecilere karşı.

Sonra Kudüs'ün terörist devlet tarafından sözde başkent ilan edilmesi geldi. En büyük tepki Başkan Erdoğan'dan ve Türkiye'den geldi.

Sayın Erdoğan'ın ABD'nin hukuksuz Kudüs kararına karşı ilkeli ve korkusuz çıkışı ABD'nin kafa tutulamaz algısını ve korkusunu yerle bir etmiştir. Tekrar ediyorum, Sayın Erdoğan'ın küresel sisteme başkaldırışı en büyük cihattır. Türkiye'de bazı çevreler ve Erdoğan karşıtı bazı marjinal radikal İslami guruplar bunu hala anlamış değiller. Yazık hem de çok yazık.

En son olarak ajan papaz Brunson olayıu2026

Meydan okunan bir Türkiye'den, meydan okuyan bir Türkiye'ye kolay gelinmedi tabi. Bu yolda büyük bedeller ödedik süreçte. Ödemek zorundayız. Önüne çıkan ilk engeli aşamayanlar küçükte olsa sonraki engelleri aşma cüretini gösteremezler.

Türkiye iyi yoldau2026

Sözün özüu2026

Türkiye, ABD'nin küresel hegemonyası büyük çizik atmıştır.

Bundan süreçten sonra, dünya eskisi gibi olmayacaktır.