Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2504.75
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

13 Aralık 2021

Açık mektup

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin Nebati Evvela hürmetlerimi arz ederken, göreve dua ile başladınız İnşallah o duanın bereketiyle hizmetiniz başarıyla devam eder. En kritik ve dar bir zamanda en kritik ve büyük bir mesuliyeti yüklenerek ülkenin ekonomik sahada, Yavuz Sultan Selimin o günün zor şartlarında Sina çölünü geçtiği gibi geçersiniz.

Sayın Bakanım, bazı döviz büroları bir dolar veya Euro’nun satışından 300 hatta 400 lira alanlar var. Bu serbest uygulama döviz fiyatlarını daha da yukarıya doğru çekiyor. Benimki bir öneri, takdir sizin, her döviz başına 50 liradan fazla kimsenin satış yapmaması için önlem alınmalı. Çünkü döviz mal değil paradır. Parayı her isteyen istediği fiyata satamaz.

Altın ve mücevheratın ise hem alış, hem de satışta mutlaka fatura mecburiyeti getirilmeli. Bu kurala uymayanların hakkında kaçakçılıktan dava açılmalı ve mali para cezası da verilmeli. Altın ve mücevheratın alış ve satışında KDV uygulanmalı. Stokçuluk ve sahtekârlık yapanlar ticaretten men edilmeli. Halkın ekmeğiyle oynayanlara asla fırsat verilmemeli.

En derin saygılarımla. Allah yar ve yardımcınız olsun.