Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2324.06
BIST 100
9079.97
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

29 May 2023

​Adam yine kazandı!..

Daha 14 gün önce...

FETÖ’sünden PKK’sına, Apo’sundan Selo’suna, Biden’inden Sorosçulara, küresel haydutlarından AB’sine, şantajcısından kumpasçısına, işbirlikçi dünya basınından millete parmak sallayanlarına, Kandil’deki PKK baronlarından “Cumhuriyet’in Yüzyılı ile hesaplaşacağız” diyenlerine, Öcalan’a özgürlük kampanyası yürütenlerden özerlik hayali ile yanıp tutuşanlarına kadar kim varsa “Millî İrade”yi esir almak için kuyruğa girip, sandığa sızmaya çalışmıştı.

Fakat “Yeter! Söz Milletindir!” teyakkuzunda olanlar “Anadolu İrfanı”yla sandığa çökmeye çalışanlara zerre miskal taviz vermemişti. Cumhur ve millet el ele vererek eşine ender rastlanır yüksek bir katılım ve olgunlukla demokrasiyi taçlandırmıştı.

Seçimlere katılan Cumhur İttifakı aldığı yüzde yüzde 49,46’yle 322 milletvekili çıkarırken, CHP ve İYİ Parti'nin içinde yer aldığı Millet İttifakı yüzde 35,02 oyla 213 milletvekili sayısına ulaşmıştı. Yeşil Sol Parti ve Türkiye İşçi Partisi'nin içinde yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı ise aldığı yüzde 10,54 oyla 65 milletvekiliyle temsil hakkı elde etmişti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan ise yüzde 5,17 oy alarak salt yüzde 50+1’i bulamadıkları için seçim ikinci tura kalmıştı.

*

Birinci turda Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçimden 3 gün önce CHP’nin “çekil” baskısı ve FETÖ ve şer odakları tarafından kurulan “kaset kumpası” dolayısıyla cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilerek daha büyük bir linç yemekten kıl payı kurtulmuştu.

Amma velâkin CHP’liler sandıklar açılmaya başlayınca başarısızlıklarının kabul edip özeleştiri yapmak yerine; faturayı Anadolu Ajansı’na, oy vermeyen depremzedelere (ki, depremzedeler Allah’ın nazlı kullarıdır, onlara dokunan Allah’ın el- Kahhar ismine savaş açmıştır.), nobranca saldırarak tükenmişlik sendromu sergilemeye devam etmişti.

*

28 Mayıs’ta bir kez daha sandıkta Cumhurbaşkanlığı için kapışan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu milletin iradesiyle kozlarını paylaştı. Türkiye, siyasi tarihinde ilk kez ikinci tur tecrübesini yaşadı. Erdoğan karşısında “yenilen pehlivan güreşe doymaz” misali bir kez daha tuş olan CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı “Bay Kemal” Kılıçdaroğlu, bütün “dostlarını” yanına almasına rağmen 12. defa hüsrana uğradı. Hem de bütün gizli ve açık ittifak ettiği dostlarıyla...

Demek ki, neymiş?.. Milletin karnı “pembe vaatler”e tokmuş!.. Mesele vatansa, gerisi teferruatmış!..

Büyük bir iştahla oynanan “6’lı Ganyan” ve “dostların” tiyolarına rağmen maalesef eldeki sermayeyi de eritti. Kılıçdaroğlu, “Dimyat’a pirince giderken evde bulgurdan da oldu!..” Evdeki bulgur neyi ifade ediyor; Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş gibi makam düşkünlerini. Adamlar iki başşehrin şehr-i eminlikleriyle yetinmeyip, birde cumhurbaşkanlığı yardımcılığına göz dikti. (Ankaralı, İstanbullu bunu not etti!.. Vakti geldiğinde hesabını sandıkta bir kez daha sormak için sabırsızlanıyor.)

*

Her zorluktan sonra bir kolaylığın olduğunu müjdeleyen Allah, bir kez daha kullarını kendisine hizmet etsin diye zafere ulaştırdı. Rakiplerin bütün hile ve desiseleri karşısında “Men Sabera Zafera” (Sabreden Zafere Ulaşır) şiarıyla gayret gösterip kavlî ve fiilî duaya duran azîz millet huzura erdi.

85 milyonluk sessiz çoğunluk 14 Mayıs’ta olduğu gibi 28 Mayıs’ta da cevabını sandıktan verdi. “7 Düvel” bir araya geldi, 6 parti ittifak yaptı; AK Parti Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan girdiği 17. seçimi de yüzde 52,18 oy alarak zaferle sonuçlandırdı. Sadece Erdoğan değil, soyadı “Türkiye Cumhuriyeti” olan herkes kazandı.

Seçimi kazanan Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’na “Bay Bay Kemal” göndermesi yaparken, Kılıçdaroğlu da bir önceki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Muharrem İnce gibi centilmence “Adam yine kazandı(*). Biz kazanana kazandı deriz” der mi orası muamma!..

Seçimi kaybeden sadece “Bay Kemal” mi?.. Hayır!.. 7 düvel!.. Bir de onların dümen suyuna giden ve hevesleri kursaklarında kalan “6+1 Benzemez”!..

Peki bu seçimin kazananı kim?.. 85 milyon; yani Cumhur!..

*

Türkiye bir kez daha AK Parti’nin öncülüğünde Cumhur İttifakı kadrolarına emanet. Fakat bu kadronun işi her zamankinden daha zor.

Türkiye Yüzyılı” mottosu ile zorlu bir seferden zaferle çıkan AK Parti, maalesef daha önce de ifade ettiğimiz gibi bir “enkaz” devralacak.

Ya zaten 21 yıldır AK Parti iktidar, nasıl olacak da “enkaz” devralacak?!..” diye bir soru sorulabilir.

Türkiye büyüdükçe problemler de büyüdü!.. Bir kaçını ifade edersek mesele biraz daha net anlaşılacaktır. 15 Temmuz 2016 FETÖ darbesiyle başlayan süreçle birlikte, tâbi tutulduğu ekonomik operasyonlar, çığ gibi büyüyen mülteci problemi, Kovid-19 Pandemisi, sel felaketleri, orman yangınları, depremler ana başlıklardan bazıları...

Aşılması zor, fakat imkânsız olmayan bir sürece girdik!..

Allah hepimizin yardımcısı olsun!..

(*)24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan karşısında ancak yüzde 30,64 oy alabilmişti. Seçim gecesi ortalıkta gözükmeyen İnce, “Adam kazandı. Biz kazanana kazandı deriz” tweeti atmıştı. İnce, 40 yıldır siyaset yaptığı CHP’de “ilke, değer, duruş, liyakat” olmadığı için istifa edip Memleket Partisi’ni kurmuştu. Seçime 3 gün kala tıpkı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal gibi “kaset kumpası”na tâbi tutulan İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmişti.

***

28 MAYIS’IN KAZANANAN VE KAYBEDENLERİ

Bugün bir kez daha Hak galip, bâtıl ise yine mağlup oldu. Madde ve mânâ dünyamızı kuşatan düşmanlarımız kaybetti; içimizdeki gafiller de…

Bir tarafta takdir ve dua vardı, karşısında beyhude vaatlere vicdanlarını kiraya verenler; dua kazandı.

Onlar tuzak üstüne tuzak kurdu; “Allah da onların tuzaklarını bozdu.”

Ahdinden dönenler kaybetti; sâdık olanlar kazandı.

Millet İttifakı’nın (6’lı Masa+1) “Bay Kemal”i kaybetti; Cumhur İttifakı’nın “Reis”i Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Milletin iradesine tasallut etmek isteyenler kaybetti; bundan 73 yıl önce “Yeter! Söz Milletindir!” diyerek 27 yıllık Tek Parti diktasına son verenler kazandı.

Terör ve kandan beslenenler kaybetti; barışı ve kardeşliği özleyenler kazandı.

Soğan ve patatesle milleti terbiye edeceklerini zanneden rantiyeciler kaybetti; helal lokma peşinde olanlar kazandı.

15 Temmuz 2016’da salası verilen vesayet odakları kaybetti; darbe ve kriz üretenlerin cirit attığı eski Türkiye’nin tabutuna son çiviyi çakanlar kazandı.

Hizmet adı altında ihanet edenler güruhu kaybetti; dik durup dikleşmeyenler kazandı.

Yapmayı değil, yıkmayı marifet sananlar kaybetti; imar ve ihya etmeyi şiar edinenler kazandı.

İktidar Zehirlenmesi, Metal Yorgunluğu” illetine tutulanlar kaybetti; “Durmak Yok Yola Devam” diyenler kazandı.

Öldürmeye adanmış ruhlar kaybetti; yaşatmaya ahdetmişler kazandı.

Hak geldi batıl zâil oldu” emrine rağmen bâtılın kayığına binenler kaybetti; “Sefer bizim, zafer Allah’ındır” diyenler kazandı.

Zulüm yine kaybetti; şefkat kazandı.

Kin ve nefret kusanlar kaybetti; ağzı dualı, gönlü imanlılar kazandı.

Cumhur İttifakı” kazanarak, “Millet İttifakı” kaybederek kazandı.

Millet “Cumhur”da ittifak etti.

28 Mayıs güneşi koynuna aldığı muştuyla gurûb ederken, gün 29 Mayıs’ta fethin müjdelendiği daha aydınlık bir geleceğe doğdu.

Bâd-ı sabâ serinliğine bırakılan dualarla…

Yine Türkiye, yeniden Türkiye, Yeni Türkiye, “Türkiye Yüzyılı” kazandı.

*

Millet “cumhur”da ittifak edip bir kez daha “Durmak Yok Yola Devam” dedi.

AK Parti’yi 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde yüzde 42.54’le (295 milletvekili) ihtar eden millet bu seçimde de yüzde 35.58’le (267 milletvekili) uyarısında bulundu. 12. Cumhurbaşkanlığını “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna halel getirmemek, zorlukları kolay etmek için yine, yeniden, bir kez daha yüzde 52,18 oyla Recep Tayyip Erdoğan’a emanet etti.

Peki özet olarak ne dedi millet?!.

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesinden ödün vermeyin!..

İstikbâl ve istiklâlimize kastedenlere asla müsamaha göstermeyin!..

İktidar hırs ve şehvetine kapılmayın!..

Gafil olmayın!..

Sözünüzden dönmeyin, yalan söylemeyin, emanete hıyanet etmeyin!..

Ahdinize sâdık kalın!..

Size vekalet verenlere tepeden bakmayın!..

Ferasetli olun!..

Adaletle hükmedin!..

Çünkü adalet olmazsa; emniyet olmaz. Emniyet olmazsa; eğitim olmaz. Eğitim olmazsa; sağlık olmaz. Sağlık olmazsa; hayat olmaz!...

Hayat ise en kutsal haktır.

***

SİYASİ MÜHENDİSLİK DENEMESİ ÇÖKTÜ!..

Helalleşme” mottosuyla “6’lı Masa”yı kuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, aldığı ağır yenilgiden sonra özellikle Temel Karamollaoğlu(Saadet Partisi), Ahmet Davutoğlu(Gelecek Partisi), Ali Babacan(Demokrasi ve Atılım Partisi) ve Gültekin Uysal’a(Demokrat Parti) “hakkımı helal etmiyorum” diyerek masayı devirirse şaşırmayın.

Neden mi?.. Adamlar elini kolunu sallaya sallaya CHP üzerinden 39 milletvekili ile Meclis’e girdi de onun için. CHP, CHP olalı böyle hayırlı(!) bir işe vesile olmamıştı.

Kılıçdaroğlu’nun “6’lı Masa”yı kurarak “siyasi mühehdislik” denemesi çöktü. Meral Akşener, “ben demiştim” beyanını tekrar dillendirmeye başladığında artık “savaş baltaları” kimler için bilenecek, tahmin etmesi o kadar da zor değil. Seyreyleyin gümbürtüyü!..

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan