Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2509.11
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Anket şirketleri neden yanıldı?

Bir kaçı hariç bütün anket şirketleri Sayın Kılıçdaroğlu’nu önde çıkarıyordu. Hele bazıları vardı ki büyük farkla muhalefet seçimi alıyordu.

Peki, neden böyle yanılma oldu?

*En başta niyet algı operasyonu idi. Tayyip Bey’in karşısındaki adayın üstte çıkmasını o kadar arzuluyorlardı ki kendi taraftarlarına gaz veriyorlardı, “İşte Tayyip Erdoğan artık gidiyor, yeter ki gayret edin ve sandığa muhakkak gidin” mesajını veriyorlardı.

*Çevrede öyle bir hava oluşturdular ki ‘Tayyip Erdoğan’ diye tercihini açıktan bildirene öfkeleniyor, bazı yerlerde saldırıyorlardı. Bu yüzden pek çok vatandaş oyunun rengini gizler oldu.

*Yine birçok insan istikrar için Erdoğan dedi. Belirsizlik, daha kötü olma sürprizi istemedi.

*PKK ve uzantısı partiyle yapılan anlaşmalar da etkili oldu. İnsanlar sandık başına gidip de vicdanlarıyla baş başa kalınca ‘PKK olmaz, yine Tayyip Erdoğan başta olsun’ dedi.

*Bir başka konu da 6’lı hatta 7’li masanın yamalı bohça görüntüsü vermesiydi. Her biri ayrı telden çalan 7 aday Cumhurbaşkanı yardımcısı da ürküntü verdi ve geçmişteki koalisyon kavgalarını akla getirdi.

Daha başka faktörler de yazabiliriz. Ancak milletimiz 21 senelik yıpranmışlığı da umursamayarak Cumhur İttifakı’na destek verdi.

Şimdi yarın Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikincisi yapılacak. Türkiye’yi 5 yıllığına idare edecek başkan belli olacak.

Kılıçdaroğlu’nu önde gösteren anket şirketleri ne yapıyor dersiniz?

Bu sefer de Sayın Cumhurbaşkanımızı 5 ila 10 puan üstte yarışı tamamlamış gösteriyorlar. Niyetleri belli: ‘Nasıl olsa kazandık, sonuç belli’ diye seçmenin rehavete kapılıp sandığa gitmesini engellemek istiyorlar. Ancak milletimiz bu oyuna gelmeyecek ve yarın sandıkların önünde sıralar oluşturarak tercihini belli edecektir.

Tüm milletimize ve dünyaya sonuç şimdiden hayırlı olsun diyoruz.