Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2492.14
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

22 Şubat 2022

Asıl hedef kim?

RUSYA’nın Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınak, ardı ardına gerçekleştirilen tatbikatlar ve tarafların gerilimi artırmaya dönük açıklamalarıyla, büyük bir savaş kapıda görünüyor.

Amerika başta olmak üzere Batı bloku, ısrarla Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğine dair propaganda yapıyor. Önceki gün, ABD Başkanı Joe Biden," Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'yı işgal etmeye karar verdiğini ve gelecek haftalarda saldıracağını üstelik Ukrayna'nın başkenti Kiev'i de hedef alacağına inandığını" açıkladı. Ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Kanıtlar Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğini gösteriyor. Korkarım ki gördüğümüz plân, 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaşa neden olacak" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, “Rusya tarafından, uluslararası düzenin kurallarını yeniden yazma amaçlı bariz bir girişimle karşı karşıyayız” dedi.

Almanya’dan gelen açıklamalar konuya pek taraf olma heveslisi olmadıklarını gösterirken, Fransa lideri Emmanuel Macron’un “Ben de bir dünya lideriyim” gösterisine dönen arabuluculuk hevesi, hangi noktaya evrildi henüz belli değil.

Bu açıklamalara Kremlin; Rusya'nın Ukrayna'yı işgal edeceği iddiaları 'provokasyondur' diye cevap veriyor. Ama işgal iddialarını reddettiği her açıklamaya “ABD ve NATO'nun Rusya'nın güvenlik taleplerini ciddiye alması ve bunlara somut ve yerinde cevap vermesi gereğini vurgulayarak, Donbas çevresindeki ihtilafın çözümü için Ukrayna’nın yapılan anlaşmaları uygulamaya başlaması gerektiğini ve bölgedeki Rus vatandaşlarına karşı saldırıları durdurması gerektiğini ekliyor.

En dikkat çekici olanını ise geçen hafta NATO Genel Sekreteri Stoltenberg yaptı. Stoltenberg, Ukrayna etrafında Rus işgal güçlerinin hazır tutulduğunu belirterek, NATO'nun Avrupa'nın orta ve güneydoğusunda muharip birlikler konuşlandırılması çalışmaları için askeri heyetleri görevlendirdiğini bildirdi.

Avrupa’nın güneydoğusu!

Avrupa’nın güneydoğusu neresi biliyor musunuz? Rusya değil Türkiye!

Savaşın sadece Ukrayna-Rusya arasında olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. ABD ve Batı’nın ateşi körükleyen açıklamalarını, uzun zamandır hemen dibimizde, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'ya yapılan askeri yığınaklarla birlikte okuyun! Romanya’daki ABD üssüne sevk edilen binlerce tank ve zırhlı aracı, sınırımıza kırk km. uzağındaki Yunanistan'ın Dedeağaç şehrinde kurduğu askeri üsse yüzlerce tank ve askeri aracını, Yunanistan’ın adeta bir ABD üssüne dönüştürülmesini hatırlayın! Bu bilgilerinizi, ülkemizin alt sınırında PYD-PKK'ya tespit edilebildiği kadarıyla verilen 60 bin tır dolusu silah, tank ve uçaksavar, insansız hava aracı radar vs ile birlikte değerlendirin şimdi.

15 Temmuz da dahil olmak üzere ülkemize yapılan her askeri siyasi ve ekonomik darbenin arkasındaki gücün ABD-NATO olduğu gerçeğiyle yüzleştiğinizde çıkan sonuç ne olur?

Hedefte tek Rusya yok, biz de varız.

İşler sıcak çatışmaya döndüğünde NATO üyesi ülkeleri 5. Maddeyi öne sürerek savaşa dahil etmeleri söz konusu olabilir. Şimdiye kadar NATO üyesi olan Türkiye’ye yapılan hiçbir saldırıda işletilmeyen bu maddeyle bizi savaşa çekmek isteyenlere uygun bir dille cehenneme kadar yolunuz var demeli ve ABD-Batı ile Rusya’nın kendi içlerindeki kavgaya taraf olmadan, arenada birbirine saldıran gladyatörleri izler gibi izleyip, duruma göre pozisyon almalıyız. Yalnız, Birinci Dünya Savaşında olduğu gibi, Rusya ile yaşanacak bir sıcak çatışmada, bizden görünüp ruhunu Batıya satmış unsurlarını kullanarak yeni bir "Yavuz- Midilli kruvazörü" vakası gerçekleştirme ihtimalini hiç unutmamalıyız.

Türkiye’nin ve Müslümanların kadim düşmanı emperyalist Batının bölgemizde attığı her adımı, bir yönüyle hedefe bizi koyarak attığını düşünmeli ve ona göre hazır olmalıyız. Dikkat eder akıllıca izler ve hazır olursak süreç bizi çok güzel bir noktaya götürebilir.

Rabbim yöneticilerimize feraset, devletimize güç versin. Vatana millete ve ümmete zeval vermesin…