Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2324.22
BIST 100
9097.92
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

21 May 2022

Bahara Merhaba Konseri ve Ali Dursun Yağlı

Kültür ve sanat faaliyetleri olmazsa olmazımız. Günlük hayatın hayhuyundan bir nebze bizi uzaklaştıran teneffüs dakikaları… Çağın koşturmacası, stresi, yoğun ve zaman zaman gergin gündemi insana ister istemez bir karabasan gibi çökmekte. Ancak hayatta tüm renklerin varlığına aşina olduğumuz gibi bu zorluklarla da yaşamak zorundayız. Ruhumuza çöken bu ağırlığı bir nebze hafifletebilmek için sığındığımız bu faaliyetler; bize insan olduğumuzu anlatan, sadece etten ve kemikten oluşan biyolojik bir makine olmadığımızı hatırlatan güzelliklerdir. Kültür ve sanat faaliyetleri de ruhumuzu besler. Edebiyat ve musiki, kültürel faaliyetlerin başında gelir. Birçoğumuz üzüntümüzü, hüznümüzü, acımızı bir şarkının sözleri ve ezgisinden oluşan kanatları altına sığınarak dindirmeye çalışırız. Bazen de onun ritmiyle kutlarız sevincimizi, neşemizi.

Geçtiğimiz hafta Bestekâr Ali Dursun Yağlı hocamızın nazik daveti üzerine Yunus Emre Kültür Merkezinde sahnelenen “Bahara Merhaba Konseri”ne katıldım. Malum salgın yüzünden iki yıldır bu tür faaliyetler askıya alınmıştı. Üniversite yıllarımdan beri koroların içinde olduğumdan olsa gerek, musiki faaliyetlerinden ayrı kalmak biraz buruktu benim için. Bu yüzden bu konser biraz da bu burukluğu telafi edecekti.

Ali Dursun Yağlı 1941 Çorum Osmancık doğumlu. Çorum Öğretmen Okulu mezunu. 1957 yılından beri musikinin içinde. Nazmi Yükselen ve Zeki Duygulu’dan dersler alan hocamız kısa bir süreTRT’de bulunmuş. İlk bestesi 1965 yılında plaklara okunmuş. Bu güne kadar 150 kadar şarkıya imza atmış. Ülkemizde ilk kez ud ile solo plak dolduran sanatçı... 1983 yılına kadar 25 kadar plak çıkaran hocamız bu tarihte sahne ve plak çalışmalarını bırakıp kendisini koro çalışmalarına adamış.Eryaman TSM Korosunda 30. konserini veren hocamız ile bendenizin de ortak çalışmaları bulunmakta.

Eryaman TSM Korosu Başkanı Sulhay Akyüz Hanım, konser öncesi yaptığı açıklamada;salgın öncesine kadar bir dernek çatısı altında faaliyet gösterdiklerini, ancak salgın yüzünden ve hocamızın sağlık sorunları nedeniyle 2021 yılında derneği feshettiklerini ve Eryaman TSM Korosu olarak faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi. Bu arada koronun Etimesgut Belediyesinden himaye gördüğünü de söyleyebiliriz. Hatta salondakilerin Başkan Enver Demirel’e olan sevgi ve ilgisini de belirtmeden geçemeyeceğim. Salonda bulunan birçok misafir onun hakkında “Siyasi görüşümüz farklı olsa da çok başarılı, çalışkan ve dürüst bir başkan, Allah yardımcısı olsun.” diyorlardı. Başkan Bey’in sahnede yaptığı konuşma da bu sevgi seli ve alkış tufanı ile karşılık bulmuştu.

Bu konserde;Ahsen Çakır, Aydın Cebecioğlu, Ayfer Özkan, Bilgin Yücel, Canan Selvi, Cihan Baskın,Enver Kök, Erdal Metin, Esin Taşçı, Fatma Azer, Hakkı Tuncay Çelikoğlu, İhsan Paksoy,Latife Kara, Melek Torun, Mustafa Çolak, Nevin Sever, Ruhsar Doğan, Sevim Vural, Sulhay Akyüz, Şükran GündüzbeyTürkan Geyici,Zeynep Metin ve Orhan Sungur görev aldı.Aralarında Şef Ali Dursun Yağlı dâhil 19 solist, soloşarkı söylediler.Bahtiyar Sözer Yağlı’nın sunuculuğunu yaptığı konserde Kürdilihicazkâr, Hüzzam, Hicaz, Uşşak, Rast, Nihavent, Acemkürdi, Muhayyer ve Muhayyerkürdî makamlarından titizlikle seçilen 21 eser icra edildi. Konser repertuarındaki üç eserin güfte ve bestesi Ali Dursun Yağlı’ya aitti.

Salon tamamen doluydu ve Eryamanlılar yediden yetmişe bu konseri izlemeye gelmişlerdi. Hemen hemen salondaki tüm seyirciler coşku ile şarkılara eşlik etti. Seyirciden gelen bu pozitif enerji, kesinlikle hanende ve sazendelere de sirayet etmiş olmalı ki çok keyifli bir konser izledik. Solistler de bu birbirinden güzel şarkıları başarıyla icra ederek seyirciye unutulmaz anlar yaşattılar.

Saz ekibinde, koro üyelerinden sanatçılar olduğu gibi TRT’de görev yapan sanatçılar da vardı. Saz ekibinin çok uyumlu olduğunu özellikle belirtmek isterim. Hocamızın her hareketi ve tavrı koroya ve saz ekibine olan hâkimiyetini seyirciye hissettiriyordu. Ancak onun dirayeti yanında sevecenliğini ve ekibine hissettirdiği güven duygusu başarıyı beraberinde getirmişti. Hocamıza sağlıklı, nice yıllar dilerken Başkan Enver Demirel’in konuşmasında belirttiği gibi “farklılıklarımız olsa da güzellikler çoğalsın” diyor, koroya başarılar diliyorum.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan