Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

02 Mart 2022

​Batı'nın çirkin yüzü!

Malum savaş var. Ortalık gergin ve çok sıcak. Amerika’nın, Irak’ı işgali gibi yine bir savaşı televizyonlardan canlı izliyoruz. Canlı izliyoruz izlemesine ama haberlerin kaçı doğru?

Her gün yalanlanan haberler, eski savaşlardan görüntüler türlü türlü oyunlar hala aklımıza yatmayan savaş stratejileri. Süreç Putin’in aleyhine işliyo. Belki pişman girdiğine ama bildiğimiz Putin asla egosunu satıp geri adım atmaz.

Rusya, Ukrayna savaşının nedenlerini, oyunlarını uzun uzadıya anlatıp başınızı şişirmeyeceğim. Basından, sosyal medyadan yeterince izleyip yeterince canınız sıkılmıştır. Asıl konuşmak istediğim anlatmak istediğim konu başka!

ANTİHÜMANİST BATI!

Bir kesimin yerlere göklere sığdıramadığı, hümanist, ileri düşünceli, özgürlükçü batı. Batının televizyon kanallarında, ağlayan muhabirler şöyle diyordu:

‘Mavi gözlü ve sarı saçlı insanlar ölüyor’

‘Burası Afganistan değil medeniyet ülkesi’

‘Burası üçüncü dünya ülkesi değil, Avrupa!’

‘Bombalardan kaçan Suriyelilerden bahsetmiyoruz’

‘21. Yüzyıldayız bir Avrupa şehrindeyiz ve sanki Irak, Afganistanıyız’ diye ifadeler konuştular.

Hala anlamıyorum, bizim ülkemizdeki, içimizdeki Batı sevdalılarını. Yahu şu ifadeleri kullanan, ukala, kendini üstün ırk gören, Müslümanları aşağılayan, sömüren, soykırım yapan Batı bu işte.

Suriye’de, Gazze’de, Bosna’da ölen kaç çocuk için gözyaşı döktüler? Allah korusun bir savaş olsa bizleri yanlarına alacaklarını mı düşüyorsunuz? Onlar kendilerinden başkaları için dünyayı dert edinmeyi, mikrobik bir hastalığa yakalanmış gibi görüyor.

Tarihte hiç soykırım yapmamış, hiç bir savaşta ülkesini terk etmemiş, her türlü ırkı, dini, dili, tek bir bayrakta kucaklamış bu ülkede, Türk olmaktan başka çaremiz var mı?

Pasaportlarıyla ‘Türkiye bir mühendis kaybetti, Ukrayna bir amele kazandı’ diye koştur koştur ülkeden kaçan geçenlerimiz, inşaAllah ülkelerinin kıymetini anlamıştır!..