Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2488.98
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

03 Haziran 2022

Bir milli muhalefet ihtiyacı

Bizim tarihimiz haklı bir mücadelenin tarihidir.

Ülkemize, menfaat ve haklarımıza saldırı olmadıkça hiçbir zaman saldıran tarafbiz olmadık.Yaptığımız şey topraklarımızı, ülkemizi korumanın mücadelesidir. Özümüzü ve ruhumuzu korumanın...

Devlet aklının ve devlet olmanın neye karşılık geldiğini gayet iyi bilen bir milletiz. Bu akıl, binlerce yılın birikimi ve tecrübesine dayanıyor. Türkiye’nin devlet aklı, selefi olan Osmanlı’dan miras kalmıştır. Hiçbir zaman emperyalist amaç ve hedefler gütmedik.

Devlet aklımız; devleti ve milletibir bütün olarak kabul eder. Bu akıl kendi değer ve geçmişinden güç alıp onukalkış noktası kabul ederek devletin geleceğini kurma, koruma ve sağlama alma aklıdır. Varlığımızı ve bütünlüğümüzü korumayı mutlak öncelik kabul ederiz. Bugün bir beka sorunundan bahsediliyorsa ciddiye almak zorundayız.

Anadolu’ya yurt edindiğinizden beri içerden ve dışardan çok yönlü saldırılara maruz kaldığımızı ifade ettik. Askeri saldırılara paralel finansal ve ekonomik saldırlar bunlardan. Ne yazık ki içerde ülkemizi yoran ve yıpratan, enerjisini ve potansiyelini tüketen, krizlere kadar varan sunigündemler oluşturuluyor. Bizim üzüldüğümüz şey, muhalefetin kullanılıyor olmasıdır. Siyasetin şahsi menfaat ve çıkarlariçin yapılmadığını bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Elbette yaşanan krizlerde siyasilerin, siyasal ve ekonomik parametrelerin, yönetsel karar ve ekonomik politikaların etkisi var, oluşturulan psikolojik etkenlerin payı var.Bu psikolojinin oluşumundamuhalefetin payı az değil. Ülke meselelerinde pozitif görüntü vermiyor. Krizlerin kendisine yarayacağına inanıyor. Eğer PKK, FETÖ ve ülke meselelerinde muhalefet ayak bağı olmayıp iktidarın yanında dursaydıterör daha çabuk bitebilirdi.

Ana muhalefet liderinin beyandır, “Selahattin beyin çok sevildiğini gördüm. Selahattin Demirtaş çok seviliyor. Ona sahip çıkmak insani görevimizdir.”

Hemen bu beyanın sahibine soralım.

Diyarbakır anneleri, şehit ve gazilerimizin anneleri, Eren Bülbül’ün, şehit öğretmen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ın anne ve yakınları sizden aynı hassasiyet ve desteği beklemiyor mu sanıyorsunuz?Doğru veya yanlışın işe geldiği gibi kullanılmasınınhiçbir inandırıcılık ve ikna edici yanı yoktur. Doğru ile yanlışın aynı istikamette olması zordur. İstikametiniz yanlıştır.

Muhalefet,“Parolamız vatan” diyor ya, PKK’nın siyasi temsilcisi HDP ile kurulan ittifak ne anlama geliyor ve neyin parolasıdır?

Gündemde PKK’ya yardım ve yataklık yapan Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya müracaatı var. Türkiye veto edeceğini açıkladı. CHP’den bazı isimlerin terör destekçisi ülkelerin yanında yer alan beyanlarını takdirlerinize bırakıyorum.Bu topraklarda yaşamak bu toprakların değer ve ideallerini taşımak anlamına gelmiyor.

Hatırlayın…

Ülkemiz geçmişte yakıcı yıkıcı muhalefetten çok çekti.Bu tarz muhalefetin ülkemizin menfaatine olmadığı gibi yapanların da yararına değildir. Tam tersi ülkemizde gözü olanların değirmenine su taşımaktır. Ana muhalefet partisinin uzun zamandır iktidar yüzü görmemesinin nedeni bu olmasın?

Tabikiiktidarın hatalar eleştirilmeli, kusurları söylenmelidir. Bütün bunlar Türkiye’nin aleyhine olmayacak ve millî birliğimizi zedelemeyecek şekilde yapılmalıdır.Bir hata daha büyük bir hata ile giderilemez çünkü.

Vatanımız, ülkemiz bize emanettir. Milli ve dini değerlerimiz emanettir. Emanetleri gönüllerinde bir nişane gibi taşıyanları bu eleştirilerden ayrı tutuyoruz.