Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.54
Gram Altın
2495.41
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Aralık 2021

​Birlik hamuru sulanırsa

Değerli okurlarım, son günlerde yine iyice azıttı azgın azınlık. Bulduğu her fırsatı gole çevirmek için nerede ise her şeye mubah gözü ile bakıyor. Gâvurun parçala böl taktiğini uygulamayı maharet sanan sırca köşk sakini güruh bir taraftan bu yangına körükle müdahale ederken diğer yandan da semirdikçe semiriyor. Olan biteni görmekle kalmıyor.

Bereketli topraklarımız sayesinde temel gıda maddelerinde dışa bağımlı olmayan cennet vatanımızı fırsat bulsalar bir bardak suda boğacaklar. Yokluk ve kıtlık edebiyatı ile tüm dünyada hissedilen pahalılıkla milletimizi devletinden soğutacaklar ama çok şükür millet uyanık ve bu zokaları yutmuyor.

Olan bitenden de haberdar.

Kimin eli kimin cebinde, söylemle eylem uyuşmazlığında kendini açık edenleri gözleri ile gördüğü için sağda solda ulu orta ötenlere pirim dahi vermiyor.

Rüyasında darı görenleri ise gülerek seyrediyor.

Birçoğumuzun duyduğu bir bilgiyi tekraren paylaşayım.

Cennet mekân Abdulhamid Hanı yıllar süren entrika ve iftiralarla devirtenler birkaç yıl gibi kısa bir sürede koca imparatorluğu paramparça ederek emellerine nail olmuşlar ve hayallerini de bir bir gerçekleştirmişlerdi.

Tarih tekerrür eder.

Tarihi yazanalar bu gerçeği çok iyi bilirler.

Son yüz yılda bu topraklarda yaşananları birde bu gözle okumalıyız.

Dini, dili, yazısı, kültürü ve kimliği ile oynanarak üretilen kuklaların yönettiği bir Türkiye tablosunda son yüz yılda yaşanılan garabetler yüzlerce hatta binlerce sayfa kitap konusu.

Ancak anlık hafızamızı yokladığımızda ilk akla gelen birkaç gerçeklik nedir dediğimizde; Birçoğumuz aşağılık kompleksi ve buna bağlı yaşanılanlar deriz.

Biz bir şey yapamayız.

Biz üretemeyiz.

Birisi bir şey yapmaya kalksa sen yapamazsın.

Edemezsin türü olumsuz isim sıfat ve fiilleri kullanarak azmi ve gayreti olanların bile hevesini kursaklarında bırakırız.

Kim yapar?

Gavur en iyisini yapar.

Birçok alanda hala durum bu maalesef.

Aşağılık kompleksi böyle bir şey.

Adeta insanın elini kolunu bağlar.

Son yıllarda ülkemizin atlattığı badirelerin birçoğunda bu kompleksin etkileri var.

Covid illeti ile savaşta bile bu kompleksin etkisi oldu.

Gavurlar aşılandı.

Gavur ilacı buldu.

Say sayabildiğin kadar.

Hemen hepsinde de aşağılık kompleksinin etkisi var.

Nerede ise iki yıllık bir sürede covid illeti ile ilgili yaşanılanlara yukardan bakarak bir değerlendirme yaptığımızda durumun hiç de öyle olmadığını görüyoruz.

Sağlık sistemimizin eksiklerine rağmen dünyada birçok ileri(!) ülkeden daha fazla bu süreci iyi götürdüğümüz gerçekliğini görmemek için ya kör ya da aklını kiraya vermiş olmak gerekir.

Ama mangalda kül bırakmayan bir semirici sömürücü ya da sırca köşk sahibine sorsan gözlerimizle gördüğümüz bu gerçekliğin tam zıddı ile ikna etmeye gayret eder.

Böyleleri için yüce kitabımız A’raf 179 da “; bunların kalpleri vardır ama kavrayamazlar, gözleri vardır ama görmezler, kulakları vardır ama işitmezler ve onlar hayvanlar gibi hatta daha da şaşkındırlar ve asıl gafiiller onlardır” diyerek bize söyleyecek başka bir söz de bırakmıyor.

Değerli okurlarım fitne ve fücur kol geziyor.

Böyle zamanlarda her gördüğümüze duyduğumuza ve yazılana çizilene itibar etmeyelim.

Akıl süzgecini muhakkak kullanarak bilgi kirliliğini engellemeye çalışalım.

Gemimizi delerek milletimizi azgın dalgalı sularda boğmak isteyenlere prim vermeyelim.

Sözün gümüşlüğünden çok sükutun altın olmuşluğuna itibar ederek ulu orta itici, kırıcı, ayrıştırıcı söylemlerden uzak duralım.

Sağlık ve mutluluk dileklerimle.