Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2426.08
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Nisan 2022

Bu hamur daha çok su alır

Siyaset gündemini uzun zamandır meşgul eden ve gittikçe de çetrefilleşen, dallanıp budaklanan ve bizzat aktörleri tarafından budanan ve gizemli bir hale dönüştürülen konu; Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim?

Ve bu aday ne zaman açıklanacak ?

Altı Parti'nin ortak bir aday çıkarması kolay görünmüyor. Fakat Millet İttifakında dört aday var görünürde. Görünürde diyorum çünkü iki aday yaptıkları açıklamalar ile aslında aday olmayacaklarının sinyalini verdiler. Ümit Özdağ'ın "Cumhurbaşkanı adayımız Mansur Yavaş " demesinden sonra, Mansur Yavaş, Ümit Özdağ'ın bu açıklamasından 'rahatsız olduğunu ' dile getirdi. Yavaş, Özdağ'ın açıklamalarını 'kendi amacı doğrultusunda yaptığı hareket' olarak değerlendirdi. "Belediye başkanı, sadece görevini yapmalı diyerek adaylığı ile ilgili tüm ihtimallere kapıyı kapatmış oldu.

Birtakım çevrelerin kendisini parlatma girişimlerine ket vurmak, kamuoyunun dikkatini kendi üzerinden alıp başka hedefe yönlendirmekti bu açıklamanın amacı. Böylece mahşerin dört atlısından biri kaldı mı geride?

Gelelim diğer atlıya...

Ve Kılıçdaroğlu'na en güçlü rakip...

Sağ ve solu bir potada toplayabilecek, Karadenizli olmanın avantajını kullabilecek, aynı zamanda Demirtaş'a yakınlığından kaynaklı olarak Kürt desteği alabilecek...

Ekrem İmamoğlu...

Fakat o da Kılıçdaroğlu'nun "belediye başkanlarımız görevinin başındalar zaten" açıklaması ile kaldı mı geride?

Öyle buyurdular çünkü...

Sırada bir hanım atlı var...

Başbakanlık payesine razı.

Şimdilik...

Değişen şartlar ne gösterir bilinmez...

Rüzgarı kendi lehine çevirmekte mahir...

Ve şu an adaylık atında ser verip sır vermeden ilerleyen, "şu aşamada isim telaffuz edilmeyecek, adayımız halkın adayı olacak" türküsü tutturan Kemal Kılıçdaroğlu.

Üç kez buluşan altı Parti'nin özenle sarıp sarmaladığı, yıpratılma politikalarına karşı pamuklarda büyüttüğü namı diğer halkın Gandisi! Kemal Kılıçdaroğlu adaylık yolunda ağır , ağır ilerlerken

Bakalım bu hamur daha ne kadar su alacak...