Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Temmuz 2021

Çayırova'da ENGELLERİ Kaldıran Temel

Başlık dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama: Kocaeli’nin şirin ilçesi Çayırova’da yaşayan engelliler için bu gün tam bir milat oldu. Yıllardır hayalini kurduğumuz engelliler merkezinin temeli atıldı.

Engellilerle ilgili sorunları konuşamadığımız dönemler oldu. Çok şükür ki Çayırova belediyesi bu işe gönül verdi. Çayırova ilçesindeki engellileri belediyemiz evinden alıp, hastaneye götürüyor. Oturdukları evlerin girişini onlara uygun hale getiriyor, yollarını düzenliyor. Keşke bu çalışmalar Türkiye geneline yayılsa daha mutlu bir toplum oluruz. Toplumda ki engelli olmayan insanlarla engellileri bir araya getirecek çalışmalar yapmalıyız

Toplumda engelli bilincini geliştirmek gerekiyor. Bu nedenle araştırmalar yaptık, engelli olmayan insanların engellilerin yaşamını tanımadığı ortaya çıkınca ben denizinde içerisinde yer aldığı bir çok engelliler ve engelsizlerin birlikte faaliyetler yaptığı çalışmalar yaptık.

Türkiye Beyazay Derneği’nin Kocaeli şubesi başkanı olmam nedeni ile bir çok engelliler merkezini ziyaret etme şansı buldum. Ancak galiba bu sefer tamam dediğimiz bir merkez inşa ediliyor. Teknoloji sınıfları, duyu bütünleme odası, sesli kütüphane, işitme engelliler sınıfı, sanat atölyeleri, engelli istihdam ofisi, engelsiz cafe, bakım onarım atölyeleri, ve daha bir çok güzelliği bir arada bulunduracak bir merkez…

Çayırova belediye başkanı kıymetli ağabeyim Bünyamin ÇİFTCİ ile seçim sürecinde bu konuyu konuştuğumuzda ilk yapacağım projelerden birisi engelliler merkezi olacak demişti ve öylede oldu. Kendisi inşaat mühendisi olması nedeni ile projeyi yakından takip ettiğini biliyorum ki bir çok noktasına bizzat müdahale etti. ve bu sayede ortaya bir şaheser çıkmış oldu.

Çayırovada yaşayan engelli vatandaşlar adeta bu gün temel atılacak alana akın ettiler. Sanki belediye onlara ev inşa edecekmiş gibi mutlu ve coşkuluydular. Tekerlekli sandalyesine binip gelen engelliler mi dersiniz, beyaz bastonunu kapıp koşan görme engelliler mi. Otizimli çocuklarının elini tutup gelen anneler mi… sanki bir karnaval havasında atılan engelliler merkezi temelinde konuşan belediye başkanı Bünyamin ÇİFTÇİ’nin sesindeki mutluluk tarifsiz bir duyguya dönüştü. Başkan burada sizler için yapılacak her işe sonsuz destek vereceğim diyerek engelli vatandaşları motive etti. Temel atma törenine gelen engelli vatandaşlarla bire bir ilgilenip onlarla sohbet eden başkan mutluluklarına mutluluk katan müjdeler vererek engelli vatandaşlara üç’ünci bir bayram yaşattı.

Yaklaşık 11 milyon lira civarı bir maliyeti olan engelliler merkezinin bir an önce bitmesi için gece gündüz çalışacağız diyen başkan bir yıl içerisinde açmayı düşündüklerini söyledi.

İnşallah bu merkez tüm Türkiye’ye örnek olur.

Herkes engelleri kaldırmak için bir birleri ile yarışır.

Memleketin içerisinden geçtiği bu zorlu günlerde bunlara o kadar ihtiyaç var ki bu tarz projeler hemen hemen her ilçede olmazsa olmaz bir ihtiyaç

İnşallah sizlere Milat gazetesi vasıtası ile daha çok güzel müjdeler vereceğim…

Allaha emanet olun.