Dolar (USD)
32.58
Euro (EUR)
34.84
Gram Altın
2494.68
BIST 100
9667.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

04 Şubat 2023

Çorum İzlenimlerimiz

Bu haftayı ailece memleketim olan Çorum’da geçirdik. Bu ziyaret 2023 yılında memleketimize ilk sıla-i rahim ziyaretimiz oldu. Şehrin sokaklarını, parklarını, ağaçlarını, binalarını, kuşlarını bu özlemle adeta içercesine temaşa ettik. Evimiz, kitaplarımız, dostlarımız kısaca ayrı kaldığımız her şeyi, her detayı bir dahaki gelişimize kadar ciğerlerimizde, gözlerimizde biriktirmeye çalıştık. Velhasılı kelam Çorum’u da Çorumlu dostları da özlemişiz. Şükür kavuşturana diyoruz.

İlk durağımız, uzun yıllar kültürel faaliyetlerde birlikte teşriki mesai ettiğimiz belediye başkan yardımcımız Turhan Candan hocamızın makamı oldu. Belediye Başkan Yardımcımız Turhan Candan Bey ile hem yeni hizmet binası hem de Şehir Defteri dergimiz hakkında uzunca bir sohbet ederek hasret giderdik. Belediyemiz yeni hizmet binasına taşınmıştı. Bir önceki belediye başkanımız Sayın Muzaffer Külcü Bey’in başlattığı ve yeni başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşkın Bey’in “Aşkla” tamamladığı,Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyan yeni hizmet binası gerçekten göz kamaştırıcıydı. Şehrimize, halkımıza ve belediye çalışanlarımıza hayırlı olsun.

Pazartesi günü akşamı Ensar Vakfı’nda kıymetli hocamız Hüseyin Kır Bey’in Taha Abdurrahman üzerine bir konferansı olduğunu öğrenince bu defa rotayı Ensar Vakfı’na çevirdik. Hüseyin Kır hoca ile konferans öncesi hasbihal etme şansımız oldu. Vakıf başkanı Abdurrahman Çırak hocamız ve konferansa gelen dostlarla kısa da olsa görüşme, konuşma şansımız oldu. Doğrusu her ne kadar kitaplarını görsem de hakkında pek bilgi sahibi olmadığım Faslı mütefekkir Taha Abdurrahman hakkında Hüseyin Kır hocamızın anlattıklarından müstefid olduk. Taha Abdurrahman’ın mücadelesi, fikirleri, kitapları ve ülkemize duyduğu sevgi bizi bir hayli ilgi çekici. Kitaplarını okuma listemize dâhil ettik. İnşallah bu müstesna insanı eserleri aracılığı ile daha yakından tanıyacağız.

Çorum, kültürel etkinlikler yönünden zengin bir şehir. Şehrin en işlek caddelerini süsleyen ilan tahtalarında her hafta en az birkaç etkinlik afişini görürsünüz. Bu konuda öncülük yapan Çorum Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşkın ve ekibini tebrik ediyorum. Bu meyanda Salı günü akşamı da Devlet Tiyatro Salonu’nda Belediyenin düzenlediği Türkiye Yüzyılı Şehir Buluşmaları” programı kapsamında Gazeteci Taha Hüseyin Karagöz’ün konferansı vardı. Programa Belediye Başkan Vekili İsmail Yağbat, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyrazve çok sayıda hemşehrimiz iştirak etmişlerdi.

Taha Hüseyin Karagöz, yurt dışı izlenimlerinden yerli ve milli teknoloji hamlesinden savunma sanayimizin göz kamaştırıcı, dostları sevindiren düşmanları çatlatan başarılarına kadar pek çok konu hakkında kendi görüşlerini bizlerle paylaştı. Ukrayna’da, Afganistan’da, Cezayir’de Lübnan’da Türklere karşı duyulan sevgi ve sempatiyi çok özel hatırlarla anlattı. Soru cevap faslında da Z kuşağı ve internet kullanımı hakkında sorulan bir soruya “Bu kuşaktan umutluyum, bu kuşak bizi utandıracak ve çok güzel şeyleri başaracak” diye cevapladı.Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu asrın Türkiye Yüzyılı olacağını belirttiğini ve gerçekten de Türkiye’nin kuzeyden güneye, doğudan batıya kadar geniş bir yelpazede etki alanına sahip olduğunu, Türkiye’ninmesul olduğumuz bu coğrafyadakitüm mazlumların umudu olduğunu belirtti. “Birileri kabul etmese de, Türkiye Yüzyılı, tüm mazlumları ilgilendiriyor. Bize düşen ise sadece çalışmaktır.” dedi.

Perşembe günü ise Şehir Defteri dergisinin 12. Sayısıyla buluştuk. Belediye Kent Arşivi görevlileri ve derginin yayın kurulunda beraber çalıştığımız Mehmet Okumuş ve Nilüfer Aşkın ile dergi üzerinden değerlendirmelerde bulunduk.

Perşembe akşamı ise Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi Bey’in konuk olduğu 364 Web TV’de Erhan Şimşek’in sunduğu Bakış Açısı programına izleyici olarak katıldık. Sayın Valimizin hoş sohbeti ile hem bilgilendik hem de onu hatıralarında geçmişe doğru bir yolculuk yaptık. Sayın Valimiz gerçekten hem kişiliği ile hem de icraatlarıyla Çorum halkının sevgilisi durumunda. Kendisine başarılar diliyorum.

Çorum günlerimiz dolu dolu geçiyor. Sırada konser hazırlığında olan Enver Leblebicioğlu hocamızın yönettiği TSO Türk Müziği Korosu ziyaretimiz veUğurludağ ilçemizde öğrencilerle buluşmak var. Ya nasip diyelim.