Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2433.17
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

20 Ekim 2012

Dua ile kazanılan sağlık

İki hücrenin birlikteliği ile hayat yolculuğuna başlayan insanoğlunun yaratılış evrelerinde akıl almaz mucizevi olaylar vardır.Bu iki hücrenin tesadüf olmayan karşılaşması ve çoğalmaya başlaması enteresan açılımları da beraberinde taşımaktadır.

İki hücreden akıl almaz bir hızla çoğalan bir kısım hücreler kemik yapımızı çatmaya başlarken başka bir gurup hücre ise kas sinir ve damar ağının bu sistemle entegrasyon oluşturmasında gecikmiyor. Anne karnında iki ay dolmadan bu süre tamamlanarak insan yaratığının minyatürü meydana gelmiş oluyor.

Sağlık sektörü tüm dünyada önemsenen ve uğurunda milyarlarca paranın harcandığı bir alan olmasına rağmen hedeflenen iyilik halini yakalamada hala yaya olmaktan öteye geçememiştir.

Biz hekimler bu açmaz karşısında kendimize yeniden dönüş yapıp nerede neyi eksik bırakıyoruz sorusunun muhatabı olmak durumundayız.Gerçekten nerede eksiklik yapıyoruz?Niçin bizden talep edilen şifaya vesile olamıyoruz.?Bizden beklenen performansı yakalamak için neleri yapmamız gerekir?

Bilim araştırmayı sorgulamayı aklı kullanmayı ve karamsar olmamayı bize düstur olarak öğrettiğine göre çare ve çözüm için manevi dinamiklerimizi harekete geçirmemizin faydalarından da istifade etmemiz gerekebilir..

Şunu çok iyi biliyoruz..Her türlü hastalığın tedavisinde hekim hasta diyalogu önemli.Hastanın doktora ve tedaviye inanması da önemliu2026doktorun hastanın iyileşebileceği ile ilgili yapacağı olumlu telkinlerde önemli.Bu üç şey tedavi olma ve şifa bulmada gerçekten önemliu2026Günümüzde milyarlarca dolarlık yatırımlarla keşfedilip üretilen ilaçlardan ve alternatif tedavilerden daha önemli.. bu üç şey.

İstemek yardım talep etmek anlamına gelen dua bize hangi kapıları açıyor kısaca bir göz atalım ; Dua ile en başta bizi yaratan ve bize şifayı vaad edenle bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Riyanın maddi çıkarın olmadığı samimi ve yalın bir buluşma buu2026

Hastalıklar insanlarımızda aynı zamanda bir acziyet meydana getirir.Acizlik insanları daha samimi olmaya yöneltir.Samimiyet ise muhabbet ve bereket demektir.Bu psikolojide bir insanın dilden ve kalp yolu ile istekleri doğal olarak beynimizde bazı hormonların salgılanmasına sebebiyet vermektedir.Otonom sinir sistemi ve iç salgı bezlerimiz bu salgılanan maddeler ve hormonlardan olumlu etkilendiği ise yapılan çok yönlü çalışmalarla su yüzüne çıkmışu2026..Beynimizde ve zihnimizde meydana gelen bu biyokimyasal değişim doku ve organlarımız için umulmadık şifalara vesile olabilmektedir.

İnsan ruhunun hasta olmayacağına yönelik bilgilerimizle bugünkü halimize baktığımızda ise çoğu yakınmalarımızın sebebinin zihnimizdeki engin dehlizlerde olabileceği gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz..

Dua sözlü olarak yapılabildiği gibi sebeplere sarılarak da yapılabilir.Hasta bir insanın hekim araması hastalığının teşhisinde bazı tetkiklere müracaat etmesi hatta hastalığının şifası için çeşitli ilaçlar bitkiler ve perhizler yapması olumlu düşünce kalıpları üretmesiu2026 bütün bunları biz dua kapsamında değerlendirmeliyizu2026

Bilinçli olmayarak sıklıkla işimizin Allah 'a kaldığını söyler dururuz.Aslında işimizin Rabbimize kalması aynı zamanda vuslata da ermemiz demek olduğunu ise sıklıkla göz ardı eder ve bu sözü genellikle çaresizlik durumlarında telaffuz ederiz.

İşimizin yüce Mevlaya kalması aynı zamanda aciz kalmaya başlayıp onun yardımına muhtaç olabileceğimiz bir döneme de girmemize zemin hazırladığını ise pek aklımıza getirmeyiz.

Yüce yaratıcımız bana yaklaş yani dua et bende sana yaklaşayım ve sana yardım edeyim diyerek zor anlarımızın o çekilmez uzayan dakikalarında bizimle olmak ister.Hastalık acı ızdırap ve keder insanların zor olarak kabul ettikleri anları zamanlarıdır.Bu zamanlarımızda Allahımıza yaklaşmamız moralleri yükselttiği için bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalıklarla olan savaşta galip gelmemiz mümkün olacaktır.

Duanın etkisi sadece bununla sınırlıda değildir.Dua ile kendimizle barışık hale geliyoruz.Gevşeyerek kan akım hızımızı artırıyoruz. Hücre ve dokularımıza daha fazla oksijen sevk ederek yaşama gücümüzüde farkında olmadan destekliyoruz.

Samimi bir duruş ile Yaratanla baş başa kalma olarak tanımlayabileceğim dua ile sadece sağlığımızı kazanmıyoruz. Kendimizle ve rabbimizin yarattığı evrendeki tüm nesnelerle barışık zinde formda mutlu umutlu ağrılardan ve stresten uzaklarda yaşayabiliriz.

Bugünkü bilgilerimizle çözmekte zorlandığımız ve tedavide henüz istenen başarıları yakalayamadığımız ölümcül bir çok hastalıkta duyduğumuz başarı hikayelerinin altında hep bu gerçeklilik yatmaktasır.Hastalıkları yenme hikayeleri ile ilgili Türkçemize de tercume edilen batı ve uzak doğu kaynaklı yaşam hikayelerinin altında hep bu iksirli formülün yattığını görmemiz bizleri yaratanımıza biraz daha yakınlaştırmalıdır .

Hastalıklar gelmeden sağlığımızın kıymetini bilmemiz nasıl elzemse çeşitli musibetler ve çaresiz hastalıklar kapımızı çalmadan da bizlere şah damarımızdan da yakın olan mevlamızla buluşmalı onunla halleşmeli ve onun düsturları doğrultusunda yaşamaya çalışmalıyız diyorum u2026Sağlık mutluluk dileklerimle