Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.57
Gram Altın
2492.14
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

30 Temmuz 2021

En büyük öksüzlük, köksüzlüktür!

Kendi değer ve geçmişini inkâr köksüzlüktür. Hiç bir toplum köklerini inkâr ederek ayakta kalamaz. Çünkü köksüzlük zayıf ağaç gibidir hafif bir rüzgârda devrilir. Yahya Kemal’in dediği gibi “En büyük öksüzlük, köksüzlüktür.” Bir insanın asıl ruhu kökleri ve kendi değerleridir.

“Reddi miras” yapmışların durumu aynen böyledir. Onları leylekler getirmiş gibi geçmişlerini inkâr ederler. Böylece kendi medeniyetlerine savaş açmakla kalmayıp başka bir düşüncenin kullanımına girip yem oluyorlar. Türkiye’deki kavganın bir nedeni de budur.

Köksüzler kendi ülkesinin kültürü, geleneği ve geçmişleri çatışırlar. Batı hayranıdırlar. Bu nedenle halk tabanında tutunamazlar. Geçmişte halkın, “Komünistler Moskova’ya” sloganı ile kimleri kastettikleri bellidir. Bu ülkede ‘beni Stalin ve Lenin yarattı’ diyenler bile çıktı. Gerçek Türk Sol’u ayrı tutuyorum. Anti-emperyalist bir özellik göstermiştir.

Fakat…

Bugün gelinen noktada kendini “Sol” çizgide tanımlayan bazı kişi, grup, parti ve oluşumların çok azı milli çizgidedir. Çoğunluğu da Amerikancı ve Kapitalist kimliklidir. Emperyalizmin kullanımına girmişlerdir. Bu sahte Sol’un medya kuruluşları, gazete, TV, vakıf ve derneklerin ABD’den yardım ve parasal destek aldıkları ortaya çıktı.

Sahte sol kime karşı?

Milli ve yerli kimliklilere karşılar. Ülkesini savunanlara karşılar. Türkiye’nin ilerlemesine ve gelişmesine karşılar. Havaalanlarının, köprülerin, otobanların, barajların, hastahanelerin, fabrikaların yapımına karşılar. Dün nasıl karşı oldular ise bugün yine karşılar. Erdoğan’a karşılar.

Dünyanın dört tarafında emperyalist beslemelere Batı ve ABD’den yakıcı ve yıkıcı roller veriliyor. Gezi kalkışması dâhil Türkiye aleyhine olan her eylemde rol aldılar. Bindikleri gemide delik açmak akılsızların ve hainlerin işidir. Deli olmadıklarına göre bunlar ikinci kategoriye giriyor. Demiştim ya bu ifadelerden gerçek Sol’u ayrı tutuyorum diye…

Ancak…

Sol kimliği kullanarak dışardan beslenenler dün olduğu gibi bugün de var. Zülfü Livaneli birçok CHP başkanının solcu olmadıkları iddiasında bulundu. Bu iddiadan sonra K. Kılıçdaroğlu neden kendisinin gerçek solcu olduğunu söyleme ihtiyacı duydu?

Anlatmaya çalıştığımız gibi sol birçok yapı ve örgütün arkasından ABD çıktı. Buzdağının altıdaki kısım görünenden daha büyüktür. Artık mızrak çuvala sığmaz olmuştur.

Söyler misiniz?

Biden Başkan seçildiğinde Türkiye’de ona güzelleme yapan ve selam çakan hangi partinin genel başkanıdır? Biden’ın, “Türkiye’deki dostlarımızla Erdoğan’ı devireceğiz” mesajından sonra adeta Biden’dan emir bekleme tavrına girenler kimlerdir? Böylece Erdoğan’ı devireceğiz diyenlerin dostlarının kimler olduğunu öğrenmiş olduk.

Ahh, ah…

Öteden beri bizdeki muhalefetin tavrı hiç değişmemiştir. Üstad Necip Fazıl'ın söyledi gibi: “Bizdeki muhalefet, iktidarı düşürmek için vatanı düşürmeye bile razıdır” Bu muhalefet, Erdoğan dönemini bir çağı kapatıp yeni bir çağ açmak olarak görüyor. Bu nedenle 2023 seçimleri için ‘denize düşen yılana sarılır’ misali dost düşman herkesten medet umuyor.

ABD, sınırlarımızın hemen 40 km ötesinde, Dedeağaç’ta üsler kuruyor. Buradaki silahların namluları Türkiye’ye dönüktür. Bu yeniçağda Türkiye’nin ABD ve Batı tarafından teslim alınmak istendiği sır değil.

Şu itirafla noktalayalım.

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, 2023 seçimlerinde Erdoğan’ın karşısına çıkacak adayın kim olacak sorusuna, “Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret edeceği bir aday olacak” cevabının bir tesadüf olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Bu yanıt malumun ilâmıdır. ABD’nin işaret edeceği anlaşılıyor.