Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

24 Kasım 2022

ECRİN VE YAĞMUR

Taksim’de 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı saldırının detayları ortaya çıktıkça fotoğraf daha da netleşti. Bombayı bırakan ve emri veren şahısların ifadeleri doğrultusunda soruşturma derinleştirildi.

Olayın PKK / PYD tarafından yapıldığının anlaşılmasından kısa bir süre sonra TSK, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde “Pençe - Kılıç” ismi verilen sınır ötesi operasyona başladı. Suriye ve Irak sınırları içinde daha önceden belirlenen terör hedeflerine başarılı ve senkronize bir hava harekatı düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı; Kandil, Asos, Hakurk, Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki 89 hedefin imha edildiğini açıkladı. Operasyonun iki ülke topraklarında bu kadar geniş çaplı, eş zamanlı ve mükemmel bir koordinasyon ile yapılması, “Pençe - Kılıç” operasyonunu diğer sınır ötesi operasyonlardan ayırıyor. Üstelik Suriye’de girilen derinliğe bakılırsa Rus hava sahasının kullanılması hususu da bir diğer önemli detay.

ABD’nin himaye ettiği, beslediği ve sahada bir piyon olarak kullandığı sözde devrimci silahlı teröristler ve silahsız destekçileri, operasyon başladığı andan itibaren bilindik iftira ve ajitasyonlarını tekrarlamaya yüksek sesle devam ettiler. Kısa bir süre önce ordumuza “kimyasal silah” iftirası atan tasmalı piyonların “sivil öldürme” ve “DAEŞ ile mücadele” senaryoları içeride ve dışarıda maskeli militanlarca tekrarlandı. Nedense şehitlerimiz olduğu zaman değil, çocuk katili PKK’lı teröristler öldürüldüğü zaman antimilitarist kimliğini hatırlayan “barış” güvercinleri ise ortada kör ebe oynar gibi dolaşmaya başladılar.

Tüm bu bilindik çark döne dursun, Beyaz Saray ve Kremlin’in “Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendisini savunma hakkı var" mealindeki açıklamaları, Türkiye’nin bölgedeki gücünü ve kararlı duruşunu ispatlar nitelikte. Şüphesiz beklenen kara harekâtı ile de operasyon nihai amacına ulaşacak, sınırımız terör unsurlarına karşı daha güvenli bir hâle gelecektir.

Türkiye’nin askeri ve siyasi anlamda bölgede güçlenmesi sonucunda ABD’nin yıllardır büyük yatırımlar yaptığı, eğittiği, donattığı ve koruyup kolladığı PKK terör örgütünün etkisizliği ve başarısızlığı, ABD’nin bir strateji değişikliğine gitmesine sebep olur mu, bekleyip göreceğiz.