Dolar (USD)
32.49
Euro (EUR)
34.92
Gram Altın
2429.08
BIST 100
9808.38
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

25 Eylül 2020

Egemen Alatlı Kripto şiddet!

Hangi gerekçeyle olursa olsun altmış yedi yaşındaki ve üstelik kalp hastası birini acımasızca ve canice hislerle tekme tokat döven birine ne ad verilir?

Ben de sizin gibi düşünüyorum, vahşi! Yaptığı şey de vahşice! Ayrıca ezanın aşağılanmasının hiçbir bahanesi olamaz ancak mayasının gereğini yapmıştır. Özür dilemek de bu türden aptallığı ve düşmanlığı yok etmiyor. Bu tıynettekiler inançlara ve farklılıklara tahammülkâr görüntü verirler ancak fırsatını bulduklarında bunun sahte bir görüntüden ibaret olduğunu sergileyebiliyorlar.

Gün geçmiyor ki sanatçı, siyasetçi, komedyen, manken, gazeteci ve medya fenomeni kisvesine sığınmışların bir şiddet, dayak, tecavüz, teşhirciliği ve ‘aşk yaşamak’ ardına zina görüntüleri ortaya çıkmamış olsun! Arlanma ve utanma olmadığı gibi dişini kıskanmayan mahlûku da hiç aratmıyorlar. Kripto azınlığın bulunduğu ortam giderek berbatlaşıyor!

Kuşkusuz her çevreden canavarlar çıkıyor. Bütün kesim suçlanamaz ancak o canavarlara inatla ve ısrarla sahip çıkılıyorsa suçlanırlar. Bu son olayda da kimi susarak kimi de suçsuza kin kusarak suçluya destek verdi. Bu iğrenç ve yanlı tavrı defalarca gördük.

Yatıp kalkıp “Bu ülkede adalet yok, adalet istiyorum” şikâyetinde bulunanların kimler olduklarını biliyorsunuz. Onların tarafındaysan şiddet de uygulasan dokunulmazsındır. Değilsen eğer mağdurda olsan umurlarında bile olmazsın...

Bu tavrı, 15 Temmuz yargılamaları sırasında sanıklara destek anlamına gelecek, “Bu ülkede demokrasi yok, adil yargılanmaları gerekir” ve “15 Temmuz tiyatrodur” dediklerinde de gördük. Hiç bir tavır; şiddet ve haksızlık karşısında susmaktan daha haksız bir tutum ve tarafgirlik olamaz.

Sanatçı yakıştırması yapılan bu şiddet ikonun kahpe On beş Temmuz darbe kalkışması gecesinde, saat 01.13’de attığı tweet kimliğini ve mayasını ele vermişti. Ne mi vardı o tweete?

“Bu memlekette polis var meclis var yargı var(!) millet sokağa çıkıp askerle mi çatışsın? Bu nasıl mantık? Derdiniz ne?”

Ne mi demek istiyor?

Bırakın darbe başarılı olsun, FETÖ ve onu kullananlar gelip Türkiye’nin boğazına çöksün, ülke parçalansın demek istiyor. Bu vahşi bu tweetle kimliğini ve kimin kullanımında olduğunu belli etmiştir.

Bakın bu şiddet ikonuna destek başka kimden geldi?

FETÖ’ye yardım ettiği, FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği iddialarından Silivri Cezaevi'nde yatmış Eren Erdem’den…

Ne kadar çok cahil, ne kadar çok ideolojikseniz o kadar şiddeti savunursunuz! O da attığı tweetle ideolojik ve mayasının gereğini yaptı. İşte o tweet:

“Sanatçı Halil Sezai ile ilgili gözaltına alındığına dair haberler gündeme geldi. Durumu yaptığımız görüşmelerde teyit ettik. Kendisi şu an ifade vermekte olup, ifade sonrası serbest kalacağını umuyoruz. Avukat arkadaşlarımız yanındadır. Kendisi gayet iyidir, sağlıklıdır...”

Probleme taraf olmak onu bir parçamız saymak şiddeti körüklüyor. Birçok problemin çözüme kavuşmamasının sebebi de budur. Neredeyse şiddetin, vahşiliğin ve cahilliğin heykelini diyecekler. Zaten bunların yaptığı en iyi iş de heykel dikmektir. En kötüsü de ideolojik saplantı ve yanlışlarından kolay kolay vazgeçmiyorlar. Evet, her şey siliniyor silinmesine de cahillik ve saplantılar kolay kolay silinemiyor. Böylelerinde doğrunun, tarafsızlığın ve adaletin sadece söylemi var. İnsanların en tehlikelisi de bunlardır!

Şu da düşündürücü değil mi?

Şiddetin görüntüleri ile ispatı varken suçlular nasıl serbest kalabiliyor!

Allah’tan kamuoyu baskısı ile tekrar tutuklandı. Ancak her olayda kamuoyu baskısı mı gerekli ve ille de kamusal vicdan mı harekete geçmelidir.

Evet, “Adalet mülkün temelidir” ancak bu şekilde adaleti sağlanmak yargıya gölge düşürüyor.