Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2417.98
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE


Eğitimin verimli yolu: E-Öğrenme

Web tabanlı öğrenme, genellikle e-öğrenme veya çevrimiçi öğrenme olarak adlandırılır. Esasen internette sunulan kurslar aracılığıyla çevrimiçi öğrenmeyi içerir. E-postalar, canlı dersler ve video konferansların tümü ağ üzerinden mümkündür. Bu, tüm katılımcıların belirli bir konu hakkında görüşlerini belirtmelerine ve ardından onları daha fazla tartışmalarına olanak tanır. Ayrıca tüm katılımcıların yararına basılan kurs materyalleri gibi statik sayfalar da sunarlar. Web'deki sayfalara erişmenin temel avantajlarından biri, web sayfalarının çoğunun sizi başka bir sayfaya yönlendirecek hiper bağlantılara sahip olması ve böylece ağ üzerinde büyük miktarda bilgi açmasıdır.

E-öğrenme artık bir zorunluluk!

Biçimlendirilmiş öğretime dayalı, ancak elektronik kaynakların yardımıyla gerçekleşen öğrenme sistemi kısaca E-öğrenme olarak bilinir. Öğretim, sınıfların içinde veya dışında olabilirken, bilgisayar ve internet kullanımı E-öğrenmenin ana bileşenini oluşturur. E-öğrenme, ağ destekli beceri ve bilgi aktarımı olarak da adlandırılabilir ve eğitimin sunumu, aynı veya farklı zamanlarda çok sayıda alıcıya yapılır. Daha önce, bu sistemin öğrenmede gerekli olan insan unsurundan yoksun olduğu varsayıldığından, çok fazla kabul edilmiyordu. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle artık bir mecburiyet hissedilmeye başlandı. Hatta eğitmenlerin çoğu bu yeni sisteme ilgi göstermeye başladı.

Ancak teknolojideki hızlı ilerleme ve öğrenme sistemlerindeki gelişmeyle birlikte artık kitleler tarafından benimseniyor. Bilgisayarların tanıtımı bu devrimin temelini oluşturdu ve zamanın geçmesiyle birlikte akıllı telefonlara, tabletlere vb. bağımlı hale geldikçe bu cihazlar artık sınıflarda öğrenme için önemli bir yere sahip olmaya başladı. Kitaplar giderek yerini optik diskler veya kalem sürücüler gibi elektronik eğitim materyallerine bırakıyor. Bilgi, her zaman, her yerde 7/24 erişilebilen internet aracılığıyla da paylaşılabilmektedir.

E-öğrenme oldukça faydalıdır!

E-öğrenmenin kurumsal sektörde en iyi araç olduğu kanıtlanmıştır, özellikle çok uluslu şirketler tarafından dünyanın dört bir yanındaki profesyoneller için eğitim programları yürütüldüğünde ve çalışanlar bir yönetim kurulu odasında otururken veya seminerler düzenleyerek önemli beceriler edinebilmektedirler. Aynı veya farklı kuruluşların çalışanları için eğitimler tek çatı altında yapılır. E-öğrenme teknolojilerini kullanan okullar, öğrenmeye yönelik geleneksel yaklaşıma sahip okullardan bir adım önde yer almaktadır. Bu durum dünyada da etkisini derinden hissettirmektedir.

Kuşkusuz, elektronik olmayan öğretim kavramını kitaplar ve dersler yardımıyla ileriye götürmek de aynı derecede önemlidir, ancak teknoloji temelli öğrenmenin önemi ve etkinliği hafife alınamaz veya tamamen göz ardı edilemez. İnsan beyninin hareketli resimler veya videolar aracılığıyla gördüklerini ve duyduklarını kolayca hatırlayıp bunlarla ilişki kurabileceğine inanılıyor. Öğrencinin dikkatini çekmenin yanı sıra görsellerin de beyin tarafından daha uzun süre tutulduğu görülmüştür. Tarım, tıp, eğitim, hizmetler, ticaret ve hükümet kurumları da dahil olmak üzere çeşitli sektörler, bir ulusun ilerlemesine yardımcı olan E-öğrenme kavramına giderek uyum sağlamaktadır.

E-Öğrenmenin Avantajları

Kursları çevrimiçi olarak vermenin çok verimli bir yoludur.

Rahatlığı ve esnekliği nedeniyle, kaynaklar her yerden ve her zaman kullanılabilir.

Yarı zamanlı öğrenci olan veya tam zamanlı çalışan herkes web tabanlı öğrenmeden yararlanabilir.

Web tabanlı öğrenme, aktif ve bağımsız öğrenmeyi teşvik eder.

İnternete her zaman erişiminiz olduğu için, kendinizi her zaman ve her yerden eğitebilirsiniz.

Çok kullanışlı ve esnek bir seçenektir; her şeyden önce, hiçbir şey için kimseye güvenmek zorunda değilsiniz.