Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2410.35
BIST 100
9645.02
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

11 Ocak 2023

'Erdoğan giderse memnun oluruz'

Bizim muhalefet “iktidarın güzel yaptığı hiçbir şeye güzel demeyiz” dese de gün yoktur ki Batılı bir lider, bir siyasetçi ya da aydın Türkiye'yi övmesin. Tabi övdükleri Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan döneminde şahsiyet kazanan Türkiye'dir.

Türkiye eskiden de övülüyordu. Jandarmalık yaptırdıkları ülkeme, “NATO’nun en güçlü ordusuna sahip…” diye ama artık gerçek bir askeri güç olmanın yanısıra bölgedeki bütün ülkeler tarafından kabul görmesi ile övülüyoruz.

Elbette herkesin Türkiye için iyilik istemesi, Türkiye'den bahsederken doğruları söylemesi beklenemez. Hele hele Türkiye hakkında iyi şeyler söylemek söz konusu olunca Erdoğan’ı dışarıda tutanların sayısı çok daha fazla. Mesela, geçtiğimiz günlerde:

‘Batı, Erdoğan'ın gittiğini görmekten memnun olacak’ demiş ABD’nin Bloomberg’i. Çünkü demiş Bloomberg, “Ankara'nın dünya meselelerindeki etkisi, Erdoğan'ın uzun süredir iktidarda olduğu dönemde elde ettiği başarıların bir kanıtı. Ancak Batılı liderler, Erdoğan'ın gittiğini görmekten memnun olacak…” demek ki batılıların derdi neymiş?

Ankara'nın dünya meselelerindeki etkisi, Erdoğan'ın uzun süredir iktidarda olduğu dönemde elde ettiği başarılar” sebebiyle imiş.

E tabi, dünyayı sömürenler bu Erdoğan'ı istemezler. Onlar için kukla lazım, o dönemi de Erdoğan tarihin çöplüğüne savurdu.

Anlayacağınız Batılılar Türkiye'yi demokrasi ya da insan haklarının çıtası ile değil;

Türkiye'nin dünyada sahip olduğu güç ile gördüğü teveccüh ile kazandığı güven ve saygınlık ile değerlendiriyorlar. Ne zaman ki Batılılar Türkiye'deki demokratik gidişat ve insan haklarından bahsederse bilin ki Türkiye/Erdoğan batının menfaati için milletinin menfaatlerini feda etmediği içindir.

Acaba Batılılar başka ne için Erdoğan’ın gitmesini istiyorlar?

Bloomberg’e devam edelim:

Çünkü Rusya'dan füze savunma sistemleri alarak NATO'nun güvenliğini baltaladı, İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğini engelleyerek ittifakı boşa çıkardı, defalarca Avrupa'yı mülteci akınına uğratmakla tehdit etti ve son aylarda Yunanistan'a karşı giderek daha kavgacı bir tutum benimsedi…

Türkiye NATO’dan hava savunma sistemi istedi, NATO’daki dostlar(!) bize hava savunma sistemini vermediği gibi, daha önce Türkiye'de konuşlandırdıkları hava savunma sistemlerini bile en kritik zamanda ve “ihtiyacımız var lütfen götürmeyin” dememize rağmen Türkiye'den söküp götürdüler. Türkiye de başının çaresine baktı ve Rusya’dan S-400’leri alıp getirdi.

İsveç ve Finlandiya konusunda Batılılar haklı(!)

Eskiden ne güzeldi!

Bize Batılılar talimat vererek şunu al, şunu alma, şuna kız derdi biz de ibadet aşıyla söyleneni emir telakki eder yapardık ama şimdi Erdoğan var. Erdoğan diyor ki önce milletimin, devletimin menfaatleri, sonra düşünürüz. Bu da Batılılara ağır geliyor.

Bloomberg’in karın ağrısı için başka sebepler de var:

Ankara'nın Washington ile ilişkileri o kadar gergin ki, üst düzey Türk yetkililer ABD'yi rutin olarak Erdoğan'a karşı bir darbeyi desteklemek ve terörist gruplarla iş birliği yapmakla suçluyor…

Yalan mı Bloomberg?

Türkiye'deki darbeler sizi “Our boys” yapmadı mı?

En son 2016 FETÖ darbe teşebbüsünün merkezi Pensilvanya değil miydi?

Tabi, alışmıştınız: siz pisletince biz temizlerdik; “haşa, ortağımız ABD yapmamıştır loo” derdik kendimize bile yalan söylercesine. Ama artık yutmak yok, neyseniz o!

Hem,

Teröristleri besleyen, donatan, silah, istihbarat hatta diplomaside de destekleyen ABD değil mi?

Sadece PKK değil, bu coğrafyada ne kadar silahlı terör grubu olmuşsa-varsa hepsinde Made in ABD patentini görüyoruz. Siz buna kızıyorsunuz: ‘Eskiden ne güzel görmezden geliyordunuz, şimdi neden görüyorsunuz’ diye kızıyorsunuz.

Sancınızı biliyoruz ama size yeni sancılar yaşatmaya and içtik: ya yakamızı tamamen bırakırsınız ya da biz sizi sancılara boğarız.

Keyfiniz bilir.

Ha, Erdoğan'ı yedirmeyiz. Ona kızsak da sitem etsek de eleştirsek de Erdoğan’ı bu devletin başında tutmaya devam ederiz inşaallah.

Yalnız bir şeyi anlamadım;

Erdoğan'ın yerine istediğiniz siyasetçi/ler size Erdoğan'ın vermediği hangi sözü verecek?

S-400’leri götürüp Hürkuş uçaklarının gömüldüğü yere gömmeyi mi?

TUSAŞ ve BAYKAR’ın milli savunma silahlar projesini durdurmayı mı?

Doğu Akdeniz'den çekilmeyi mi?

Kardeş bildiğimiz devletlere sırtını dönmeyi mi?

Yoksa doğru cevap “HEPSİ” mi?