Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.95
Gram Altın
2429.81
BIST 100
9801.04
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

14 May 2015

Evren öldü!

Evren öldü. Ancak kurduğu sistem yaşıyor. O kara dönemin diğer aktörleri rahatladılar. Sanıyorlar ki Evren ile birlikte tüm günahları da toprağın altına gitti. Evren tek suçlu değildi zira o kadar suç ortaksız işlenemez. Vicdanları onları rahat bıraksa adalet bırakmaz. Adalet bıraksa ilahi adalet bırakmaz. Toprağın altı kurtuluş değil zira orada günahlar bekliyor gideni ve gidecek olanları. Yer ve zaman israf etmemek gerek bu kişi için ancak bundan sonra bu tür girişimlere tevessül edecek olanlar için ibreti vesika olması için cenaze töreni fotoğrafına baksınlar, yazılan yazıları söylenen sözleri duysunlar diye yazıyoruz. Nokta.

4 savcı 1 hakim hakkında meslekten ihraç kararı verildi. HSYK 29 ve 32 Asliye Ceza Hakimlerinin girişimleri sonrasında üzerindeki ölü toprağını attı ve çalışmaya başladı. Zira Evren'in başına gelenlerden ders almamış kişilerin emirleri doğrultusunda hareket eden kamu ve yargı görevlileri şu anda milletle kavga halindeler. Bu kavgada maşa olanlar unutmamalı ki akıbetleri farklı olmayacak. Bu durum iktidara hangi parti gelirse gelsin aynı olacak. Zira iktidar ortak kabul etmez. Kendi arkasından iş çevirenleri hiç kabul etmez. Bunu gördüğü halde şu an bu yapı ile kol kola olan partiler de iktidara gelmeleri durumunda ilk yapacakları şey bu kumpasçı yapının izlerini silmek olacak. Zira mevcut iktidarı tuzağa düşürenlere güvenilmeyeceğini şu anda çevirdikleri işleri gören kişi ve kuruluşların bu yapı ile yol alacaklarına inanmak safdillik olacaktık.

Tüm darbelerden kurtulmanın yolu Evren'le beraber kurduğu sistemi de gömmekten geçiyor. Adalet eksenli bir sistem kurmamız gerekiyor. Evren'in ve ekibinin kurduğu sistemin tersine kimseyi dışlamayan ve de adalet üzerine tesis edilen bir sistem. Bu sistemi ne Evren ve ekibi ister ne de bu günkü kumpas tezgahtarları. Siyaset kurumu ve aktörleri bu ülkenin insanlarına adaletli bir düzen fırsat eşitliğinin olduğu ekonomik olarak çalışana çalıştığı kadar kazanabileceği bir sistem kurma borcu altında.

Bu seçimler de bu nedenle önemli bireysel istekler değil genel adalet isteğimizi dile getirmek zorundayız. Adaleti tesis edeceğine inandığımız kişilere destek olmalıyız. Devletin temeli olan adaletin olmazsa olmaz olduğunu dikte etmeliyiz. Önce kendimize sonra da tüm destek olduklarımıza.

Bunu yapmalıyız. Bunu yapmalıyız ki yarın tekrar darbeler, haksızlıklar olmasın. Olursa bunu yapanlar başına ne geleceğini bilsin. Vatandaşlık görevi olan seçim aynı zamanda bir haktır. Bu hakkı kullanarak geleceğimizi kurtarmakta kendi elimizde. @CavitTatli