Dolar (USD)
32.53
Euro (EUR)
34.97
Gram Altın
2436.00
BIST 100
9805.3
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

19 Eylül 2016

FETÖ nasıl büyüdü? -1-

Soru net: Cemaati kimler, nasıl büyüttü? Çok eskiye gitmeyeceğim. 28 Şubat ve sonrası Ak Parti hükümetleri sürecine bakacağız. Görünenin aksine bu süreçte kullanılan, bugün ise Fetö'yü muhafazakar kesimin üzerine yıkmaya çalışan sözde sol ile kendini sol sananların iddialarının yanlışlığını somut örnekler ile göstermeye çalışacağım. Geçen haftaki yazımızda bu insanların yaptıklarının yanlışlıklarına değinmiştim. Bu anlamda kaldığımız yerden ama örneklerle gideceğiz.

Muhafazakar kesimin Fetö ile arası hiçbir zaman iyi olmamıştı. Bunda en büyük etken Erbakan Hoca idi. Bu yapı ile muhafazakar kesimin büyük bir kısmının arasına geniş, yüksek ve aşılamaz duvarlar inşa edilmişti. 28 Şubat sürecinde Bülent Ecevit-Fetullah Gülen aşkının zirve yapması ile bu anlamda kafası karışık olanlar için kesin olarak bu ayrım gerçekleşti. O dönem muhafazakarların üzerinden silindirler ile geçiliyor, Fetö avaresi ise bu ortamda büyüyordu. Sonra ne oldu da muhafazakar kesim bu insanlarla yan yana gelmeye başladı?

Ak Parti'nin sıkıntı yaşadığı, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve 2008 Parti kapatma davaları, Ak Parti'yi, Fetö mensupları ile yakınlaştırdı. Öncelikle bu her iki gayri hukuki, hiçbir hukuk devletinde kabul edilemez kalkışmalar! Bugün sol görünümlü hümanist, Atatürkçü, laik geçinen grup ile aynı zihniyetteki kişi ve grupların kullanıldığı u2013gönüllü oldukları- kalkışmalardı!

2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Aralık 2006'da Cumhuriyet Gazetesi'nde eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu 367 fikrini ortaya atacak YARSAV bu fikri pişirecek, CHP uzaktan yakından hukukla alakası olmayan bu fikri AYM'ye taşıyacak, AYM'de hukuk ile alakası olmayan bu başvuruyu kabul edecek ve Sayın Abdullah Gül'ün seçilmesi geciktirilecekti. Kullanılanlar "Cumhuriyet Gazetesi, Sabih Kanadoğlu, CHP, AYM" hiçbir tanesi bu kararın ve o sürecin bugün arkasında duramıyorlar. Duranlar ise kullanılanlar değil ortak sıfatına haiz olanlardır. "Wikipedia 2007 Cumhurbaşkanlığı Seçimi" Bu süreçteki "Cumhuriyet Mitingleri" ise kullanılanların sayısını daha da artırmakta!

27 Nisan 2007 de gece saat 23:20 de yayınlanan E-Muhtıra. Tatbiki laiklik vurgusu. 2008, Ak Parti kapatma davası ve Sayın Gül ve Sayın Erdoğan'ın siyaseten yasaklama kalkışması! Bu kalkışma sonrasında-hukuksal bir girişim olmaması nedeni ile bu tabir kullanılmıştır-parti 6-5 alınan karar ile kapatılmamıştır. Burada kullanılanlar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AYM 5 üyesi, o gün kapatma yönünde gizlice ve açıkça çalışan kişi ve gruplar.

1 yıl içinde yaşanan bu çok önemli olayda Ak Parti kurmayları askeri ve sivil bürokraside hemen hemen hiç olmadıklarını fark ettiler. O günlerde siyasi olarak iktidar olmanın muktedir olmak için yetmediğini her olayda laik kesim hissettiriyordu. Burada laik kesim hukuk devleti ile bağdaşmayan girişimleri ile Ak Parti yönetimini devlette bir güç olarak bulunan ve kendileri ile çalışacak tek grup olan Fetö müntesiplerinin kucağına itiyordu. Zira Ak Parti'den çok önce devlette köşe başlarını tutmuş olan bu grup devlet içindeki laik/Atatürkçü olduğunu iddia eden bu grupla baş edebilecek tek yapı olduğunu iddia ediyordu.

İddia edildiği gibi Ak Parti ile değil öncesinde kullanışlı laikler sayesinde devletin en önemli yerlerine yerleşmiş olan Fetö müntesipleri sadece bununla kalmamış laik kesimle özdeşleşmiş STK'larda da kurucu kadrolarda yer almışlardı.

Siyasal iktidarı yalnızlaştırmaya ve de çalışamaz hale getirmeye gayri ahlaki/hukuki çalışan bu kesim şimdilerde ortak çalıştınız dediği Ak Parti yöneticilerinden çok önce bu kesimle beraber çalışmış hatta onların yönlendirmelerini anlama imkanı dahi olmamıştı. @CavitTatli