Dolar (USD)
32.56
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2502.24
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

08 Şubat 2023

​Gün Dayanışma Günüdür

Geçen haftadan beri Almanya’dayım. Batı’nın Türkiye’ye karşı tutumunun nedenlerini yerinde gözlemleme imkânı buldum. Bu konuda tuttuğum notları, gözlemlerimi yazacakken deprem haberiyle sarsıldık. Bugün ne siyasi yazıların zamanı ne de yeridir.

Alman kanalları Türkiye’deki deprem haberini birinci haber olarak verdiler. Yabancı bir ülkedeyken kendi ülkenizle ilgili acı haberleri izlemek acıyı daha da derinleştiriyor. Kaderde böyle bir acıyı tecrübe etmekte varmış. Umarım bu ilk ve son acı olur.

Deprem merkez üssünün Kahraman Maraş olması dikkatimi çekti. Zira bundan 100 yıl önce işgal edilen şehirlerimizden biri de Kahraman Maraş’tı. Dedelerimiz kanlarıyla aldıkları bu ülkeyi, ter dökerek, gayret sarf ederek, bu toprakların her bir köşesini oya gibi işleyerek imar edip vatan hâline getirdiler.

Bu defa depremin bıraktığı enkaz hem şehirlerimizi hem de yüreğimizi işgal etmiş durumda. Ancak üzerinde yaşadığımız coğrafya ile kaderimiz birbirinden kopmayacak şekilde iç içe geçmiştir. Deprem bu coğrafyanın bir gerçeği olduğunu bir kez daha bize göstermiş oldu.

Dün birbirimizle dayanışarak şehirlerimizi işgalcilerden nasıl temizlediysek, bugünde aynı ruhla, aynı heyecanla şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız. Geçmiş hatalardan dersler çıkartarak daha iyisini yaparak yaralarımızı hızla saracağız. Çünkü biz büyük bir milletiz.

Almanya’da yaşayan hangi vatandaşımızı görsek büyük bir üzüntü içindeler ve herkes acaba nasıl yardımcı oluruz çabasındalar. Birçok Müslüman ülke halkı bizim için dua ediyor. Demem o ki yurt olarak bellediğimiz bu toprakları içimizdeki ‘’beyinsizlere’’ rağmen vatan yapmaya devam edeceğiz.

Düşünebiliyor musunuz: Millet büyük bir felaket yaşarken, bunlar siyasi amaçlar için umutsuzluk yayıyorlar. Hatta bunlardan biri depremde yıkılan şehirleri ölen insanları ‘’siyasal İslam’a’’ bağlayacak kadar alçaldı. İslam düşmanı bu çarpık zihniyetin ciddiye alınacak bir tarafı yok biz yine de bir iki örnek verelim.

San Francisco Depremin neden olduğu yangında 3000’den fazla insan ölmüştü. Amerika’yı Siyasal İslamcılar mı idare ediyordu? 2011’de Japonya’da yaşanan depremin neden olduğu yıkım ve Tsunami felaketi, 15900 kişinin ölümüne neden olmuş, 2.531 kişi de hâlen kayıp. Japonya’yı Siyasal İslamcılar mı yönetiyor? Peki, 1999’da yaşanan depremde Siyasal İslamcılar mı iktidardaydı?

Akılla, mantıkla hiç bağdaşmayan İslam düşmanı bu çarpık ve tiksindirici zihniyeti ibretle izliyoruz. Bir kez daha görüldü ki bu karanlık zihniyetin ülkemize ve milletimize verebileceği hiçbir şey yoktur. En iyisi onları kendi dar ve çarpık zihniyetiyle baş başa bırakalım debelenip dursunlar.

Bugünler birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken günlerdir. Siyasi tercihine, mezhebine, inancına bakmadan dayanışma içinde olmamız gereken gündür. Bugün fazla söze değil, dua, sabır ve eyleme geçme günüdür. Bedenimiz Almanya’da olsa da ruhumuz ve kalbimiz ülkemiz ve milletimizledir.