Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2476.05
BIST 100
9530.47
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

17 Ocak 2022

Hâla ibret almayacak mısınız?

Değerli okurlarım, üniversite öğrencisi Enes'in intiharı, birilerinin Cemaatlere olan düşmanlığını yeniden hortlattı.

Bu intihar üzerinden öyle şeyler söyleyip yazdılar ki... Bunları gördüğünüzde, Enesi Cemaat intihar ettirmiş diye düşüneceksiniz...

Hani Cemaat evlerinde, Gençlere yapılan hizmetleri bilmesen... Hani hayırseverlerin, o evlere katkı verirken ki samimiyetlerini görmesen... Bunlara bende hak vereceğim ya...

Belki bu satırlar, adamlar da bilmedikleri için kötülüyorlardır düşüncesini aklınıza getirebilir.

Hayır efendim... Onların düşmanlığı, bilmemekten kaynaklanmıyoe. Onların düşmanlığı, bu evlerin dindarlar tarafından idare ediliyor olmasından kaynaklanıyor.

Enes'in intiharı üzerinden, Cemaat evlerini kötüleyenleri, buralarda misafir etseniz... Ve oralarda yapılan güzel işleri gösterseniz... Yine de kötü düşünceleri değişmez...

Bu sabit fikirlilik yüzünden gerçeği değil de, görmek istediklerini görürler. Çünkü, dine ve dindarlığa düşmanlık, adamların beynine kazınmış.

Evet, bir gencin intiharı, üzerinde durulması gereken bir konudur. Eğer bu intiharda hataları olanlar varsa, onlarında cezalandırılmaları gerekir.

İşte adamlar,bunu demiyorlar. Varsa yoksa, dindarlara ve dini müeseselere çakıyorlar. Yani toptancı anlayışla haraket ediyorlar.

Daha öncee, bu toptancı anlayışa, "Dindarlar tehlikeli, PKK'lılar tehlikesiz öyle mi?" diye sormuştum.

Eskiler, "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" demişlerdir.

Şimdi bu bakış açısıyla, son günlerde yaşadıklarımızı bir değerlendirelim. Sonrada, az önce sorduğum sorunun cevabını bulalım.

Efendim, bir intihar üzerinden, Cemaatlere çakanlar; teröristle fotoğrafı ortaya çıkan vekil ve gurubuna bir cümle etmiyorlar.

oradaki hassasiyet, nedense burada yok oluyor. İnsan, kalemleri firenleyen sebepleri merak ediyor doğrusu...

Galiba ülkemizde, dindarları PKK'lılardan daha tehlikeli gören bir kesim var. Kimse kusura bakmasın, son günlerde yapılan ağır eleştirilerin, başka bir izahını bulamadım.