Dolar (USD)
32.51
Euro (EUR)
34.53
Gram Altın
2490.52
BIST 100
9548.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

31 Ağustos 2017

Hani bunlar 'sevgi pıtırcığı'ydı?

Budizm, nüfusa göre dünyanın dördüncü dini. Ahiret ve Tanrı inançları yok diye biliniyor ama belli mistik öğreti ve felsefelerle New age dinler gibi kendine göre bir inanç sistematiği var. Buda öğretilerinin Hinduizm ve paganizmle bulaştırılarak sözde "insana tapan" bir putçuluğa evirilmiş hali de denilebilir.

Budizm, özellikle 1. Ve 2. dünya savaşlarından sonra 70 milyon insanı katleden Batılı Hristiyan ülkelere karşı oluşan tepkisellikten faydalanarak daha da kitleselleşti.

***

Batılı medyanın sürekli propagandasını yaptığı, yine Batılı artist ve şarkıcıların "Hümanizmin zirvesi" diye nitelediği Budizm, Batı'da her geçen gün daha da çok taraftar buluyor. Batı medyası Budizmi insanlara, "tek tanrılı dinlerin katı kurallarına karşı mistik ve içsel bir yolculuk" olarak sunuyor.

Budizm güzellemelerinde, bu dinin psikoloji ve felsefeyi kapsadığı, insan sevgisi, huzur ve barış içinde yaşanacak dünyaya giden yol olduğu, Budist olanların birer "sevgi pıtırcığına" döneceği ve acıdan kurtuluş yolu olduğu öne sürülüyor.

Anlatılana göre kafasını kazıyan ve elinde bir kapla sadece dilencilik yapan Budist rahiplerin çalışması ve mülk sahibi olması da yasaktır. Günlük yemeklerini de dilenerek bulurlar.

***

Şimdi gelelim, ırkçı, soykırımcı ve faşist Myanmar devletine. Myanmar'ın lideri Aung San Suu Kyi. Kyi, Nobel Barış(!) Ödüllü bir kadın siyasetçi.

Bu kadın, Myanmar'da Arakan-Rohingya Müslümanlarının katledildiği vahşetin hem destekçisi hem de utanmadan bunu 'terörle mücadele' kılıfına sokarak dünyaya kaktıran bir sahtekar.

Batılı ülkelerin, "Hümanizmin nirvanası" diyerek pazarladığı ve ödüle boğduğu Nobellli Kyi, "Sevgi pıtırcığı" Budist rahiplerine 3 günde 3 bin Müslümanı kan bulaşmış ödülüyle katlettirdi.

O dünyaya 'sevgi pıtırcığı' olarak lanse edilen Budist rahipler, Arakanlı Müslümanların evlerini yakıyor, kadınlara tecavüz ediyor, erkekleri canlı canlı yakıyor, çocukları palalarla doğruyor.

***

BM ne yapıyor peki? Hiç, Bosna savaşında yaptığının aynısını yapıyor. Olaylardan "Endişe" duyduğunu açıklayarak "tarafları tansiyonu düşürmeye" davet etti.

Türkiye'den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başka uluslararası toplumu harekete geçirmeye çalışan kimse yok. Ne yazık ki 2012'deki katliamdan sonra olduğu gibi dünyayı ayağa kaldırmaya çalışan sadece Türkiye. Hele yılda milyarlarca doları silahlanmaya ayıran Arap ülkelerinin gıkı çıkmıyor!

***

Şimdi şunu anladık mı?

Eğer soykırıma uğrayan, vahşice katledilen eğer Müslümansa kimsenin umurunda değil.

Suriye, Irak, Afganistan, Yemen, Libya'da olduğu gibi Myanmar'da da soykırıma uğrayan Müslümanlarsa Batı dünyası kör, sağır ve dilsiz.

Müslümanların hemen her konuda olduğu gibi kendi göbek bağını kendisi kesmekten başka çıkar yol yok. İslam Birliği sağlanıp, ekonomik, askeri ve sosyal her konuda kendi derdimizin dermanı olmak zorundayız.