Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.87
Gram Altın
2296.60
BIST 100
8988.93
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

28 Nisan 2022

Koca yürekli adam: Fahrettin Koca

Kendi alanı ile ilgili Cumhuriyet tarihinin belki de en zorlu bakanlık görevini üstlenmişti. Sadece pandemi ile değil; pandeminin bir şehir efsanesi olduğunu söyleyenlerle de, pandeminin beraberinde getirdiği toplumsal travmayla da, pandeminin eğitim ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkileriyle de mücadele etmek durumunda kalmıştı.

Sadece Sağlık Bakanlığı değil aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hatta İç İşleri Bakanlığı dahil olmak üzere birkaç bakanlığın çalışma alanına giren konularda çalışmalar yapması veya danışmanlık görevini yürütmesi gibi pandemi sürecinin getirdiği zorunlu bir görev daha ortaya çıkmıştı.

Öngörüsü yüksekti; süreci tek başına yönetemeyeceğini fark etti ve birlikte yapabilecek bir ekibin kurulması yönünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müsaade istedi. Bilim Kurulunu kurdu ve A’dan Z’ye her türlü konuyu bu kurula danıştı, kurulun görüşlerini önemsedi, tavsiye kararların tamamına ya da büyük bir çoğunluğuna iştirak etti, uygulanması yönünde irade gösterdi. Zorlu bir süreçte Cumhurbaşkanı ve diğer Bakanlar ile iletişimde süreci iyi yönetti. Yeri geldi aç, yeri geldi uykusuz kaldı. Bir dönem, kan çanağına dönen gözleri kamuoyunda konuşuldu, takdir topladı. Emekleri ve alın teri her daim kendini hissettirdi.

Güçlü birçok devletin yaşadığı sıkıntılı günlerde ülkemiz insanına bu sıkıntının yaşatılmaması adına imkanların arttırılması için çalışmalar başlattı; maskeler ve dezenfektanlar, kamuoyuna bu konuda güven telkin edildi ve başarılı da olundu. Birçok devlet sıkıntılar yaşarken, halkın bu yöndeki beklentisini karşılayamaz iken, Türkiye’nin öncü bir ülke olmasını sağladı; üretti, halkına ulaştırdı ve birçok devlete yardım eli uzatılmasına öncülük etti. Türkiye’nin bu zorlu dönemde imrenilecek bir ülke olmasında katkıları çok oldu. Ekibine iyi liderlik yaptı.

Yeri geldi polemiklerin içinde buldu kendini ama hiçbirine cevap vermeyerek bir devlet adamı olgunluğunu sergiledi. Zaman zaman mindere çekip tartışmaların içine çekmeye çalışanlar olduysa da tecrübesi ve güçlü iradesiyle hiçbir tartışmaya dahil olmadı. Ülkenin sağlık alanındaki başarısı, halkın sağlığı, vatandaşların güvencesi için ne gerekiyorsa onu yaptı. Olumlu, güzel ve yararlı fikirler kimden gelirse gelsin aldı, kabul etti, değerlendirdi. Şu veya o partiden diye olaya bakmadı, milli ve yerli olarak değerlendirdi.

Henüz ilk vakanın ülkemizde tespit edildiği gün kameralar karşısına geçip duygulu konuşma yaptığı, sesinin titrediği, gözlerinin dolduğu o akşam bu süreçte ortaya koyacağı samimiyeti kendini gösteriyordu. Süreç içerisinde ortaya koyduğu iletişim dili, basın emekçilerinin zorlu soruları karşısındaki profesyonel tutumu samimiyeti ve iletişim dili hakkında kamuoyunda güven aşıladı.

Birçok ülke kontrolü elinden kaybetse de kendisi süreci profesyonel yönetmesinden ötürü süreç ülkemizde hiç kontrolden çıkmadı. Yeri geldi ciddiyeti, yeri geldi ironileri, yeri geldi mizahi yapısı sürecin yönetiminde halka sosyal mesaj verdi ve etkili oldu.

Birçok kesimi idare edip güvene ve samimiyete dayalı mesajlar verir iken kendi camiasının mensuplarını, yüreği büyük sağlık emekçilerini de unutmadı. Kamuoyunda sağlıkçılara duyulan güvenin, saygınlığın artması için de çalışmalar yaptı ve nitekim başarılı oldu.

Derken yaklaşık 2 yıllık sürecin sonunda ülkemiz çok yara almadan sıkıntılı günleri geride bıraktı. Maskeler atıldı, mesafeler azaldı, artık omuz omuza durmak, el ele tutuşmak tokalaşmak, eskisi gibi daha sıkı iletişim halinde olmak mümkün hale geldi. Bu süreçte payı ve katkısı azımsanmayacak kadar çok olan Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya o koca yürekli adama, toplum olarak bir teşekkür etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Emekleriniz, vizyonunuz, çabalarınız ve süreci iyi yönettiğiniz için teşekkürler Sayın Bakanım; içtenlikle, samimiyetle ve en önemlisi de sağlıkla teşekkür ederiz. Bu süreçte sizi daima cesaretlendiren, yüreklendiren, aldığınız kararlarda arkanızda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da kamuoyu ve toplum adına teşekkür ederiz.

 
ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan