Dolar (USD)
32.55
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2437.04
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

23 Kasım 2022

Köy yollarına bile sıcak asfalt atılıyormuş...

Değerli okurlarım, Radyo Dumlupınar Da, bu hafta Kütahya il Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak'ı ağırladım.



Programda, Özel İdarelerin bilinmeyenleriyle, Kütahya'daki yatırımların son durumlarını konuştuk.


Murat Bey, Kütahya'nın bir sanayi şehrine dönüşmek üzere olduğunu ifade etti. Bu ifadesinin altınıda, Organize Sanayi Bölgelerindeki gelişmeleri anlatarak doldurdu.


Örneğin, Kütahya'daki tüm Organize Sanayi Bölgelerinde genişleme alanları oluşturuluyormuş. Ayrıca, yeni bir OSB olan Zafer OSB'de altyapı çalışmalarında sona gelinmiş.


Sayın Koyak, Kütahya il Özel İdaresinin araç parkını anlatırken, sahip oldukları Gezici Motivasyon Aracından da bahsetti. Peki bu araç ne işe yarıyormuş?


Efendim iki yıl önce, Kütahya Valisi Ali Çelik, çocukların moral ve motivasyonlarını artırıcı bir proje hazırlanmasının talimatını vermiş. O talimatta da, hedef olarak 81 ildeki çocuklar belirtilmiş. İşte bu araç, 81 ildeki çocuklara ulaşmak için kullanılıyormuş.


Murat Beyin verdiği bilgiye göre, proje kapsamında, şu ana kadar 15 ilde 57 etkinlik yapılmış. Her geçen günde, Motivasyon Tırına ilgi artıyormuş.


Programda konuşulanlardan aktaracağım son konu: İl özel idarenin, Kütahya'daki köy yollarını da sıcak asfaltla kaplamasıdır. Şu an itibariyle, sıcak asfaltla kaplanan yol miktarı 1000 km'yi bulmuş.


Yolun medeniyet olarak görüldüğü günümüzde, Kütahya il Özel İdaresinin, en ücra köşedeki köyün yolunu bile sıcak asfaltla kaplaması takdire şayandır.